Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Desetinná čárka versus desetinná tečka na numerické klávesnici - KDE 4  (Přečteno 5564 krát)

Kozoroh

• Návštěvník
    • Česká sociální síť RexVoX
Vzhledem k tomu, že jsem zvyklý na psaní čísel a pomocných znaků jako je */ a desetinná čárka na numerické klávesnici ( numpad ), tak jsem dlouho hledal a nenacházel řešení.  Nevyhovovalo mi výchozí nastavení s desetinnou tečkou.

Asi jsem neobjevil nic nového, ale kdyby to někdo potřeboval, tak je to zde:

1)přepnutí různých variant numerických klávesnic je v KDE: země, region, jazyk - rozložení klávesnice - tab pokročilé (výběr rozložení num. kl)
zatrhl jsem zděděné
(desetinná čárka se vyskytuje i v kl. Wang, nicméně symboly * - / apod. jsou nahrazeny tečkou, v programování mi lomítko nefungovalo a minus bylo delší pomlčka, resp. hrozný maglajs)

2)změna desetinné čárky se dá nastavit v souboru /usr/share/X11/xkb/symbols/keypad na řádku

Kód: [Vybrat]
// Legacy PC keypad definition
// Copyright © 2006-2007 Nicolas Mailhot <nicolas.mailhot @ laposte.net>
keypad_keys
xkb_symbols "legacy" {

include "keypad(core)"
    include "keypad(legacymath)"
    include "keypad(legacynumber)"
    include "kpdl(comma)"//dot
};

místo "dot" napsat "comma"
Adekvátně to lze asi pro jinak zvolenou num. klávesnici např. wang apod. na dalších řádcích.

Po uložení nutno restartovat KDE.
Kubuntu 10.10 64bit, KDE 4.5.1, dualboot W7, HW Intel i7, systém na SSD 60 GB Vertex, GTX460, RAM 6GB | www.zencart.cz - ofic. česká podpora, Sociální síť RexVoX

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.