Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Blikajici login Ubuntu 9.10 (Fatal error: No screen found) [vyřešeno]  (Přečteno 1565 krát)

Bacin

• Návštěvník
Ahoj,
problem se u mne zacal vyskytovat v den, kdy jsem presel z Ubuntu 9.04 na 9.10 (bylo to hned prvni den, kdy byla novejsi verze dostupna a instaloval jsem ji z Ubuntu pres povyseni systemu). Pote co probehlo veskere stahovani a instalovani novych baliku atp., jsem PC resetoval a od teto chvile zacina muj problem. (jeste pro informaci menu.lst jsem neupdatoval a ponechal jsem ho v puvodnim verzi, jo a mam dualboot s XPckama).
Ted k memu problemu. Kdyz nastartuji PC Ubuntu se zacne normalne startovat, chvili je videt bile logo Ubuntu uprostred obrazovky, po chvilce zmizi a objevi se jakoby terminal a ktery blika, chce po me zadat moje uzivatelske jmeno a heslo. Nemohu tam nic napsat, nemohu se prihlasit pod svym user name.
Kdyz se snazim pustit Ubuntu v recovery modu, tak se mohu prihlasit svymi udaji, ale at delam cokoli, tak nejsem schopen graficke prostredi rozchodit. Zkousel jsem snad vsechno, co jsem nasel tady na foru, na zahranicnich forech i to co jsem nasel pres google. (nainstaloval jsem nove baliky, nove ovladace nvidia, zkousel jsem reconfigurovat xorg a nic.
Kdyz dam startx tak mi to napise:
Fatal server error: no screen found
xinit: No such file or directory (errno 2): unable to connect to X server
xinit: No such process (errno 3): Server error

Dokaze mi nekdo poradit?
« Poslední změna: 19 Listopadu 2009, 00:00:01 od kiklhorn »

Bacin

• Návštěvník
Re: Blikajici login Ubuntu 9.10 (Fatal error: No screen found)
« Odpověď #1 kdy: 15 Listopadu 2009, 12:42:37 »
Tak jsem si nakonec pomohl sám. Stačilo obnovit GRUB viz. http://wiki.ubuntu.cz/GRUB2 a vše šlape tak jak má.
« Poslední změna: 15 Listopadu 2009, 12:45:28 od Bacin »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.