Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zmizelo vypinaci tlacitko z listy [vyřešeno]  (Přečteno 1884 krát)

roninn

• Aktivní člen
  • *
Zmizelo vypinaci tlacitko z listy [vyřešeno]
« kdy: 14 Listopadu 2009, 21:29:34 »
Dalsi problem. Zmizelo mi vypinaci tlacitko z horni listy. Nevim proc. Poradte. S tim Ubuntu mam cim dal vic problemu. Chova se divne a nespolehlive. Diky.
« Poslední změna: 15 Listopadu 2009, 23:14:40 od kiklhorn »
Nokia N8, Xiaomi Redmi Note 3, Windows 7, Ubuntu Mate 16.04.2, Kali Linux, Dell Inspiron 17 Touch, Acer Aspire E-1 571, Dell Optiplex 755.

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
Re: Zmizelo vypinaci tlacitko z listy
« Odpověď #1 kdy: 14 Listopadu 2009, 21:43:43 »
Pravé tlačítko na panelu Přídat na panel>Aplet upozornění pro sezení.

Podle ohlasů se Ubuntu 9.10 vůbec nepovedlo a je s ním spousta problémů. Jsou tu ale i jiné distribuce, které spolehlivé jsou. ;)  Lidé chválí hlavně Fedoru, openSUSE a Debian.  Třeba já mám Debian s KDE 4.3.2 a nemám téměř žádné problémy (až na to, že mi nefunguje uspání přes tlačítko, avšak příkazem ano). A to používám testovací větev. KDE ve stabilní větvi jsem nezkoušel, v té jsem měl tehdy ještě Gnome a i s ním byla stabilní větev téměř bezchybná, s KDE už to musí být zázrak.
« Poslední změna: 14 Listopadu 2009, 21:47:48 od Firzen »
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

roninn

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 14 Listopadu 2009, 21:54:04 »
Diky ale nefunguje to. Zadnou takovou nabidku tam nemam.
Nokia N8, Xiaomi Redmi Note 3, Windows 7, Ubuntu Mate 16.04.2, Kali Linux, Dell Inspiron 17 Touch, Acer Aspire E-1 571, Dell Optiplex 755.

roninn

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 14 Listopadu 2009, 21:56:43 »
Tak uz jsem ji tam tim zpusobem dostal ale ne za ten oddelovnik doprava ale pouze pred nej doleva takze to tam sice mam ale ne u kraje monitoru napravo ale posunute doleva. No hodne me toto nuti odejit od Ubuntu uplne.

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #4 kdy: 14 Listopadu 2009, 21:59:53 »
To se dá přesunout (jinak by ta tlačítka koneckonců byla na nic), pravým tlačítkem na to tlačítko vypnutí, a dáš Přesunout. Pokud to přesunout nepůjde, tak musíš ta ostatní tlačítka, která budou "stát v cestě" odemknout.
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

roninn

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 14 Listopadu 2009, 22:08:30 »
Vyreseno. Diky moc.

Jarop

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 15 Listopadu 2009, 16:45:19 »
Tohle se mi stalo v kubuntu 9.10 tedka - nainstaloval jsem pracně nové drivery pro nvidie 9.10, poeditoval xonf (není nadto přdhodit začátečníkovi něco takového pro tak základní věc jako změna rozlišení) a všechno dobré - ale

mám dva disky kde potřebuju mít právoo zápisu, abych s nim ataky jako user mohl dělat že jo - tak si je chci přidat do skupin - a taky samozřejmě potřebuju přidat skupiny "audio a video" protože zvuk mi samozřejmě z krabice neběží.

a výsledek -

zmizelo mi tlačítko vypnout a restart (který tam nejdou vrátit) - když to odloguju ručně a restartuju "init 6"

tak mi naběhne příkazová řádka, jakože žádnej module glx neexistuje - totiž zmizeli ty nvidia drivery v první řadě - výsledek nová instalace, protože jsem to prostě nedal dohromady, i když jsem se snažil obnovit ten xconf.
(Nemluvě o faktu, že už zase zvuk z krabice neběží, že ano - což značí zřejmě pidlikání s odstranováním pulse audio a instalací alsy - kterou jsem kdysi používal v suse 9.0 - ale už toho mám prostě dost)

Tohle je 3 linuxová distribuce kterou jsem za tejden vyzkoušel, hodiny sezení u toho krámu, místo baych ho používal na co potřebuju (nutně potřebuju k práci skype a funkční zvuk a disky na který se dá psát)

Shrnutí - Mandriva - nenažraná a nefunkční zvuk
              - opensuse tak ebilně nastavené permissions a bug v sudo, že nejdou změnit, takže máte počítač a taky jistou že na něj nikdy nikdo nic nezapíše a to ani root
              - kubuntu jednoduché nastavování rozlišení a monitoru pomocí blbého konfig filu, místo aby na to byla jednoduchá utilita a bug jak kráva se zmizením důležitech systémovejch ovládacích prvků.

A to jsem chtěl emigrovat na linux, protože mi nějakej virus sežral data ve windowsech. Krista boha, funguje na linuxu po instalaci něco? Opravdu je to frustrující - tenhle týden jsem do toho nalil tak 30 hodin času a nemám výsledky - nejsem génius, ale nejsem úplně blbej.
Asi holt obětuju ty prachy a koupím visty, s tímhle se fakt nedá dělat.

Ach jo....

J.

roninn

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 15 Listopadu 2009, 17:46:58 »
Visty ne. Ja pujdu do Windows 7. Zatim na nich jsem gratis do unora pristiho roku. Pouzivam je sice bez aera protoze mi to grafika neveme ale slapou skvele. Zatim si nestezuji. No ale musim mit antivir coz u linuxu nebylo potreba. Toto ale rad nainstaluji a je to mala dan za funkcnost. Taky od linuxu asi odejdu. Jsem na nem dlouho ale v tndemu jsem pouzival Windows. Toto se opravdu neda. Je to delany horkou jehlou a vymluvy na firmy co nedodaji informace o hardware a proto nejsou ovladace me nejak neberou. Ja potrebuji funkcni system a ne neco co nejede a pokud s tim jsou komplikace tak musis hledat a ptat se a hledat a ptat se a nakonec ti stejne nikdo neporadi. No je to zadarmo takze nemuzes cekat nejakou super podporu. Tu maji jen placeni uzivatele podpory.

No ja si necham jeden notas na testovani. Vic nema smysl. Nemam cas a nebavi me neustale neco opravovat. Dohadovat se s linuxakama nema smysl. Ve svych nazorech jsou stejni jako Hitler s nazory na Zidy. On mel pravdu a nikdo jinej. Ze to bylo a je jinak ho nezajimalo.

Ja ale jeste zkusim Debian. Jednak proto, ze se o nem mluvi jako nejkvalitnejsim linuxu a take proto, ze ma hodne blizko k Ubuntu. Ale taky je mozna problem v zeleze. Muj Acer Extensa 5230 slapal u 8.04 jako hodinky. No teda do doby nez jsem updatoval na 9.10. Po chvili tam sly Windows. Je to nemily kdyz se ti ztraci z niceho nic ovladaci tlacitka. Na Ubuntu mam starej notas tak uvidim. Nasadit ale Ubuntu u me naostro by v soucasne dobe byla sebevrazda osobni i datova.

Docela me i trapi nedokonalej, nevyresenej a degradujici update z netu na vyssi verzi. To neni koser a zalohovat na kazdym PC 98GB dat kvuli povyseni systemu je blazinec. Toto se neda.

Pockam jeste na novy Ubuntu LTS a uvidim. Ja chtel jit nadobro k linuxu jen kvuli virum ale po tech letech pouzivani koukam, ze ta cesta k normalnimu pouzivani bude jeste hodne, hodne dlouha. Jde to i dnes ale to si musim koupit jen to co linux ma rad. Nemuzu si koupit vse co se mi zalibi.
Napr. Lexmark X1250. To je v linuxu katastrofa.

Ted si jdu udelat kafe a kouknout se kolik stoji Win7. Neda se svitit. Za funkcnost si musim zaplatit. ;D ;D ;D ;D ;D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.