Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu [vyřešeno]  (Přečteno 3909 krát)

pafkoo

• Návštěvník
Ubuntu [vyřešeno]
« kdy: 27 Října 2006, 09:36:29 »
ahoj, zajímám se o distribuci Ubuntu, láká mě ji zkusit, už mám totiž po krk Widlí. Ale nemám možnost si ji stáhnout z netu a čekat 4-6 týdnů se mi fakt nechce. Nemohl by mi to někdo poslat? Jo a ještě, dá se přes nějaký program rozjet Adobe Photoshop na Ubuntu? dík
« Poslední změna: 26 Října 2007, 15:37:58 od Anna Taliánová »

Pavelp

• Host
Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 27 Října 2006, 09:53:59 »
Kdyz uz jste ukrad Photoshop, nechte si i ty kradene Windows a netrapte se s Linuxem.
« Poslední změna: 26 Října 2007, 15:38:14 od Anna Taliánová »

pafkoo

• Návštěvník
Ubuntu
« Odpověď #2 kdy: 27 Října 2006, 09:58:33 »
winy mám s licencí  a navíc ptal jsem se úplně na něco jiného, takže prosím takovéto odpovědi si nechte pro sebe

Pavelp

• Host
Ubuntu
« Odpověď #3 kdy: 27 Října 2006, 10:20:28 »
Jeslti mate vse legalne, neni duvod prechazet k jinemu systemu, uz duvodu ochrany investic. Photoshop Vam na Linuxu nepoje a kdyz ano, tak nepouzitelne. Linuxova nahrada za nej neni.
« Poslední změna: 26 Října 2007, 15:38:40 od Anna Taliánová »

pafkoo

• Návštěvník
Ubuntu
« Odpověď #4 kdy: 27 Října 2006, 10:29:55 »
to jsem chtěl slyšet, děkuji. Linux chci zkusit pouze ze zvědavosti, protože většina programů, které používám jedou jen na win.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Ubuntu
« Odpověď #5 kdy: 27 Října 2006, 10:57:05 »
2 Pavelp: Proč hned tak útočně?
2 Pafkoo: Photoshop nerozjedeš, ale na Linux existuje grafický editor Gimp, nejsem grafik, ale když dáš vyhledavat Adobe Photoshop, tak tu jistě najdeš nějaké objektivní srovnání. Nemám možnost stáhnout znamená co? Jestli si z Prahy, tak bych ti mohl jedno CD Ubuntu věnovat (několik jich mám), ale bylo by to jen 6.06, Edgyho nemám.
« Poslední změna: 26 Října 2007, 15:39:39 od Anna Taliánová »

Fred Rooks

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu
« Odpověď #6 kdy: 27 Října 2006, 11:11:26 »
Rád zašlu CD Ubuntu. Mám originální 6.06. a můžu vypálit i 6.10. Adresu kdyžtak prosím na fredrooks na gmail.com
Promise her anything, but give her GNU.

Pavelp

• Host
Ubuntu
« Odpověď #7 kdy: 27 Října 2006, 11:28:40 »
Utocit nebyl zamer, expresivni to bylo.
1. Jestli mam k dispozici legalni OS , spoustu programu k nemu, pak neni jediny duvod komplikovat si zivot nasazovanim jakehosi mezixichtu (linux + wine) ktery muze vysledky jen zhorsit, nikdy zlepsit. Minimalne musim znat _dva_ systemy, abych to mohl spravovat, z toho v tomto pripade je jeden, kteremu naprosto nerozumim.
2. Jestli mam k dispozici kvalitni nastroj, neni nejmensi duvod nahrazovat jej nastrojem horsim.
3. Niko naprosto nebrani tazateli do aleluja si experimentovat s linuxy.
« Poslední změna: 26 Října 2007, 15:40:20 od Anna Taliánová »

pafkoo

• Návštěvník
Ubuntu
« Odpověď #8 kdy: 27 Října 2006, 11:29:09 »
2 vojtech.t : gimp jsem zkusil a moc mi nesedí. a nemám možnost stáhnout znamená: mám pomalé připojení (GPRS) takže bych to tahal pěkně dlouho.

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
Ubuntu
« Odpověď #9 kdy: 27 Října 2006, 11:40:17 »
Citace: pafkoo
2 vojtech.t : gimp jsem zkusil a moc mi nesedí. a nemám možnost stáhnout znamená: mám pomalé připojení (GPRS) takže bych to tahal pěkně dlouho.
Vyzkoušejte si ještě http://plasticbugs.com/?page_id=294 a http://www.koffice.org/krita/.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Ubuntu
« Odpověď #10 kdy: 27 Října 2006, 11:56:37 »
Citace: Pavelp
Utocit nebyl zamer, expresivni to bylo.
1.
Jestli mam k dispozici legalni OS , spoustu programu k nemu, pak neni jediny duvod komplikovat si zivot nasazovanim jakehosi mezixichtu (linux + wine) ktery muze vysledky jen zhorsit, nikdy zlepsit. Minimalne musim znat _dva_ systemy, abych to mohl spravovat, z toho v tomto pripade je jeden, kteremu naprosto nerozumim.
Také jsem měl (někde ještě mám) legální MS Windows a přešel jsem na linux, ono ani není tak důležité, jestli je software legální nebo ne, ale jestli je kvalitní (o kvalitě MS produktů se dá pochybovat).
2. Jestli mam k dispozici kvalitni nastroj, neni nejmensi duvod nahrazovat jej nastrojem horsim.
Jak jsem psal, nejsem grafik, takže nemohu posoudit jaký nástroj je kvalitnější, ale kdo ví, třebaj je nějaký opensource program lepší.
3. Niko naprosto nebrani tazateli do aleluja si experimentovat s linuxy.
No ještě aby :)

pafkoo

• Návštěvník
Ubuntu
« Odpověď #11 kdy: 27 Října 2006, 12:21:20 »
Citace: Petr Tomeš
Vyzkoušejte si ještě http://plasticbugs.com/?page_id=294 a http://www.koffice.org/krita/.
ten gimpshop vypada zajimave ( teda pokud je to neco jineho nez Gimp ) ale nenasel jsem tam verzi pro win, mozna jsem slepej anebo to tam neni
« Poslední změna: 26 Října 2007, 15:40:44 od Anna Taliánová »

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
Ubuntu
« Odpověď #12 kdy: 27 Října 2006, 12:27:46 »
Je to gimp s upravenym menu a klavesovymi zkratkami.
http://www.plasticbugs.com/blogimg/GIMPshop_0.1beta_Setup.exe
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

pafkoo

• Návštěvník
Ubuntu
« Odpověď #13 kdy: 27 Října 2006, 12:36:06 »
Citace: MarrLiss
Je to gimp s upravenym menu a klavesovymi zkratkami.
http://www.plasticbugs.com/blogimg/GIMPshop_0.1beta_Setup.exe
diky

Martin

• Návštěvník
    • Marmej`s blog
Ubuntu
« Odpověď #14 kdy: 27 Října 2006, 16:44:16 »
Zastal bych se Gimpu - zkuste popřemýšlet, jak dlouho jste musel zkoušet Photoshop, než vám seděl. Pokud jste si chvilku hrál s Gimpem a navíc jste zvyklý na ovládání PS tak věřím, že vám nesedí. Zkuste však chviličku hledat, kde jsou jaké nástroje a co umí, zkuste si pohrát s  nějakou trochu složitější grafikou a možná změníte názor. Když už na nic, tak na rychlost práce s ním.
Znám profesionální grafiky i studio, které jede v Gimpu a naprosto v pohodě. Jen ten CMYK trochu vadí, ale i to se dá vyřešit.

Možná to nyní vyzní trochu příkře, ale připadáte mi, že zkoušíte něco nového, ale přitom od toho očekáváte přesně to, co znáte z toho starého. Pokud se nemýlím, tak asi bude opravdu nejlepší, abyste zůstal u Windows a dalšího softwaru, který znáte a umíte s ním.
« Poslední změna: 26 Října 2007, 15:41:21 od Anna Taliánová »
Pokusit se nebát a snažit se nekrást...

pafkoo

• Návštěvník
Ubuntu
« Odpověď #15 kdy: 27 Října 2006, 17:43:29 »
2 Runer: možná máte svým způsobem pravdu, já ani moc nepřemýšlím o stálém přechodu na Linux, jen to chci zkusit. Ale s tím Gimpem to zkusit můžu.
« Poslední změna: 26 Října 2007, 15:41:48 od Anna Taliánová »

Martin

• Návštěvník
    • Marmej`s blog
Ubuntu
« Odpověď #16 kdy: 28 Října 2006, 16:15:48 »
2 Runer: možná máte svým způsobem pravdu, já ani moc nepřemýšlím o stálém přechodu na Linux, jen to chci zkusit. Ale s tím Gimpem to zkusit můžu.
Abych nebyl jen příkrý - tenhle váš zájem zkoušet i něco nového se cení. Může se stát, že vám to nové nebude vyhovovat a vrátíte se zpět. To samé se mi stalo asi před třemi roky.
 Ale přiznám se, že třeba s Gimpem jsem od té doby pracoval i ve Windows. No a za nějakou dobu Linux zkusíte znovu a budete překvapen, jak poskočil kupředu a zjistíte, že už vám vyhovuje, tak u něj zůstanete. To se mi stalo nedávno :)

Mimochodem Gimp má velice slušné české stránky se solidním fórem.
« Poslední změna: 26 Října 2007, 15:42:15 od Anna Taliánová »
Pokusit se nebát a snažit se nekrást...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.