Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nekonečný problém s instalací 9.10  (Přečteno 1353 krát)

Polylux1

• Návštěvník
nekonečný problém s instalací 9.10
« kdy: 16 Listopadu 2009, 14:56:58 »
Ahojte. Snažím se nainstalovat ubuntu 9.10 na počítač s odpovídajícím vybavením, ale mám problém, na který jsem nenašel radu ani v nejzahraničnějších zákoutích googlu...

V pořádku mi to live cd nabootuje (stahoval jsem jej, kontroloval, vypaloval jako DAO na nejnižší možnou rychlost dokonce opakovaně), ale když dám instalaci tak mi po chvilce blikání loga naskočí asi desetkrát za sebou hláška "stdin: I/0 error", pak busybox a na závěr dost překvapivá informace "unable to find a medium containing a live file system".

To samé mi to hlásí při snaze zkontrolovat CD i vyzkoušet ubuntu "jen tak". I když jsem se to snažil nainstalovat s předchozí přípravou v původních xp co tam jsou (něco jako "help with boot"), kdy se, jak jsem pochopil, CD v podstatě překopíruje na hdd a live cd v mechanice už nepotřebuje, mi to s drobnými obměnami hlásí stále to samé...

Může to být špatnou mechanikou? To mi přijde jako blbost, když to předtím všechno normálně načte, ale už vážně nevím kde by moh být problém...

Dík za pomoc

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re: nekonečný problém s instalací 9.10
« Odpověď #1 kdy: 16 Listopadu 2009, 15:18:43 »
Stáhni, vypal a zkus jinou verzi. Například Ubuntu 8.04 (http://www.ubuntu.cz/ziskejte/stahnout) a hned budeš vědět, kam patří tvoje mechanika... :-)
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Polylux1

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Listopadu 2009, 15:34:18 »
díky, k tomu jsem se teď odhodlal... stahuju si verzi 9.04 s tím, že když to půjde tak to pak na ty nový jenom upgraduju... snad to klapne, ale stejně by mě zajímalo, jestli je tohle chování (normálně to cd nabootuje, ale pak mi to na něm nechce najit live files) něčím vysvětlitelné...

compaq

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 16 Listopadu 2009, 15:39:19 »
Stahování obrazů, kontrola, vypalování a bootování a instalace je těžko vysvětlitelé.

Já osobně stáhnu iso (konkrétně U 9.10) třeba 3x (jednou z toho torrentem), z toho kontrola (Brasero) hlásí vždy chybu, K3B (po vypálení) hlásí chybu u dvou a při kontrole chyb na CD (při bootu) jsou dvě CD dobrá a fungují. Tomu jsem uvěřil, třetí CD jsem vyhodil.

Nechápu nic, ale nakonec jsem to nainstaloval.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Mraky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 17 Listopadu 2009, 21:42:30 »
já sem si před rokem koupil knížku ubuntu 8.10, a když sem kontroloval cd(při bootu),tak to vyhodilo 3chyby,instalace proběhla v pořádku.Ted sem instaloval 9.10,nekontroloval sem nic,a instalace též proběhla v pořádku,iso sem si stáhnul z českých stránek ubuntu.-))

compaq

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 17 Listopadu 2009, 22:19:45 »
Ani kontrolní součet není jednoznačný :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.