Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkční mikrofon  (Přečteno 7849 krát)

Cendas

Nefunkční mikrofon
« kdy: 17 Listopadu 2009, 20:19:32 »
Ahoj Po přechodu na ubuntu 9.10 nejde mikrofon už jsem ho zkoušel v jiném počítači a tam funguje tak mikrofonem to být nemůže. V pulse audio jsem zkoušel nastavit snad všechny možnosti co mi to nabídlo.

Lennon

• Návštěvník
Re: Nefunkční mikrofon
« Odpověď #1 kdy: 18 Listopadu 2009, 22:06:15 »
Abych nezakladal nove tema, tak se pripojim sem. Taktez mi nefuguje mikrofon. Po instalaci 9.10 na Asus eee pc 1101HA mi nefungovaly ani zvuky. Ty jsem nastesti uz spravil a zvukovka zvuci i pri pripojeni do sluchatek a ne do repracku. Externi mikrofon nemam, ale je tu mikrofon interni. Nevim jak moc ma integrovany mikrofon spolecneho se zvukovkou. Ale prikladam vypis zvukovky a modulu, nic vic me nenapad co by se mohlo hodit, takze kdyztak reknete. Jinak bych chtel jeste dodat ze s nastavenim zvuku jsem si hral a vse jsem vyzkousel. Bohuzel nic.
aplay -l:
Kód: [Vybrat]
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: MID [HDA Intel MID], device 0: ALC269 Analog [ALC269 Analog]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0

lsmod | grep snd:
snd_hda_codec_realtek   203328  1
snd_hda_intel          26920  2
snd_hda_codec          75708  2 snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel
snd_hwdep               7200  1 snd_hda_codec
snd_pcm_oss            37920  0
snd_mixer_oss          16028  1 snd_pcm_oss
snd_pcm                75296  3 snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_pcm_oss
snd_seq_dummy           2656  0
snd_seq_oss            28576  0
snd_seq_midi            6432  0
snd_rawmidi            22208  1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event      6940  2 snd_seq_oss,snd_seq_midi
snd_seq                50224  6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_timer              22276  2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device          6920  5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
snd                    59204  16 snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_seq_oss,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
soundcore               7264  1 snd
snd_page_alloc          9156  2 snd_hda_intel,snd_pcm

Predem diky za jakekoliv tipy a reakce.
Linux is like teepee, no windows, no gates, Apache inside.

Lennon

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Listopadu 2009, 00:21:41 »
Tak bych chtel dodat ze po par hodinach se mi podarilo ten mikrofon rozchodit .. je to fakt zaludny, protoze clovek dela vsechno mozny a pak zjisti, ze spoustu veci delat nemusel. Kazdopadne v nahravani zvuku uz mikrofon funguje - sice to celkem dost sumi, ale da se a je rozumet. Problem je ovsem jinde, kde je mikrofon nejdulezitejsi - skype. Bohuzel pri testovacim hovoru nic neslysim. Nemate nekdo nejaky tipy zkusenosti se skypem?

Lennon

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 19 Listopadu 2009, 13:05:42 »
Tak bud tu nikdo nepouziva skype a nebo s nim nikdo nema problemy.
Dalsi varianta - jsem desne netrpelivej ;D kdyz ja se tu s tim morim uz takovou dobu a nevim si rady. :-\

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 19 Listopadu 2009, 15:35:01 »
Skype mojí přítelkyni funguje. Pokud ti funguje nahrávání a čumí, jen ho (mikrofon) v ovládání hlasitosti trochu ztlum, teba na polovinu.
Ve ksypu máš jako vstupní zařízení nebo jak se to jmenuje "pulse"? Mně šlo jen pulse.
Xubuntu 12.04

Lennon

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 19 Listopadu 2009, 17:06:52 »
no ztlumit to trochu muzu to jo, chce to najit dobrej pomer aby to bylo slyset a moc to nesumelo.
ve skypu mam na vyber u vsech zvukovych zarizeni jen PulseAudio server (local)

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 19 Listopadu 2009, 17:13:38 »
No a počkat - máš pulseaudio vůbec? Možná by mělo být i v nastavení zvuku nastavené. (nemám tu ubuntu a z hlavy si nepamatuju názvy nabídek).
Xubuntu 12.04

Lennon

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 19 Listopadu 2009, 17:37:13 »
jj, mam pulseaudio. Kdyz dam killall pulseaudio tak zvuk vubec nejde.  Jinak v nastaveni zvuku jde vybrat jen HW a ten mam jeden - HDA Intel, jeden vstup jeden vytup a ke kazdymu audio jacka. Kdyz pripojim sluchatka, tak bednicky prestanou hrat, takze zvuk jde dobre. Jen ten mikrofon ve skypu nejde. Krom skypu jsem zkousel jen nahravani zvuku, kde to funguje relativne dobre. Sumi to trochu, ale slysim se. Mam Ubuntu 9.10.
« Poslední změna: 19 Listopadu 2009, 17:50:46 od Lennon »

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 19 Listopadu 2009, 21:43:20 »
Aha, já mám 8.04, v nastavení "Zvuk" mám všude ALSA, ve skypu default. Ale tehdy, když jsem to nastavoval, mi to taky dělalo problémy... jenže teď jsem jen nainstaloval Skype a jde to. Tak mě mrzí, že jsem nepomohl, snad se ozve někdo chytřejší.
Xubuntu 12.04

Lennon

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 20 Listopadu 2009, 01:57:48 »
hm, no ale ja tam vubec alsu nemam nikde ... ani v nastaveni zvuku si nevybiram pulse nabo alsa. No taky doufam, ze se ozve nekdo s nejakou radou, rpotoze jsem z toho skypu uz docela zoufalej. Ten je pro me docela dulezitej.

Cendas

« Odpověď #10 kdy: 20 Listopadu 2009, 07:40:29 »
Ahoj možná bys to mohl zkusit vyřešit podle tohoto návodu.

http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,41334.0.html

halfman

• Host
« Odpověď #11 kdy: 20 Listopadu 2009, 09:36:09 »
Lennon: Měl jsem taky problém s integrovaným mikrofonem, externí mikrofon fungoval. U mě stačilo v "Předvolby zvuku" na kartě "Vstup" změnit "Konektor" z "Microphone 1" na "Microphone 2" a interní mikrofon začal fungovat. Třeba ti to taky pomůže.

Cendas

« Odpověď #12 kdy: 20 Listopadu 2009, 10:21:03 »
Ahoj Tam není interní mikrofon není to notebook ale stolní počítač. Právě ta volby u mikrofonu tam vůbec není.

Lennon

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 20 Listopadu 2009, 12:53:45 »
Tak pro upresneni, mam notebook s internim mikrofonem a vstupem na externi.

Vyzkousel jsem externi mikrofon. Nechapu to, ale v nahravani zvuku funguje externi stejne jako interni. Ovsem ve skypu interni proste nefunguje, ale externi kupodivu funguje stejne jako v nahravani zvuku. ::) Ovsem to jsem mohl ted vyzkouset, ale odjizdim pryc a tento externi stojankovy mikrofon s sebou mit nebudu. Takze by bylo dobre kdyby fungoval interni. Jinak si nezaskypuju :( ... V predvolbach zvuku mam na zalozce input (9.10 Karmic) na vyber v Choose a device for sound input jen a pouze jednu polozku a to Internal Audio Analog Stereo.

Jinak OSS bych mohl zkusit, ale vzhledem k tom,u, ze mi ted zvuk funguje vsude uplne dobre krom interniho mikrofonu ve skypu dobre, tak se bojim, ze si to rozhazim uplne. Ale kdyz uzu nepujde nic jineho tak vyzkousim.

Cendas

« Odpověď #14 kdy: 20 Listopadu 2009, 16:59:24 »
Ahoj ano to je dilema mám úplně to samé. Taky vše ostatní funguje a tak se rozhoduji jestli to vyzkoušet. Navíc je horší že to není u mě doma ale u známích, tak si říkám abych si s tím nepřivodil více starostí, jinak doma na mém počítači mi mikrofon funguje dobře.

Lennon

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 21 Listopadu 2009, 15:19:41 »
tak to vypada, ze nam s tim stejne nikdo nepomuze ... me uz dosly napady :-\

Cendas

« Odpověď #16 kdy: 21 Listopadu 2009, 16:10:34 »
Ahoj
Ještě jsem našel tohle ale neměl ještě jsem možnost to zkusit.
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,41245.0.html

Lennon

• Návštěvník
« Odpověď #17 kdy: 21 Listopadu 2009, 17:22:50 »
To vypadlo slibne az do te doby nez jsem zjsitil, ze tam nic takoveho nemam. Ta zaracne tvarici se F4 neni nic jineho, ze te to prepne na Capture kam se dostanes i pomoci Tabu. A zadne takove volby proste nemam. Pravdepodobne to bude moji zvukovkou - Realtek ALC269. :-\

Navic tam meli asi problem s tim, ze jim nesel mikrofon vubec. Me nejde pouze interni ve skypu :(

Cendas

« Odpověď #18 kdy: 27 Prosince 2009, 18:52:57 »
Ahoj Tak jsem zjistil ze v počítači jsou asi dvě zvukovky po zadání
aplay -l
Jsem dostal tnhle vípis.
karta 0: HDMI [HDA ATI HDMI], zařízení 3: ATI HDMI [ATI HDMI]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0
karta 1: default [PnP Audio Device        ], zařízení 0: USB Audio [USB Audio]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0
Sice mám tu druhou v pulse audio zakazanou pak mi funguje zvuk ale mikrofon nejde, nešlo by stím něco udělat aby fungoval mikrofon.

Cendas

« Odpověď #19 kdy: 28 Prosince 2009, 09:32:31 »
Ještě mě napadlo tu druhou zvukovku dát na blacklist ale nevím jak zjistit název toho modulu pro tu usb zvukovku. Ani si nejsem jistí že jde o zvukovku spíše bych řekl že to něco špatně detekuje.

Mahuta

• Návštěvník
  • Everything is possible
« Odpověď #20 kdy: 27 Října 2010, 15:46:08 »
   Zdravim,na NB acer aspire 5542G -mam ubuntu 10.04-mi nefunguje vestaveny ani externi mikrofon. Po instalaci fungoval,a ted jiz vubec. Zkousel jsem veskere moznosti predvolby zvuku,i procital forum ale nic nepomohlo.Napr na Skype mohu slyset ale druha strana me neslysi,hlasovy test nezachyti nic,ani aplikace zaznamnik zvuku. Verim ze je to jen nejake nastaveni,nb je takrka novy a s linuxem by mel podle vyrobce plne spolupracovat.   Dekuji za jakoukoli pomoc    Mahuta
Lenovo ThinkPad X200s, Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU 1.60GHz,  4G RAM,   Linux Mint KDE 17.3  64-bit

luisah

• Závislák
« Odpověď #21 kdy: 27 Října 2010, 18:10:36 »
Nejdříve zkus spustit terminál a do něho zapsat příkaz alsamixer. Spustí se prográmek na správu zvuku. Možná máš jen vypnutý mikrofon, což uvidíš v alsamixeru. Když nepomůže zkus následujicí návod.
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,29542.msg220946.html#msg220946

Mahuta

• Návštěvník
  • Everything is possible
« Odpověď #22 kdy: 27 Října 2010, 21:53:24 »
Diky,pomohlo zesilit microfon. Ted bjsem si ovsem vsim,ze kdyz zasunu konektor do audiovystupu pres jack,tak mi mimo vystup funguji i interni repraky.Ty by ale meli automaticky vypnout. Nebo ne?Da se to nekde take nastavit?Hledal jsem a nenasel. Diky   Mahuta
Lenovo ThinkPad X200s, Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU 1.60GHz,  4G RAM,   Linux Mint KDE 17.3  64-bit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.