Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: V levém horním rohu u oken je místo ikony aplikace jakýsi puntík [vyřešeno]  (Přečteno 1293 krát)

krato

• Návštěvník
Zdravím,

v Ubuntu 9.10 jsem byl nemile překvapen, že všechna okna mají vlevo nahoře jakýsi univerzální puntík, viz např. http://www.flickr.com/photos/abyteofozz/4061222589/ , místo ikony aplikace, jak bylo obvyklé v předchozích verzích a v jiných operačních systémech. Nevíte prosím, jak tam vrátit ikony aplikací jak bylo obvyklé do verze 9.04?

A jestli to není bug ale úmysl, tak by mě také zajímalo čí a hlavně proč, ale teď mě nejvíc zajímá co s tím ;-)
« Poslední změna: 18 Listopadu 2009, 21:03:34 od kiklhorn »

luisah

• Závislák
Re: V levém horním rohu u oken je místo ikony aplikace jakýsi puntík
« Odpověď #1 kdy: 18 Listopadu 2009, 18:00:02 »
Systém - Volby - Vzhled - zvolit upravit (aktuální téma) - zvolit záložku Okraj okna - zvolit takový, kde bude zobrazena ikona

krato

• Návštěvník
Re: V levém horním rohu u oken je místo ikony aplikace jakýsi puntík
« Odpověď #2 kdy: 18 Listopadu 2009, 20:57:57 »
Systém - Volby - Vzhled - zvolit upravit (aktuální téma) - zvolit záložku Okraj okna - zvolit takový, kde bude zobrazena ikona

Děkuji za radu, o záložce "Okraj okna" jsem ani nevěděl. Ale bohužel změna okraje okna změní motiv a já chci zůstat u motivu Human-Clearlooks (nebo lépe Human jako je v Ubuntu 9.04) a jen a právě jen změnit tu ikonu vlevo nahoře a nic víc.

Na konec to vypadá že jsem problém vyřešil tak, že jsem v Ubuntu 9.10 adresář /usr/share/themes/Human s právy roota zazálohoval, smazal a nahradil tímto adresářem ze starého dobrého Ubuntu 9.04, kvůli ikonám jsem v souboru /usr/share/themes/Human/index.theme změnil řádek "IconTheme=Human" na "IconTheme=Humanity" a pak už jen stačilo v dialogu Vzhledu přepnout na téma Human :-) Dle mého názoru se Ubuntu 9.10 opravdu moc nepovedlo, ale to už by bylo jiné téma.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.