Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VMware 2.02 server na Ubuntu 9.10 - problem s WinXP  (Přečteno 3847 krát)

Karass

• Návštěvník
VMware 2.02 server na Ubuntu 9.10 - problem s WinXP
« kdy: 19 Listopadu 2009, 21:14:22 »
Ahoj,

mam nainstalovane WinXP v VMware serveru 2.02 a mam pomerne znacne problemy. Instalace VMware se po problemech zdarila, bylo nutne patchnout sitove moduly, instalace WinXP take probehla ok, problem nastal se samotnym pristupem k virtualnimu stroji. V konzoli virtualniho stroje nejde klikat na oblast okolo dolni listy a horniho okraje, mys reaguje velmi chaoticky, zrovna tak klavesnice, ale priblizne uprostred obrazovky vse ok.Nasledkem toho nejde kliknou na start menu, okna nejdou minimalizovat ani zavrit atd..., vmware tool jsou nainstalovane, mam podezreni, ze se to tak zacalo chovat az po jejich instalaci.  Nevim, kde muze byt problem, nemate nekdo obdobne zkusenosti ? Jeste to otestuji bez VMware tools s novou instalaci, ale i tak me to zlobi, chtel bych to pouzivat, ne se v tom hrabat :- HW - notebook FJS Amilo PI1536 s ATI 1400, default instalace U 9.10 64bit bez dalsich zasahu.
Dekuji za kazde nakopnuti, zacinam premyslet o navratu k 9.04.

Karass

• Návštěvník
Re: VMware 2.02 server na Ubuntu 9.10 - problem s WinXP
« Odpověď #1 kdy: 20 Listopadu 2009, 12:11:36 »
Virtualbox by byl možná lepší

No to nevim, pouzivam VMware uz dost dlouho a neche se mi prechazet nic dalsiho. Provedl jsem jeste par testu a zjistil jsem stejne chovani i bez vmware tools. Dela to i dalsi nepeknosti typu nejde udelat shutdown virtualniho stroje, pady konzole, pad vmware do stavu, kdy se k nemu nejde konzoli prihlasit a to ani po restartu sluzeb, dokonce se mi mi to dostalo do stavu, kdy mi vmware tvrdil ze nema naloudovany sitove moduly a a ze je ani nenatahne, protoze nepasuji do kernelu, i kdyz jsem je pred par minutama mel natahnuty , po rekompilaci modulu to zase jelo ..., no nic budu to brat tak, ze VMW 2.02 server a U 9.10 se spolu nebavi a vratim se k U 9.04.

Karass

• Návštěvník
Re: VMware 2.02 server na Ubuntu 9.10 - problem s WinXP
« Odpověď #2 kdy: 25 Listopadu 2009, 12:59:00 »
Tak jeste male upresneni, Windows 7 se zda, ze jede OK, ovsem bez WM Tools.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.