Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem s instalaci Ubuntu 6.06  (Přečteno 1900 krát)

hot_spot

• Návštěvník
Problem s instalaci Ubuntu 6.06
« kdy: 27 Října 2006, 18:59:32 »
Resim tenhle problem uz nejakou dobu, nenasel jsem nic co by mi pomohlo, tak to zkusim tady. Kdysi jsem zkousel Live CD Slax, ve kterym mi pristup na disky s NTFS fungoval perfektne, i MP3 sly prehravat v pohode. Pak se ale neco zvrtlo a pri pristupu na disk mi to vyhazovalo nejakej error s moutovanim (podrobne to muzu zjistit pozdeji), Ubuntu dela to samy. Nedostane se na oddil vytvoreny ve win a disk se neda rozdelit ani behem instalace. Kde muze byt problem? Disky jsou oba Western Digital, 80 a 60 GB

radeczech

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 27 Října 2006, 21:59:22 »
Linux by měl vidět partition s win, jsou zatím ve vývoji s kompletní podporou ntfs (i když Ubuntu 6.10 už by to měla umět...). Na fat32 by jsi měl mít možnost i zapisovat, ale údajně na ntfs se to příliš nedoporučuje.
Zkoušel jsi při instalaci použít alternate_cd -> měl jsem s klasickým live_install_cd také problémy, na disky jsem se nedostal, instalace mi zatuhla! Alternate_cd mi to vyřešilo, ale musel jsem pak vytvočit novou strukturu disku (partitions).
THE ONLY WAY FORWARD IS TO GROW.
THE ONLY WAY TO GROW IS TO EXPAND BEYOND THE BOUNDARIES OF WHAT WE KNOW INTO UNCHARTED AREAS OF THE UNKNOWN.
THE UNKNOWN BEING THE ONLY SOURCE OF NEW KNOWLEDGE.

Ljukee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 28 Října 2006, 16:54:28 »
Nedoporucuji pouzivat FAT32 pod linuxem na beznou praci... mozna na poslouchani hudby ale opravdu nic víc:

protože:

1. FAT32 maximalni velikost souboru muze byt pouze 4GB  to znamená že například vytváření DVD ISO obrazu není možné, poněvadž se uloží jen 4GB misto 4,5 GB. To není zapříčiněno Linuxem ale starým widlounským FAT32

2. Vypolovat z FAT32 disku pod linuxem je celkem o zivot, protoze na FAT32 disku nefunguje DMA, sice je zapnuto ale nefunguje.. DVD vypalovacka proto pali maximalne 4X.

z toho vyplyva: prevest diskypro raci s linuxem na ext3 (neco jak NTFS, no spis naopak NTFS je neco jako ext3, kdyby pan Bill Brána neukradl (zadna novinka u microsoftu) nápad linuxu.)
Archlinux - 2007.08 (Don't Panic), Fluxbox window manager
DELL  Latitude C500 laptop
Celeron (Coppermine) 900Mhz 128 MB SO-DIMM, VGA Ati RAGE M3 8MB AGP2X, HDD IBM Travelstar 10GB 4200Rpm

Rudovsky Jan

• Návštěvník
    • http://www.stylovyweb.cz
« Odpověď #3 kdy: 28 Října 2006, 16:59:11 »
Nebo použít ntfs-3g Edgy by ho měl mít už v repozitáři, ale Draper asi ne-e. Proto doporučují https://wiki.ubuntu.com/ntfs-3g . Já osobně jsem neměl ještě problém, zapisuji, mažu, edituju, ale je to na vlastní nebezpečí.

hot_spot

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 30 Října 2006, 17:21:14 »
Tak uz jsem se dostal o krok dal, bylo to kvuli pohasenym uzivatelskym pravum. System jsem reinstaloval, ted resim zprovozneni modemu Well ASU-8000... Btw. jedu na ext3.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.