Pokud nechceš ztratit nastavení aplikací v ubuntu nebo data umístěná v /home (domovská složka), tak nabootuj z LiveCD a zazálohuj si celé /home na oddíl s windows nebo kamkoliv jinam (flash disk) a po instalaci jej obnov.
Díky moc za radu. Live Cd mám už vypálené a zkontrolované. Protože mám dat více, než zálohovacích zařízení, asi bych to musel udělat přes windows. To znamená, že mám zvolit variantu z CD "Vyzkoušet Ubuntu bez jakýchkoliv změn ve vašem počítači"? Dostanu se přes to k datům n HDD? Co dál konkrétně? Jak to převedu na windows?
Před chvílí jsem našel tento návod:
o sa tyka zalohy najlepsie je zatarovat cely /home adresar a po instalacii rozbalit a vsetky nastavenia by sa mali zachovat - potom uz len staci doinstalovat programy
(tip: aj zoznam programov sa da zalohovat - prikaz dpkg --get-selections | grep install | awk '{ print $1 }' > zoznam-subor a obnovenie sudo aptitude install `cat zoznam-subor`)
Uměl by jsi mi to vysvětlit jako laikovi? Umím zatarovat adresar, ale jak jsme již říkal, dat je tam moc. Už ale nevím, jak přes terminal uložit to nastavení.
Díky.