Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu  (Přečteno 10153 krát)

mirek333

• Návštěvník
Ubuntu
« kdy: 22 Listopadu 2009, 23:17:21 »
Dobrý den!
Už poněkolikáté jsem se snažil zprovoznit nějakou verzi Ubuntu. Bohužel je stále vidět že je Ubuntu zdarma. Vše funguje buď vůbec nebo napůl, nebo někdy ano někdy ne. A nefungují základní věci: zvuk, obraz, efekty, wine.... a to i přesto,že jsem prošel všechny návody na foru, všechny návody na ubuntu atd. Anglicky neumím a tak myslím, že ubuntu není pro lidi ale pro nadlidi. A proto ubuntu už nikdy více. Ztratil jsem desítky, možná stovky hodin života snahou o zprovoznění základních věcí. Takže cokoliv jiného jen ne ubuntu a podobné paskvily.

macu

• Stálý člen
  • **
Re: Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 22 Listopadu 2009, 23:19:16 »
a co ti přesně nejede? jakou máš konfiguraci? kdybys tu napsal své problémy tak by se ti určitě osazenstvo tohoto fóra snažilo pomoci...
« Poslední změna: 22 Listopadu 2009, 23:25:26 od macu »
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

premet

• Host
« Odpověď #2 kdy: 22 Listopadu 2009, 23:22:40 »
Jako takový příspěvky tohodle typu jsou k ničemu, buď přijdi s konkrétníma informacema co ti nejde, co jsi zkoušel a podobně , nebo sem takový kraviny nepiš  ;)

mirek333

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 22 Listopadu 2009, 23:41:23 »
Všechny problémy jsem se snažil řešit ve foru. Na ty problémy které mám jsem stejně odpovědi nenašel. Buď na to vlákno nikdo neodpověděl, nebo postup který jsem našel, nefungoval na můj počítač. Uvedu tedy příklad. Nejde mi zvuk na TVTime. Všechny ostatní zvuky samozřejmě fungují. Nastavení v předvolbách zvuku mám správně. Samozřejmě jsem zkoušel i přílazy sox -t alsa hw:2,0 -t alsa hw:0,0 a #

*

sh -c "sox -r 32000 -w -t alsa hw:1,0 -t alsa hw:0,0 & tvtime && killall sox"

#. Ale to je jen jeden příklad. Kdybych tu měl uvádět všechny tak tu budu do rána. Tak sorry, už tu nebudu psát žádné kraviny. Takže Ubuntu pro lidi.

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #4 kdy: 22 Listopadu 2009, 23:53:40 »
Anglicky neumím a tak myslím, že ubuntu není pro lidi ale pro nadlidi.

co je nadludske na tom, ze clovek vie anglicky. Ja osobne tiez nie som nejaky 'inglishmen', ale ked treba tak sa viem s anglictinou celkom dobre pobit ;)

takychto diskusii ako ste prave zalozil tu uz bolo niekolko. Chapem, ze niekomu asi ubuntu nefunguje a nedari sa mu docielit vyriesenie. Holt ubuntu nie je dokonale a nevie pracovat so vsetkym HW ku ktoremu nie su dodane ovladace od vyrobcov, aj ked sa snazi.
Pouzivanie ubuntu a vseobecne linuxu je dobrovolne. Ak vam nevyhovuje, tak mozete pouzivat MAC ci Windows a nikto Vas nebude za to bit. Keby vsak kazdy, komu nejde ubuntu a chcel sa tu vyspovedat vo vlastnom vlakne, tak by sme tu takmer nic ine nemali.

mirek333

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 23 Listopadu 2009, 00:04:27 »
Máte pravdu, používání Linuxu je dobrovolné. Měl jsem za to, že je to i pro obyčejné uživatele (napsat ,poslat, nastavit vlastnosti, pokochat se vlastnostmi Linuxu atd. Ale je to jen pro lidi, kteří chtějí sedět u PC od rána do noci. Tak se na mě nezlobte. Slibuji, že už nebudu linuxové odborníky obtěžovat a Bill má jistého zákazníka.

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #6 kdy: 23 Listopadu 2009, 00:23:51 »
tu nejde o obtazovanie. forum je na to, aby sa ludia pytali. v prvom komente vravite, ze ste zakladali temy s vasimi problemami, ale ze ste sa nedopracovali k rieseniu alebo vam nikto neodpovedal.
musite pochopit, ze na fore nie su ludia vsemohuci a ani ziadny profici (teda... donedavna tu jeden bol :) ). Ak vam teda nikto neodpisal, tak nikto nepozna odpoved alebo sa s podobnym problemom este nestretol. To sa obcas stava. Ja tiez evidujem uz asi 4 svoje nevyrisene problemy.
Ak vsak clovek potrebuje pracovat a nema cas riesit castokrat elementarne problemy, tak asi bude pre neho lepsie zostat pri tom co mu funguje a teda v tomto pripade Win.
Nezufal by som vsak. Stale je tu mnozstvo distribucii (pripadne inych verzii Ubuntu - starsich), ktore vam mozu fungovat bezproblemovo a kebyze po nich siahnete ako po prvych, tak takyto thread ani nemusel vzniknut a mohol vzniknut iny, kde popisujete ako vsetko funguje na prvykrat. To su samozrejme vsak len moje dohady.

mirek333

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 23 Listopadu 2009, 00:32:12 »
No, trochu jste mě vrátil zpět na zem. Váš přístup je o mnoho lepší než "neotravuj" jaký má mnoho zdejších moderátorů. Zkusím se s tím poprat sám ( s radami ostatních ). Děkuji za zájem.

zozo

• Aktivní člen
  • *
  • Mám sestupný tračník plný prejtu
    • Moje virtuálne miesto
« Odpověď #8 kdy: 23 Listopadu 2009, 00:54:41 »
ocakavate ze Linux bude windows zadarmo, ale to nebude. Odporucam sa vratit spat na Windows, alebo si kupit Mac-a  ;)
Ja som pouzival 8.04-9.04 a to niesom nadclovek, niesom ajtak, mal som proste chut naucit sa nieco nove.
last.fm/user/kingzozo

mirek333

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 23 Listopadu 2009, 01:03:14 »
Neočekávám, že Linux bude Win zadarmo. Jen jsem si myslel že Linux bude prostě fungovat ( jak se praví na stránkách Ubuntu " Ubuntu prostě funguje" . ) A prostě nefunguje. Mám chuť vám dát svou adresu abyste mi to tady zprovoznil. No nic , dobrou noc.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #10 kdy: 23 Listopadu 2009, 06:20:27 »
jedine, na com ti zalezi, je tunak niekoho vytocit a znechutit to i ostatnim. Podla mna si obycajny lenivy uboziak, ktory neni ochotny kuknut do tem, ci sa jeho problem uz niekde neriesil. A tie kydy, co sem pises su len kamuflaz na zakrytie tvojho slabostva... Na rozdiel od ostatnich, ti tu nebudem nic pisat o Ubuntu, nic vysvetlovat...toto staci!  
« Poslední změna: 23 Listopadu 2009, 08:44:18 od hase »
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

premet

• Host
« Odpověď #11 kdy: 23 Listopadu 2009, 06:23:34 »
No, trochu jste mě vrátil zpět na zem. Váš přístup je o mnoho lepší než "neotravuj" jaký má mnoho zdejších moderátorů. Zkusím se s tím poprat sám ( s radami ostatních ). Děkuji za zájem.
Můj příspěvek neměl znamenat "neotravuj", ale když tady začneš psát jak Ubuntu už nikdy víc, že ti nic nejde a Ubuntu a podobný paskvily už si dávat nebudeš, tak co jinýho na to člověk má říct.

Ravensun

• Aktivní člen
  • *
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Linux a MSI M655 notebook
« Odpověď #12 kdy: 24 Listopadu 2009, 16:01:26 »
Všechny problémy jsem se snažil řešit ve foru. Na ty problémy které mám jsem stejně odpovědi nenašel. Buď na to vlákno nikdo neodpověděl, nebo postup který jsem našel, nefungoval na můj počítač.....
Pane. Prosím nemystifikujte. Všechny vaše příspěvky (byly 2) se zdejší dobrovolníci snažili s Vámi řešit, takže laskavě si odpusťte, že vám na vaše vlákno nikdo neodpověděl, není to pravda. Dokonce jedno vlákno bylo vyřešeno viz "zaseknutá aplikace" - váš příspěvek, pomocí příkazu v terminálu "xkill". Je to od vás nehezké, takhle lhát a pohrdat pomocí, kterou vám zdejší členové komunity ochotně zadarmo a ve svém volném čase nabídli.
Takže pokud máte problémy s Ubuntu, tak je kontruktivně tady na fóru nebo jinde řešte, systém však nehaňte ani zdejší komunitu nebo si prostě kupte windows a pracujte v OS, který "prostě funguje". Mějte však na paměti, že nic není dokonalé, zvláště když trh s částmi počítačovými je tak pestrý. Pokud vám nefunguje zvuk, ptejte se, pokud vám blbne nějaká aplikace ptejte se. Rady se vám určitě dostane. Jenže vy jste se neptal a je jen vaše hloupost, že jste tím pak samozřejmě ztratil nervy, když vám to po "stovkách" hodin nefungovalo.

Přeji pěkný den
Peace ;)
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

Henrynr

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 24 Listopadu 2009, 16:12:41 »
Doporučuju odstoupit od smlouvy. Zaslat produkt zpět a požadovat vrácení peněz.
Doma i v práci Linux Mint 17

Frejda62

• Aktivní člen
  • *
  • Na Linuxu se stále učím.
« Odpověď #14 kdy: 24 Listopadu 2009, 23:58:49 »
To chce vydržet.. ;)
frejda-desktop
Ubuntu 12.04
 i686 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GeForce 9500 GT 1024 MB   RAM..2.G

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #15 kdy: 25 Listopadu 2009, 04:59:14 »
Neočekávám, že Linux bude Win zadarmo. Jen jsem si myslel že Linux bude prostě fungovat ( jak se praví na stránkách Ubuntu " Ubuntu prostě funguje" . ) A prostě nefunguje. Mám chuť vám dát svou adresu abyste mi to tady zprovoznil. No nic , dobrou noc.

Na světě existují miliony různých kombinací hardware. Myslíš, že je v moci nějakého systému je všechny podporovat? Není a to ani Windows. Pro něj musí vytvářet ovladače jednotliví výrobci hardware a ani tak to není 100 %. Mac OS X to řeší tak, že je oficiálně jen na několik modelových řad.
Jsi prostě jeden z těch, kteří nainstalují Linux a na jednu z těch milionů kombinací a čekáš, že to bude Linux bezproblémově podporovat. Musím tě zklamat, ale od Linuxu čekat zázraky nemůžeš. Buď si poskládej počítač z kompoment, které jsou Linuxem podporované či si kup sestavu od výrobce, který do garantuje, nebo se na Linux vykašli. Já jsem zvolil první možnost a Ubuntu mi prostě funguje.

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #16 kdy: 25 Listopadu 2009, 15:57:42 »
... Bohužel je stále vidět že je Ubuntu zdarma. ...
<irony> ano, ano, veci zdarma jsou vzdycky horsi... rikam to z vlastni zkusenosti - poridili jsme si s pritelkyni dite (zadarmo!!!) a je to uplne desnej, neposlusnej, otravnej spratek... az si budu priste porizovat dite, tak si koupim nejaky poslusny, talentovany model a vsechno bude lepsi</irony>

P.S: dekuji za poklonu s tim nadclovekem...
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #17 kdy: 25 Listopadu 2009, 16:10:15 »
Nejspolehlivější řešení (u mě 95% úspěšnosti):
2-5 let starej HW, kterej funguje (funguje i zvukovka, síťovka, paměti, chlazení atd.)
poslední dlouhodobě podporované vydání (U8.04)
před instalací zkontrolovat CD/DVD v mechanice (ze které se bude instalovat)
nainstalovat na celý disk (nechat vše naformátovat a rozdělit instalačním procesem)
pokud je to možné, během instalace mít počítač drátem připojen k internetu

Doporučuji:
zkontrolovat HDD (badblocks z LiveCD, když jsou chybné sektory, HDD vyhodit do tříděného odpadu)
zkontrolovat paměti (u studeného i zahřátého stroje, klidně hodinu)
zkontrolovat instalační CD/DVD 2x (u starých mechanik a odrbaných médií)
během instalace počítač nepřenášet, neodpojovat a nepřipojovat k internetu ani k dalším věcem (USB, tiskárny, zdroje NB)

Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Mraky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #18 kdy: 10 Prosince 2009, 16:18:06 »
Citace
Všechny problémy jsem se snažil řešit ve foru. Na ty problémy které mám jsem stejně odpovědi nenašel. Buď na to vlákno nikdo neodpověděl, nebo postup který jsem našel, nefungoval na můj počítač. Uvedu tedy příklad. Nejde mi zvuk na TVTime.
tak už bys mohl přejít na sledování digitálni tv,pokud ti to region umožnuje, já sem asi před 1/2 rokem taky měl problémy s tv-time,ale jelikož to už asi skoro nikdo nepoužíval tak sem ptroblémy nevyřešil, vlastně ano, přešel sem na digitál.-)))

Kedrigern

« Odpověď #19 kdy: 10 Prosince 2009, 16:30:12 »

No mě zcela out of box funguje na 4 pc z 5 (na jednom je problém s grafikou, ale ten je i v menší míře ve win)...

wlado

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #20 kdy: 10 Prosince 2009, 19:14:48 »
A já říkám ubuntu 9.10 s gnome se prostě moc nepovedlo, pulseaudio je už těžší odstranit - z 90% problém se zvukem náleží pulseaudiu, změna klávesnice blbne, fonty ve firefoxu se nedrží nastavení celého gnome (v mandrivě a jiných distrech funguje) atd., přešel jsem na kdečko a můžu říci že kubuntu 9.10 se silně pochlapilo, když půjde i toto do kelu, tak tu máme ještě velmi slušné opensuse.

A teď pro tvůrce postu: jo linux se vyvíjí rychle a sám pociťuji, že se v poslední době vývojáři snaží všechno co fungovalo nahrazovat něčím co je sice nové, ale zdaleka ne tak stabilní. Zkus si nabootovat to kubuntu nebo opensuse, a zkusi tam jestli ten zvuk jde ok, ale pokud nemáš čas se s tím trápit a bádat, vrať se k windows. Linux je dobrá hračka, ale musíš se o něj hodně starat, s každým novým vydáním se řeší nové a nové problémy, začínám přemýšlet, že nejlepší volba bude asi debian :-)
Kubuntu 10.04 (KDE 4.4.3)
Zkuste GO, nejstarší dokonalou deskovou hru na světě...  třeba na http://www.gokgs.com/
vše o go zde http://www.goweb.cz/

q66

« Odpověď #21 kdy: 10 Prosince 2009, 19:36:06 »
debian testing-unstable, OSS a jiné prostředí než Gnome a je po problémech..

aspoň v mém případě :)

NoWin

• Host
« Odpověď #22 kdy: 10 Prosince 2009, 19:43:20 »

Kvejka, co máš proti GNOME? Mně na Sidovi šlape nádherně, akorát jsem vysekal PulseAudio :)

q66

« Odpověď #23 kdy: 10 Prosince 2009, 19:53:07 »
je to pomalé, konzervativní a škaredé.. :D

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #24 kdy: 10 Prosince 2009, 20:01:39 »

Debian 5.0.3 na 11 let starém stroji(původní je jen základovka a 1disk a RAMka + omlazovací kůra HW)
Přestala fungovat myš na USB. Známý to bug HIDu... proč to tam je i po updatech?
Zmrvilo to rozložení disků pro cfg Grubu (Grub 1 i 2). Musel jsem ručně opravovat. Ano není tu standardní konfigurace, ale Ubuntu ani jiné distribuce s tím problém nemají.

Ano na jedné instalaci se nedá stavět. Ale musím si rýpnout, když rýpeš i ty ;-)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.