Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: kam zmizeli Volby přihlašovací obrazovky ???  (Přečteno 5575 krát)

pitris.92

• Návštěvník
kam zmizeli Volby přihlašovací obrazovky ???
« kdy: 23 Listopadu 2009, 14:36:16 »
Zdravím,
Mám Ubuntu 9.10 a rozhodl sem se, že se mi jeho vzhled nelíbí a tak sem se dal do změny alá Mac OS,

všechno už mám hotové, až na login screen, chtěl sem ho teda změnit přes Volby přihlašovací obrazovky ale,

když jdu Systém → Správa → Přihlašovací okno tak se mi objeví tohle:

nevíte někdo kam to zmizelo?

dík za odpovědi
School is practice for the future, and practice makes perfect, and nobodies perfect, so why practice?

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Re: kam zmizeli Volby přihlašovací obrazovky ???
« Odpověď #1 kdy: 23 Listopadu 2009, 14:40:50 »
Zdravím,
Mám Ubuntu 9.10 a rozhodl sem se, že se mi jeho vzhled nelíbí a tak sem se dal do změny alá Mac OS,

všechno už mám hotové, až na login screen, chtěl sem ho teda změnit přes Volby přihlašovací obrazovky ale,

když jdu Systém → Správa → Přihlašovací okno tak se mi objeví tohle:

nevíte někdo kam to zmizelo?

dík za odpovědi

Nezmizelo,není a taky mě to mrzí (chtěl jsem napsat přímo se*e  :D - v 9.10 je defaultně nastavená jedna přihlašovací obrazovka... ale podle ohlasů to vypadá, že se to vrátí zpět, jak bylo v předchozích verzích  ;)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

pitris.92

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 23 Listopadu 2009, 14:45:16 »
Nezmizelo,není a taky mě to mrzí (chtěl jsem napsat přímo se*e  :D - v 9.10 je defaultně nastavená jedna přihlašovací obrazovka... ale podle ohlasů to vypadá, že se to vrátí zpět, jak bylo v předchozích verzích  ;)

hmm, tak to mě teda fakt na...štvali, dík alespoň za info  :)
School is practice for the future, and practice makes perfect, and nobodies perfect, so why practice?

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #3 kdy: 23 Listopadu 2009, 15:13:39 »
No, prý to jde. Píše se o tom na anglickém ubuntím fóru: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1320531. Jenom chci podotknout, že zatím jsem se nedokopal k vyzkoušení.

Mimochodem, zvyšující se počet "fíčur", které přestaly být nastavitelné (např. přávě gdm) či byly nahrazeny něčím lepším "nenastavitelným" (např. oznamování pomocí osd-notify) mě u Ubuntu začínají poněkud znepokojovat.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

pitris.92

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 23 Listopadu 2009, 15:26:12 »
No, prý to jde. Píše se o tom na anglickém ubuntím fóru: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1320531. Jenom chci podotknout, že zatím jsem se nedokopal k vyzkoušení.

Mimochodem, zvyšující se počet "fíčur", které přestaly být nastavitelné (např. přávě gdm) či byly nahrazeny něčím lepším "nenastavitelným" (např. oznamování pomocí osd-notify) mě u Ubuntu začínají poněkud znepokojovat.
nejhorší na tom je, že sem si tady login screen už jednou změnil, ale ani kdybys mě zabil tak si nevzpomenu jak :-\

\\EDIT: každopádně ten návod zkusím, dík :)

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 24 Listopadu 2009, 08:49:08 »
četl jsem že nový ubuntu používa nový systém přyhlášení "xsplash" od minulýho "upsplash"
xsplash není dlouho ve vývoji a proto není skinovatelný ale udajně má být rychlejší a na dalších fičurách se udajně pracuje.
Dá se případně vyměnit xsplach zpět na upspalch které se da měnit jak bylo ve zvyku.
Fire's in my soul, steel is on my side

8472

• Aktivní člen
  • *
  • Zivot je ako rebrik do kurina, kratky a osraty ...
« Odpověď #6 kdy: 24 Listopadu 2009, 09:00:05 »
Mimochodem, zvyšující se počet "fíčur", které přestaly být nastavitelné (např. přávě gdm) či byly nahrazeny něčím lepším "nenastavitelným" (např. oznamování pomocí osd-notify) mě u Ubuntu začínají poněkud nepokojovat.

jj, s tymto musim suhlasit, ze kopa veci prestava byt normalne nastavitelnymi.
a z tohto pohladu mi to pomalicky zacina pripominat windows  >:(
Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.

pitris.92

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 24 Listopadu 2009, 21:40:15 »

tak návod sem konečně zkusil a bohužel sem se nedostal dál než po Gnome Control Center :(

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
« Odpověď #8 kdy: 24 Listopadu 2009, 23:08:47 »
Moc prosim o radu : existuje nejaka cesta - klidne i editaci konfiguracniho souboru - jak zprovoznit automaticke prihlaseni uzivatele v xubuntu ? Mam stejny problem jako je vyse popsan , mel jsem nastaveny autologin v Jaunty, ale to se po upgradu zmenilo a ted to neumim vratit zpet.

Dekuju moc K
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

aloisam

• Host
« Odpověď #9 kdy: 25 Listopadu 2009, 09:44:39 »
to karlitos: nevím, ale v ubuntu tohle, snad jako jediná volba, zůstalo :D

to pitris:
Kód: [Vybrat]
gksudo -u gdm dbus-launch gnome-appearance-propertiesúplně to tím sice nezměníš ale pohraješ si s barvama ikonama a tak, aby to přece jen víc ladilo k tvýmu vzhledu.
plus tohle:
http://www.gnome-look.org/content/show.php/desktop+background+as+xsplash+%2B+gdm?content=114984&
hned po usplashi, (bílý logo ubuntu) ti naskočí tvůj wallpaper. ;)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #10 kdy: 25 Listopadu 2009, 10:18:59 »
Jen poznámka: Nenadávejte na vývojáře Ubuntu, ale na vývojáře Gnome -- tohle nové GDM je komplet jejich práce (tedy to klikátko na nastavení ne, to dělali v Ubuntu, ale za něj buďte spíš rádi -- jinak by tam nebylo vůbec nic).

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
« Odpověď #11 kdy: 25 Listopadu 2009, 13:26:44 »
Už jsem to vyřešil. Stačilo do : /etc/gdm/custom.conf tyto řádky :
AutomaticLoginEnable=true
AutomaticLogin="jmenouzivatele"
hned za [daemon]
[daemon]
AutomaticLoginEnable=true
AutomaticLogin= ..........

[security]

[xdmcp]

[gui]

[greeter]

[chooser]

[debug]

[servers]
Uz mi xubuntu startuje prihlasenym uzivatelem.
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

pitris.92

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 25 Listopadu 2009, 14:32:25 »
to pitris:
gksudo -u gdm dbus-launch gnome-appearance-propertiesúplně to tím sice nezměníš ale pohraješ si s barvama ikonama a tak, aby to přece jen víc ladilo k tvýmu vzhledu.
plus tohle:
http://www.gnome-look.org/content/show.php/desktop+background+as+xsplash+%2B+gdm?content=114984&
hned po usplashi, (bílý logo ubuntu) ti naskočí tvůj wallpaper. ;)

dobře ty, dík moc  :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.