Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Spatna kvalita zvuku (hudby)  (Přečteno 2573 krát)

sneakfast

• Návštěvník
Spatna kvalita zvuku (hudby)
« kdy: 28 Října 2006, 17:28:06 »
Ahoj, jsem novacek, nainstaloval jsem si linux soubezne s windows, nasel na foru nejake rady s problemy pri bootovani, uz jsem se vsim moc spokojeny, ale mam problem s prehravanim hudby.
Vsechna hudba zni strasne nekvalitne, asi jako mp3 format s nejakymi 18 kbps, a to jsem si poustel FLAC, ktery by mel znit opravdu perfektne. Ve windows mi hraje zvukovka normalne, ale v linuxu tedy zlobi. Asi je to vec driveru ale vubec nevim jak na to, co mam udelat? Moje zvukovka je integrovana AC 97.
Prosim o radu, rad bych pouzival po vetsinu casu linux, ale pri praci na pocitaci porad neco posloucham a to me zatim nuti pouzivat windows. Diky moc!

Vojtin

• Host
« Odpověď #1 kdy: 28 Října 2006, 17:32:31 »
nesjpíš si se zvukem musíš pohrát (s nastavenim), mam taky zvukovku AC97 integrovanou a zvuk jede v pohodě od instalace...

sneakfast

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Října 2006, 19:08:06 »
diky za odezvu, ale nejsem si porad moc jisty co bych mel presne udelat, nevim jestli zmenit neco v konfiguracnich souborech, nebo nainstalovat nejake drivery? popripade co presne zmenit nebo kde drivery sehnat.. diky za trpelivost

Vojtin

• Host
« Odpověď #3 kdy: 28 Října 2006, 20:10:53 »
Já važně nevim, protože mě jede zvuk úplně normálně. Neni třeba staženej zvuk skoro na minimum v "ovládání hlasitosti"?

egro

• Návštěvník
    • http://egro.ic.cz
« Odpověď #4 kdy: 28 Října 2006, 20:21:12 »
Asi mas hlasitost zvuku nastavenu moc vysoko. V linuxe potom zvuk skresluje... Do konzoly natukaj
Kód: [Vybrat]
alsamixera vsetko nastav tak na 81 (sipkami). Vypnes ked 2x stlacis Esc...

Mato

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 28 Října 2006, 21:10:46 »
staci nastavit "PCM" na nejakych 80% a "Master" moze byt kludne aj na 100%...

sneakfast

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 29 Října 2006, 11:48:45 »
bohuzel mi to nepomohlo.. zkusim jeste nekde neco vykoumat, zvuk je hrozne zkresleny a to nastaveni PCM nepomaha. Pravdepodobne to tedy budou drivery(?)

AcID

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 28 Srpna 2007, 22:34:32 »
Zdravim všechny, sice je toto téma už dosti staré, ale nechtěl jsem zakládat nové. Jen jsem chtěl podotknout, že úplně stejně jako zakladatel topicu, po instalaci Ubuntu 7.04 "Feisty Fawn" a instalaci XMMS přehrávače pro zkoušku kvality hudby, jsem byl opět jako vždy na linuxu zdrcen. Mám integrovanou AC97, ale pod FreeBSD, pod SuSE i pod Ubuntu hraje proste šíleně zkresleně, basy předimenzované a roztroušený zvuk. Je pravda, že poté, co jsem srazil hlasitost kanálu PCM na 71%, je zvuk znatelně lepší, ale i tak je kvalita mírně horší a to mě opravdu mrzí. Kdybych měl nějaké chrastítka repráky, tak si toho ani nevšimnu, ale bohužel v tomto případě mám THX od Logitech, kde je to moc slyšet.... :(

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #8 kdy: 28 Srpna 2007, 22:38:23 »
Taky to znám a mrzí mě to, že podpora ovladačů zvukových karet není zrovna nejlepší. ;) Naštěstí kvalita nahrávaného či editovaného zvuku tím není nějak postižena, jak jsem si všiml. :)
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.