Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kde najdu SVG ikonu pro Firefox? [vyřešeno]  (Přečteno 2251 krát)

xtal

• Návštěvník
Kde najdu SVG ikonu pro Firefox? [vyřešeno]
« kdy: 26 Listopadu 2009, 13:23:34 »
Po instalaci Ubuntu 9.10 jsem přišel o ikonu Firefoxu u jeho spouštěče v hlavní nabídce a na horní liště. Problém je, že jsem našel pouze bitmapovou verzi ikony (v /usr/share/pixmaps/firefox-3.5.png), ale u spouštěče lze zřejmě použít jenom vektorovou verzi v SVG. Kdepak bych jí mohl najít?
« Poslední změna: 26 Listopadu 2009, 18:01:35 od xtal »
Notebook Fujitsu-Siemens, Core 2 Duo 2.0 Ghz, 2 GB RAM, 160 GB HDD, Ubuntu 10.4

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Kde najdu SVG ikonu pro Firefox?
« Odpověď #1 kdy: 26 Listopadu 2009, 13:58:28 »
Preco si myslis ze je treba vektorovu? Pri vybere ikon treba ist na ten adresar kde su ikony a stlacit otvorit(alebo podobne) a az potom sa ti zobrazia ikony. Nebude to tym?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #2 kdy: 26 Listopadu 2009, 14:05:25 »
A není to jednodušší vyřešit metodou: Hlavní menu -> Internet -> pravý klik na Firefox -> vybrat přidat na panel??
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

xtal

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 26 Listopadu 2009, 14:07:48 »
A není to jednodušší vyřešit metodou: Hlavní menu -> Internet -> pravý klik na Firefox -> vybrat přidat na panel??
Není, v hlavním menu je to také bez ikony.
Preco si myslis ze je treba vektorovu? Pri vybere ikon treba ist na ten adresar kde su ikony a stlacit otvorit(alebo podobne) a az potom sa ti zobrazia ikony. Nebude to tym?
Jo, tím to bude. Nenapadlo mě, že je nejdřív třeba vybrat adresář. Není to zrovna intuitivní... Díky za odpověď.

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 26 Listopadu 2009, 15:20:40 »
Po instalaci Ubuntu 9.10 jsem přišel o ikonu Firefoxu u jeho spouštěče v hlavní nabídce a na horní liště. Problém je, že jsem našel pouze bitmapovou verzi ikony (v /usr/share/pixmaps/firefox-3.5.png), ale u spouštěče lze zřejmě použít jenom vektorovou verzi v SVG. Kdepak bych jí mohl najít?

tak si ji stáhni tady http://www.gnome-look.org/content/show.php/firefox+svg+icon?content=23023
Fire's in my soul, steel is on my side

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #5 kdy: 26 Listopadu 2009, 16:31:25 »
Není, v hlavním menu je to také bez ikony.
No, pokud nemají v menu ikony všechny položky, tak klidně zkus to přidání přes menu - v panelu by to ikonu mít mělo. V hlavním menu totiž lze zobrazování ikon vypnout/zapnout.

Pokud ale chybí ikona pouze u ffoxu, tak bude problém někde hlouběji - zkusil bych přeinstalovat.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

xtal

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 26 Listopadu 2009, 18:01:19 »
tak si ji stáhni tady http://www.gnome-look.org/content/show.php/firefox+svg+icon?content=23023
Stáhnul jsem, ale na liště to v malé velikosti vypadá o dost hůř než PNG. Vektory se prostě nehodí na malé ikonky.

No, pokud nemají v menu ikony všechny položky, tak klidně zkus to přidání přes menu - v panelu by to ikonu mít mělo. V hlavním menu totiž lze zobrazování ikon vypnout/zapnout.

Pokud ale chybí ikona pouze u ffoxu, tak bude problém někde hlouběji - zkusil bych přeinstalovat.
Chyběla pouze ikona Firefoxu (špatný odkaz na soubor ikony v nové verzi?). Ale dal jsem tam /usr/share/pixmaps/firefox-3.5.png a jsem spokojen. ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.