Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po aktualizaci kernelu system nenabotuje a ostane len blikat terminal [vyřešeno]  (Přečteno 2279 krát)

tom3f

• Host
Po aktualizaci systemu sa mi neda nabootovat s novym kernelom. System zacne startovat ale nenabehne graficke rozhranie a neda sa ani prihlasit do terminalu pretoze obrazovka stále bliká a nejde poriadne zadávať text ani čiže nemožem zadat meno a heslo. Naštastie mi system nabootoval so starym kernelom.

Toto iste sa mi stalo uz par krat aj ked som neaktualizoval kernel takze to s nim asi uplne nesuvysi typoval by som to na xorg ale nieco take ale neviem si s tym rady.  Predtym som to vyriesil az reinstalom kedze nejde ani safe mode.

Teraz mam aspon starsi kernel ktory ide ok ale bol by som rad keby som mohol spojazdnit aj ten novo aktualizovany.

Za kazdu pomoc dakujem pripadne piste aj ak mate este niekto  taky problem .
« Poslední změna: 30 Listopadu 2009, 19:27:42 od kiklhorn »

ukomir

• Aktivní člen
  • *
Re: Po aktualizaci kernelu system nenabotuje a ostane len blikat terminal
« Odpověď #1 kdy: 26 Listopadu 2009, 22:39:43 »
Kernel 2.6.31-15 Tiež mi to robí.Malo by to byť nejaký problém s NVIDIA.Zatial riešenie neviem.Používam starý kernel..

tom3f

• Host
« Odpověď #2 kdy: 26 Listopadu 2009, 22:44:05 »
jj ja mam tiez nvidiu, len uz sa mi to stalo aj par krat pri starsom kerneli este ked som pouzival RC verziu karmic koaly a tiez po aktualizaci (neviem ci vnej bol aj kernel) mi to zacalo robit. Dufam ze to pojde dako vyriesit lebo doteraz mi ide so vsetkych ubuntu az na tento problem karmic koala najlepsie.

Neviete niekto poradit ako zmenit poradie bootovania v tomto novom grube aby mi bootoval automaticky ten starsi kernel

ukomir

• Aktivní člen
  • *

djlj

• Aktivní člen
  • *
    • Italo.cz
« Odpověď #4 kdy: 28 Listopadu 2009, 03:35:00 »
Měl jsem stejný problém. Dle jednoho návodu na launchpadu jsem v /boot/grub/menu.lst změnil na konci řádku s bootováním daného jádra písmena ro na rw. Od té doby vše funguje, dokonce jsem to po dalším nastartování změnil zpět na ro, funkčnost už zůstala...

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 28 Listopadu 2009, 10:38:39 »
Hm nějaké updaty mě neberou. Jedu na 2.6.31.6 :)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

djlj

• Aktivní člen
  • *
    • Italo.cz
« Odpověď #6 kdy: 28 Listopadu 2009, 14:14:05 »
No můžu potvrdit, že na 2.6.32 to taky funguje bez problému.

kimi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 28 Listopadu 2009, 14:22:41 »
S tímhle dokážu poradit, je to fatálnější než se zdá. Pravděpodobně to dělá jen na Nvidii. Je třeba provést následující. Přihlásit se přes starý kernel, stáhnout si poslední verzi driveru Nvidia a uložit ho do domácí složky /doporučuji tak přejmenovat na Nvidia.run/ pak restartovat, přihlásit se přes recovery do systému a zadat sudo sh nvidia.run a rozjet instalaci driveru Nvidia. Pokud vše korektně proběhne, je problém vyřešený a normálně nabootujete. Klasický problém s drivery :-) těším se na KARMU

ukomir

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 28 Listopadu 2009, 16:59:24 »
Trochu som sa s tým potrápil,inštaloval,odinštaloval NVIDIA.Už ani poriadne neviem čo som všetko robil,ale myslím,že stačilo:recovery, sudo nvidia-xconfig

tom3f

• Host
« Odpověď #9 kdy: 28 Listopadu 2009, 23:37:41 »
Dakujem za rady uzcite odskusam a dam vediet co pomohlo

tom3f

• Host
« Odpověď #10 kdy: 28 Listopadu 2009, 23:55:16 »
Takze vyskusal som stiahnut ovladace s nvidia.com, spustil som system na novom kernely v  recovery a nainstaloval som ich. Potom som restartoval system a uz nabehol bez najmensich problemov. Tak este raz dakujem za pomoc usetri mi to reinstal systemu :)

ukomir

• Aktivní člen
  • *
Moja najnovšia skúsenosť(riešené v inom vlákne) nvidia-xconfig už neplatí(iba ak po nainštalovaní neslobodného ovládača)Najskôr tento problém vzniká
ak je nainštalovaný neslobodný ovládač NVIDIA ktorý stačí odinštalovať nvidia-uninstall a problém vyriešený.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.