Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Grub loading  (Přečteno 1359 krát)

fmateasko

• Návštěvník
Grub loading
« kdy: 26 Listopadu 2009, 18:41:44 »
Zdravim,
jsem v Ubuntu (a Linuxu) absolutne uplna panna, nicmene jsem se rozhodl to nainstalovat rodicum na jejich starsi notebook HP compaq nx9010, aby nemuseli kupovat Win. Instalace (9.10)probehla uplne v pohode, po restartech normalne nabehne. Kdyz ho vypnu a pak zase hned zapnu tak nabehne. Kdyz ale prijdu druhy den a spustim pocitac, zasekne se to na grub loading a konec. Jedinou moznosti je vypnou zapnout pocitac. Nahodil jsem to vetsinou nekolika pokusy + zastrcenim instalacniho CD do sachty, ale jestli to nacetl z nej nebo ne, to netusim. Prijde mi, ze se nerozbhne HDD. Primarne mam nastaveno bootovat z HDD. Pred ubuntu na tom pocitaci byly WinXP, ty jsem ale pri instalaci dal odstranit. Mate nekdo tuseni cim to muze byt ? WinXP nabyhaly spolehlive, takze na zavadu HDD bych to asi nevidel. Zajimavy taky je, ze se to nekdy samo restartuje, tz. objevi se Grub loading a pak to restaruje komp a znovu  treba nekolikrat nez se to zasekne nadobro.

Za kazdou pomoc diky !

Filip

fmateasko

• Návštěvník
Re: Grub loading
« Odpověď #1 kdy: 30 Listopadu 2009, 09:52:53 »
Tak si budu muset odpovedet sam, treba to ale nekomu pomuze. Reseni uplne jsem tedy nenasel, nicmene po nekolika marnych pokusech reinstalace 9.10 a ruzneho hledani po internetu (bezvyslednem) jsem usoudil, ze je potreba udelat test s jinym bootloaderem a tak jsem zkusil nainstalovat 9.04 (protoze vymenit samotny Grib2 za Grib v 9.10 neumim) . Ta kupodivu funguje bez problemu. Uz jsem si myslel ze budu muset koupit novy HDD, ale jak se zda, chyba je nekde v SW. Pac tomu ale kulovy rozumim, a protoze jak jsem tak pochopil tak se Grub2 nastavuje nejak sloziteji nez GRUB, tak to tak asi necham a budu zit v sladke nevedomosti, lec s fungujicim (i kdyz starsim) Ubuntu. Navic to vyresilo i druhy, mnohokrate na ruznych forech zminovany, avsak nikde zcela nevyreseny, problem s externi USB wifi kartou - v 9.04 mam 100% signal, v 9.10 maximalne 60%.
F.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

fmateasko

• Návštěvník
Re: Grub loading
« Odpověď #3 kdy: 02 Prosince 2009, 13:30:21 »
Ahoj, diky za odpoved, ale abych rekl pravdu, nerozumim vubec jak to souvisi s mym probleme. Asi bych to potreboval nejak vic laicky. Je problem v rozdeleni disku ? Zkousel jsem to jak rucne tak automaticky "Cely disk smazat a vyuzit") Nebo v cem je problem ?
Diky

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.