Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem s instalaciou aj spustenim Ubuntu z CD  (Přečteno 1457 krát)

anaq

• Návštěvník
Problem s instalaciou aj spustenim Ubuntu z CD
« kdy: 27 Listopadu 2009, 14:05:21 »
Ahojte,

na mojom desktope mam uz dlhsi problem s instalaciou / spustenim Ubuntu z CD. Skusal som verzie od 8.04 po 9.10, ale vsetky sa spravaju rovnako - po nacitani obrazovky s vyberom (spustenie Ubuntu z CD, instalacia, kontrola disku,...) pokial dam prve dve moznosti (spustenie alebo instalacia), pocitac mi ostane vysiet a na obrazovke vidim len blikajuci konzolovy kurzor. Instalacia na inych pocitacoch ide bez problemov, viem spustit test pamate a disku, ktore tiez nenajdu ziaden problem. Nestretol sa niekto s tymto problemom? Alebo existuje ina moznost, ako spustit / instalovat Ubuntu? Instalacia Windows z boot CD mi ide bez problemov.
Moja konfiguracia : Athlon 64 X2 4800+, MSI K9N SLI Platinum (nForce 570), ATI Radeon 1950 Pro, 2 GB RAM, 500 GB disk, Pinnacle TV karta, Zyxel wifi karta.

Za akukolvek pomoc dakujem :)

S pozdravom

Michal

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
Re: Problem s instalaciou aj spustenim Ubuntu z CD
« Odpověď #1 kdy: 29 Listopadu 2009, 15:32:13 »
Mám stejný problém. Zkusil jsem ale nastavit parametry (přes F6) acpi=off, noapic, nolapic a spustilo se to.
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 30 Listopadu 2009, 12:38:55 »
Problém bude v GPU ATI. Zvolte při bootu parameter VGA, kl.F4.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #3 kdy: 01 Prosince 2009, 06:03:58 »
Díky za odpověď.

Stalo se mi to při instalaci NB mojí kamarádce. Koupila NB s OpenSUSE, chtěla nainstalovat dualboot Win7 + Ubuntu. Když tam bylo OpenSUSE, LiveCD Ubuntu se spustilo bez problémů. Smazal a rozdělil jsem disk a nainstaloval Win7. Potom jsem nabootoval LiveCD Ubuntu a už skoro hned po volbě Nainstalovat Ubuntu (ale taky Zkontrolovat disk na chyby) se to v textovém režimu zaseklo (jen blikající kurzor na černé obrazovce) - jedině Zkontrolovat paměť (textový režim) šlo bez problémů.

Proč to před instalací Win7 šlo a potom už ne? Win7 by přece na spouštění LiveCD mít snad vliv neměly? To jsou teda záhady...

Ten parametr VGA zkusím, jen bych to rád přidal do bootovacích parametrů v grubu - nevíte prosím, jak to má správně vypadat? Díky moc.
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 01 Prosince 2009, 11:56:58 »
Parametr VESA. Až to bude chodit, tak se to bude řešit. Ale VESA je jen nouzovka!

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #5 kdy: 01 Prosince 2009, 19:58:54 »
Ještě jednou děkuju. :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.