Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zástupci složek na ploše nedrží na místě  (Přečteno 1556 krát)

Tomiik

• Návštěvník
    • Polosvět
Zástupci složek na ploše nedrží na místě
« kdy: 01 Prosince 2009, 20:58:32 »
Ahoj,
vyhledávání nepomohlo a už mi to dlouho vrtá hlavou.
Po čisté instalaci na nový oddíl mi v 9.10 nedrží na ploše zástupci složek - ať je umístím kamkoliv, po restartu jsou v levém horním rohu. Veškeré zarovnávání mám vypnuto. Zajímavé je, že zástupci disků (zapsaní v fstab) zůstávají kde je chci mít, stejně jako složky a dokumenty přímo na ploše vytvořené.
Kde by mohl být zakopaný pes?
Dík za případný tip, vím že je to hloupost, ale když mám na pozadí pěknou tapetu a ikony mi lezou kam nemají, tak to kazí dojem.

t.

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: Zástupci složek na ploše nedrží na místě
« Odpověď #1 kdy: 01 Prosince 2009, 22:06:19 »
Odkazují ti zástupci na jiný disk?

Pokud ano, jedná se asi o chybu v programu, viz
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/glib2.0/+bug/411322
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/nautilus/+bug/399974
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Tomiik

• Návštěvník
    • Polosvět
« Odpověď #2 kdy: 01 Prosince 2009, 23:39:44 »
jj, zástupci míří do složek na různých oddílech a discích.
Ten první odkaz zhruba odpovídá mému problému - jen mi z té angličtiny není úplně jasné, jestli to má i nějaké řešení.
Druhá věc je, že ten bug je známý tři měsíce a nikdo s tím nedokázal pohnout - nejsem programátor, ale to mi nepřipadá tak komplikované, aby to někdo znalý věci nenapravil za pár minut a nepřidal to do nějaké údržbové aktualizace... Asi žiju v jiném světě:-)

chemic

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 17 Prosince 2009, 09:19:04 »
Ahoj,
vyhledávání nepomohlo a už mi to dlouho vrtá hlavou.
Po čisté instalaci na nový oddíl mi v 9.10 nedrží na ploše zástupci složek - ať je umístím kamkoliv, po restartu jsou v levém horním rohu. Veškeré zarovnávání mám vypnuto. Zajímavé je, že zástupci disků (zapsaní v fstab) zůstávají kde je chci mít, stejně jako složky a dokumenty přímo na ploše vytvořené.
Kde by mohl být zakopaný pes?
Dík za případný tip, vím že je to hloupost, ale když mám na pozadí pěknou tapetu a ikony mi lezou kam nemají, tak to kazí dojem.

t.

Mam ten samy problem, toz se chci zeptat, jestli si nejak pokrocil??
Dik

Tomiik

• Návštěvník
    • Polosvět
« Odpověď #4 kdy: 28 Prosince 2009, 11:04:13 »
Tak stále žádná změna, pořád to nefunguje.
Hledal jsem pod jedním z těch odkazů na "bug" a zdá se, že je to již vyřešeno, ale slibované začlenění do aktualizací nějak nefunguje. Je tam návod, co a jak nastavit a přepsat,ale to je pro mě nepřijatelné, systém má správně fungovat bez zásahu uživatele do konfigurace - zvláště, když se jedná o něco tak elementárního. Ne všichni Linuxáci jsou programátoři a takovéto nedodělky odrazují >:(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.