Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Compiz plugin Elements  (Přečteno 1701 krát)

Cendas

Compiz plugin Elements
« kdy: 02 Prosince 2009, 17:44:38 »
Ahoj Jestli by chtěl někdo si nainstalovat plugin Elements. Je to docela jednoduché.
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=bjo9NJm0_pA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=bjo9NJm0_pA</a>
Stačí si stáhnout instalačku odsud:
http://www.elementsplugin.com/downloads/elementsinstall.sh
Pak tomu souboru změnit práva pro spuštění.
Kód: [Vybrat]
chmod +x elementsinstall.shpak nainstalovat.
./elementsinstall.sh
« Poslední změna: 02 Prosince 2009, 17:51:36 od Cendas »

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
Re: Compiz plugin Elements
« Odpověď #1 kdy: 18 Prosince 2009, 14:42:18 »
Hezký návod, ale pro trochu pokročilé. Chtělo by to troch více rozepsat. Tak třeba jak si nastavím vypínání či zapínání aplikace. Nastavil jsem si v snow klávesovou zkratku Shift. Ale nic se nedělo. Jakmile jsem začal psát, tak klávesa Shift nefungovala, prostě ne a ne napsat velké písmeno. Asi to má své mouchy nebo jsem něco špatně nastavil.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 18 Prosince 2009, 18:18:14 »
Mně to skončilo takto. Předtím jsem měl vypnutý Compiz.

rovano@panter:~/Stažené$ Checking for Xgl: not present.
xset q doesn't reveal the location of the log file. Using fallback /var/log/Xorg.0.log
Detected PCI ID for VGA: Flags: bus master, VGA palette snoop, 66MHz, medium devsel, latency 64
Checking for texture_from_pixmap: not present.
Trying again with indirect rendering:
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Checking screen 1Comparing resolution (1280x1024) to maximum 3D texture size (2048): Passed.
Checking for Software Rasterizer: Not present.
Checking for nVidia: not present.
Checking for FBConfig: present.
running under gnome seesion, checking for gnomecompat
Checking for Xgl: not present.
WARNING: Application calling GLX 1.3 function "glXCreatePixmap" when GLX 1.3 is not supported!  This is an application bug!
/usr/bin/compiz.real (video) - Warn: No 8 bit GLX pixmap format, disabling YV12 image format
/usr/bin/compiz.real (cube) - Warn: Failed to load slide: /usr/share/gdm/themes/Human/ubuntu.png
Starting gtk-window-decorator

A samozřejmě zmizel rám kolem terminálu. U ostatních oken dosud je.

PS: Ještě dodám, že mám teď podtaktovanou grafiku o 50%, ale tím to nebude ;-)

Visící terminál se bezproblémů ukončil, ani to nic neříkalo o běžícím procesu. Nastavil sjem zkratku a pustil vločky.
Jelo to trhaně a grafiku moc nestíhala, tak jsem snížil počet vloček na 1000 a vypadá to i líp :)

Díky moc! Nečekal jsem, že vločky se svou grafikou někdy rozjedu :) Du to hodit ségře na noťas ;-)

Hotovo. Ségra dojde sa kamoškama a až otevře noťas, probudí se ze zimního spánku a bude sněžit :) Výborná prezentace Ubuntu ;D
Jinak po skončení skriptu to skončilo na noťasu u
/usr/bin/compiz.real (video) - Warn: No 8 bit GLX pixmap format, disabling YV12 image forma
Tak jsem zavřel terminál. Jo byli neviditelný položky na lištách  ;D

Takže všem doporučuji po skončení skriptu ukončit terminál, vypnout Compiz a zase ho nahodit, pak už to jede dobře  :)

Ještě jsem vrátil takt grafiky z 200MHz na 400MHz a teď když mi sněží, oknama jde posouvat už krásně plynule  8)
« Poslední změna: 18 Prosince 2009, 19:08:21 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 18 Prosince 2009, 19:19:52 »
Napsal Cendas:
Ahoj Jestli by chtěl někdo si nainstalovat plugin Elements(nejenom sněžení). Je to docela jednoduché.

Ukázka
http://www.youtube.com/watch?v=bjo9NJm0_pA
Stačí si stáhnout instalačku odsud:
http://www.elementsplugin.com/downloads/elementsinstall.sh
Uložit jako... ale to Vám nemusím připomínat  ;D

Pak tomu souboru změnit práva pro spuštění.
Kód:

chmod +x elementsinstall.sh
A konečně nainstalovat.
Kód:

./elementsinstall.sh
Až to skončí, nahodí to automaticky Compiz, možná budete mít grafické problémy, ale v klidu ukončete terminál ALT+F4. Případně poslepu najeďte do Vzhledu, ukončete Compiz, a zase jej nahoďte.
Pokud nemáte CompizConfig-settings (manager).... v repu je. Potom už jen v manageru zadejte do pole hledat "ele", zapněte plugin, snižte třeba počet vloček na 1000, zapněte "toggle" a nastavte si klávesovou zkratku.

Enjoy!  8)

PS: Pokud Compiz někdy vypnete a budete jej zapínat přes Vzhled, musíte samozřejmě dát řešení Vlastní.
« Poslední změna: 18 Prosince 2009, 19:21:50 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Cendas

« Odpověď #4 kdy: 25 Prosince 2009, 09:55:41 »
Já jsem si nastavil zapínání těch efektů klávesovými zkratkami super+F3 a tak dále a funguje to v pohodě.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.