1) Prosím o radu,nedaří se mi stále nainstalovat WinXP na 2.HDD(nastavený slave,na kšandě je s CD-RW ta je master) na 1.HDD(master na kšandě je s floppy) mam Linux (Ubuntu).
Při instalaci zvolím 2.HDD,ale i při vyzkoušení všech možností WinXP stále nejde na tento 2.HDD nainstalovat.Toto je okno,které se mi zobrazí:
Disk:14 324MB ,0, ID=0,sběrnice=0 (na atapi) (MBR)
E:Oddíl1(neznámý) 13 704MB (13 704MB volných)
F:Oddíl2(neznámý) 620MB (619MB volných)
Disk:9 539MB ,0, ID=0,sběrnice=0 (na atapi) (MBR)
Místo bez oddílů 9 539MB
INSTALACE Windows XP Proffesional
K instalaci systému Windows XP na zvolený oddíl je nutné zapsat několik spouštěcích souborů na následující disk:
Disk:14 324MB ,0, ID=0,sběrnice=0 (na atapi) (MBR)
Tento disk však obsahuje oddíl nekompaktibilní se systémem Windows XP.Chcete-li v instalaci pokračovat,vraťte se na obrazovku pro výběr oddílu a vytvořte na disku nový oddíl,který je se systémem Windows XP kompaktibilní.Není-li na disku volné místo odstraňteexistující oddíl a vytvořte nový.
Chcete-li se vrátit na obrazovku pro výběr oddílu stiskněte klávesu ENTER.
"A tady vše končí :-( ".
2) Takze Wokna jsem do PC dostal tak,ze jsem odpojil 1.HDD a na jeho "misto" dal 2.HDD a nainstalil na nej Wokna.Pak jsem ho zase odpojil a dal zpet na ksandu s CD-RW jako slave.Ted bojuji s jeho "viditelnosti",asi jsem trochu natvrdly,ale zatim se nedari :-(
3) Jak nastavit Ubuntu,aby mi hned po startu dal Grub na vyber 1.Ubuntu _ 2.WinXP.Prosim trochu "polopaticky".Diky