Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dobré vědět...  (Přečteno 1927 krát)

Minilet

• Návštěvník
  • Z mála hodně - i to se může stát!
    • Minilet
Dobré vědět...
« kdy: 04 Prosince 2009, 16:05:36 »
Ubuntu bez internetu a instalované z Live CD? Rozlučte se s českou lokalizací!
Z čehož vyplívá?
Mám problém. Stáhnul jsem si dva balíky s češtinou - cs a cs-base. Internet na svém PC momentálně nemám, ikdyž wi-fi router doma máme. Ten je ovšem napojený jen na domácí PC.
Když chci jeden balík nainstalovat, odkáže se na ten druhý a naopak.
Prosím, poraďte...
Za odpoveď předem srdečný dík!
PS: Jediné co jsem zatím nainstaloval byl Wine. Potřeboval jsem na to ovšem asi 8 balíků. Až budu mít internet, bude to jistě jednodušší :-)
« Poslední změna: 04 Prosince 2009, 16:17:34 od Minilet »
WINDOWS
Will Install Needless Data On Whole System
Nainstaluje zbytečná data po celém systému

Krysař

• Stálý člen
  • **
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re: Dobré vědět...
« Odpověď #2 kdy: 04 Prosince 2009, 16:46:43 »
Miluji příspěvky začínající silnými slovy, aby se pak ukázalo, že "nejde" ve skutečnosti znamená pouze "neumím".

Minilet

• Návštěvník
  • Z mála hodně - i to se může stát!
    • Minilet
« Odpověď #3 kdy: 05 Prosince 2009, 11:26:31 »
Děkuji Krysařovi za pomoc. Příspěvek, který byl na odkazu je srozumitelný. Teď už to zvládnu na sto procent.
PS: Možná si někdo můj příspěvek přeložil tak, že podle mne ta čeština bez internetu nainstalovat nejde, ale v podstatě se z toho vyklube, že to vlastně jen neumím. Ale proč bych se na to vlastně ptal, jestliže by to nešlo? Učíme se přece celý život. A tak jsem se teď naučil nainstalovat v ubuntu češtinu (a nejen ji)
WINDOWS
Will Install Needless Data On Whole System
Nainstaluje zbytečná data po celém systému

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #4 kdy: 05 Prosince 2009, 11:32:22 »
Gratuluji, to je dobře. Ale na věty typu
Citace
Rozlučte se s českou lokalizací!
si raději dávej pozor :-)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #5 kdy: 05 Prosince 2009, 12:05:20 »
Gratuluji, to je dobře. Ale na věty typu
Citace
Rozlučte se s českou lokalizací!
si raději dávej pozor :-)
Z toho by som dnes velku vedu nerobil. Clovek sa uci a prisposobuje podla toho co vidi/cita a takato bulvarna skladba viet je dnes bezna a tak to pochyti aj vacsina ludi. :)
Inak suhlasim ze je lepsie sa tomu vyhnut. :)
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

NoWin

• Host
« Odpověď #6 kdy: 05 Prosince 2009, 13:02:07 »
Děkuji Krysařovi za pomoc. Příspěvek, který byl na odkazu je srozumitelný. Teď už to zvládnu na sto procent.
PS: Možná si někdo můj příspěvek přeložil tak, že podle mne ta čeština bez internetu nainstalovat nejde, ale v podstatě se z toho vyklube, že to vlastně jen neumím. Ale proč bych se na to vlastně ptal, jestliže by to nešlo? Učíme se přece celý život. A tak jsem se teď naučil nainstalovat v ubuntu češtinu (a nejen ji)
Tohle je z Jak se správně ptát:
1. Před položením dotazu použijte Vyhledávání. Mnoho problémů zde již bylo jednou (některé i vícekrát) vyřešeno. Zkuste si projít také naší Wikipedii, kde můžete najít mnoho zajímavých návodů. V Systém→O Ubuntu máte přímo ve svém počítači přehlednou nápovědu v češtině vhodnou i pro naprosté začátečníky. Můžete také využít emailové konference a konferenční místnosti na jabberu, hodně věcí se dá vyhledat i přes starý dobrý Google.
Tohle si, prosím, zapamatuj.

Celý "Jak se správně ptát" bych dal do pravidel fóra, ačkoliv... i ty málokdo dodržuje.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.