Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace z flashdisku [vyřešeno]  (Přečteno 1986 krát)

Sythes

• Návštěvník
Instalace z flashdisku [vyřešeno]
« kdy: 04 Prosince 2009, 21:34:06 »
Nainstalovaj jsem si kubuntu z flashdisku, ale po restartu v GNU GRUB nemám kubuntu na výběr ... jinak mám ještě nainstalovaný Windows ... nevíte čím to může být? ... co se týká Linuxu jsem začátečník ... pokud to tu už je omlouvám se ... děkuji za každou radu
« Poslední změna: 07 Prosince 2009, 07:21:29 od kiklhorn »

Krysař

• Stálý člen
  • **
Re: Instalace z flashdisku
« Odpověď #1 kdy: 04 Prosince 2009, 22:09:18 »
Zkus toto:
http://wiki.ubuntu.cz/GRUB2#Obnoven.2BAO0_GRUB2_pomoc.2BAO0_LiveCD
Melo by to fungovat stejne i z bootovatelneho USB disku.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

Sythes

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Prosince 2009, 22:14:10 »
vypadá to moc hezky, ale vzhledem k tomu, že jsem v tom opravdu začátečník ... tak i todle bude celkem problém :(

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 05 Prosince 2009, 10:41:56 »
Nainstalovaj jsem si kubuntu z flashdisku, ale po restartu v GNU GRUB nemám kubuntu na výběr ... jinak mám ještě nainstalovaný Windows ... nevíte čím to může být? ... co se týká Linuxu jsem začátečník ... pokud to tu už je omlouvám se ... děkuji za každou radu
Tohle popiš trochu lépe. Co znamená, že nemáš v GRUBU Kubuntu. Pokud si ho nainstaloval vedle Win a říkáš, že GRUB tam je tak tam musí být i to Kubuntu. A jak tedy spustíš Win?

Krysař: Obnova sice z flashdisku funguje, ale namapuje se i ten samotný flashdisk. Takže lepší je určitě Live CD.

Sythes

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 05 Prosince 2009, 10:57:42 »
bylo to takhle ... mám nainstalový Win7 ... k tomu jsem si rozdělil disk aby byli 2 části pro Kubuntu ... kubuntu jsem nainstaloval na ty dvě části ... restartoval jsem PC ... spustil se GRUB, ale v tom je pouze 2x nějaký Memory test a 1X Win7 ale o kubuntu tam není ani zmíňka ...

luisah

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 05 Prosince 2009, 11:12:37 »
Jo dobrý, tak to už chápu. Takže udělej obnovu, jinak to asi nepůjde (teda reinstalem, nevím co v tvém případě by bylo rychlejší  :) ).

Sythes

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 05 Prosince 2009, 11:14:03 »
mnoo ... a nemůže to být třeba tím, že to instaluju z flashky? ... není tam ještě něco třeba potřeba narozdíl od instalace z CD? ... jinak MBR jsem vrátil zpět, takže GRUB je pryč ...

luisah

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 05 Prosince 2009, 11:15:33 »
mnoo ... a nemůže to být třeba tím, že to instaluju z flashky? ... není tam ještě něco třeba potřeba narozdíl od instalace z CD? ... jinak MBR jsem vrátil zpět, takže GRUB je pryč ...
Ne myslím, že ne. Instalace je zcela stejná, jako z CD. Dělal jsem instalaci z flahky i z CD několikrát a nikdy jsem podobný problém neměl.

Sythes

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 05 Prosince 2009, 11:17:34 »
to se opravdu může stát jen mě :D ... tu obnovu bych asi nezvládl ... jedině bych to zkusil ještě z CD ... ale pokud to nepůjde, tak bych zkusil třeba OpesSUSE jestli by šel

luisah

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 05 Prosince 2009, 11:21:02 »
to se opravdu může stát jen mě :D ... tu obnovu bych asi nezvládl ... jedině bych to zkusil ještě z CD ... ale pokud to nepůjde, tak bych zkusil třeba OpesSUSE jestli by šel
No jestli budeš mít to Live CD (doporučuji při obnově) tak tu obnovu zkus. Je to celkem polopaticky vysvětleno. Když to nezvládneš tak můžeš rovnou začít s instalací :D

Sythes

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 05 Prosince 2009, 12:27:39 »
tak jsem nainstaloval Kubuntu z CD a vše funguje ... nvm čím to bylo, že z flashky to nějak nešlo

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.