Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prestaly se vypisovat startujici aplikace pri bootu  (Přečteno 1444 krát)

Šuohob

• Závislák
Prestaly se vypisovat startujici aplikace pri bootu
« kdy: 05 Prosince 2009, 16:57:57 »
Od jednoho okamziku mi ubuntu 9.10 pri bootu prestalo "blikat" sedivym logem ubunta. Proste logo zustava porad ve stejne svetle sedive barve. V /boot/grub/menu.lst (grub 2 jsem vyhodil, pouzivam grub1) jsem v polozce kernel za jadrem vymazal splash, takze tam zustalo pouze cesta-k-jadru root="cesta-k-partition" ro quiet. Restartoval jsem system. Po odentrovani polozky v grubu monitor zcernal a chvili se na nem nic nedelo, ale z disku to cetlo. Na monitoru se zezacatku neobjevila ani carka. Az po chvili se objevilo:
Kód: [Vybrat]
fsck
setting preliminary keymap
starting apparmor profiles
 setting sensors limits
setting up console font and keymap
ubuntu 9.10 ubuntu tty1

ubuntu login:

ihned nato se objevila hneda obrazovka s logem ubuntu a pak i GDM prihlasovaci obrazovka.

Jinak mi vsechno mi funguje, ale tohle me proste stve, protoze drive to nedelalo. Poradi nekdo, jak diagnostikovat a pripadne vyresit problem?
« Poslední změna: 05 Prosince 2009, 17:01:18 od Bohouš »
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: Prestaly se vypisovat startujici aplikace pri bootu
« Odpověď #1 kdy: 05 Prosince 2009, 18:49:57 »
To je, řekl bych, u Karmika normální. Ještě jsem nepátral po tom, jak zvýšit ukecanost toho výpisu, ale ve výchozím nastavení býval ukecanější.

Jinak si zruš tu volbu quiet, trochu to pomůže.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 05 Prosince 2009, 19:29:08 »
To je, řekl bych, u Karmika normální. Ještě jsem nepátral po tom, jak zvýšit ukecanost toho výpisu, ale ve výchozím nastavení býval ukecanější.

Jinak si zruš tu volbu quiet, trochu to pomůže.

Normalni to urcite neni, protoze jsem delal cistou instalaci karmika. Vypis u karmika byl samozrejme kratsi, nez u 9.04 (nejspis to se jim povedlo nejak poradne orezat start sluzeb), ale zacinal nejak jako
Kód: [Vybrat]
boot from [hd0,0] ext4......kdesto ted znenadani mam prvni hlasku fsck. Pokud smazu tu volbu quiet, tak samozrejme kernel vypise uplne vsechno.

Ale nechapu, proc kdys tam mam tu volbu quiet, tak je monitor cerny, chvili se to hrabe na disku a prvni hlaskou, kterou mi to vypise je fsck. a pak se na pul sekundy ukaze hneda obrazovka s logem ubuntu a ihned potom se objevi GDM.
« Poslední změna: 05 Prosince 2009, 22:51:06 od Bohouš »

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 09 Prosince 2009, 18:49:57 »
mno.. odinstaloval jsem vsechny baliky i s nastavenim, ktere jsem za dobu sveho kratkeho pusobeni na ubuntu 9.10 nainstaloval a stejne to nevypisuje boot pri parametru quiet. Rozhdl jsem se to reinstalovat, protoze mam rad dobre fungujici system a tohle to mi po instalaci nedelal

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 11 Prosince 2009, 14:41:10 »
Nainstaloval jsem si karmica do virtualboxu a dela to stejny problem. tj pokud z parametru jadra pri spousteni odeberu splash, tak vypis na konzoli pri bootu zacina fsck.. Dela vam to taky? je to normalni? nechapu, proc mi to zacalo delat az po nejake dobe kdys jsem to mel nainstalovane primo na PC. mozna to zavinila aktualizace.

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #5 kdy: 11 Prosince 2009, 16:21:48 »
Tebe ten výpis při startu systému asi musí hodně bavit :-)

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 11 Prosince 2009, 19:08:23 »
Tebe ten výpis při startu systému asi musí hodně bavit :-)

Mam rad system, ktery funguje presne, jak ma. a kdys najednou z nicehonic zacne delat neco jineho, tak me to samozrejme zvedne ze zidle ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.