Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: z HDD do live cd  (Přečteno 1293 krát)

velezd

• Návštěvník
z HDD do live cd
« kdy: 05 Prosince 2009, 23:43:27 »
Ahoj chtel jsem se zeptat jestli nejak nejde z normalne nainstalovaneho a upraveneho ubuntu (9.10) udelat live cd - o reconstructoru vim ale je to moc slozite a zdlouhave

ulo

• Aktivní člen
  • *
    • Linux Mint Czech
Re: z HDD do live cd
« Odpověď #1 kdy: 08 Prosince 2009, 14:33:20 »
PC-doma:  LinuxMint 13 KDE - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 4 GB, ATI Radeon HD4350
PC-práce: LinuxMint 13 KDE - Intel Pentium 4, MB MSI 945G Neo, RAM 4 GB, GeForce 8400 GS
NB:  LinuxMint 15 KDE - Acer TravelMate 3002

velezd

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 09 Prosince 2009, 12:05:50 »
To me moc nepomehlo, je to to stejny jako reconstructor akorat vsechno delam rucne.  ::)

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 09 Prosince 2009, 13:19:12 »
Pokud jde o programy na LiveCD, tak dobre funguje UCK. Vychazi ale z iso obrazu hotoveho LiveCD a ne z veci na hdd. Programy se pridavaji/odebiraji jednoduse pomoci synapticu.
Jestli jde hlavne o to, jak graficky upraveny vzhled nacpat na livko, tak to nevim.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

Kozoroh

• Návštěvník
    • Česká sociální síť RexVoX
« Odpověď #4 kdy: 11 Prosince 2009, 15:08:19 »
Ahoj chtel jsem se zeptat jestli nejak nejde z normalne nainstalovaneho a upraveneho ubuntu (9.10) udelat live cd - o reconstructoru vim ale je to moc slozite a zdlouhave

Ahoj, asi jsme na jedné vlnové délce, protože ladím ubuntu už 5 den a hodilo by se mi vše přenést na live DVD (CD bude asi malé). Zrovna dnes jsem si říkal, že založím dotaz.
V návodech se opravdu vychází z orig. Live distribuce, ale nastavit ji tak aby vypadala jak na HDD bude asi na dlouho.

Takže zjišťuji možnosti jak nastavené HDD ubuntu přenést i třeba  s komprimací a odinstalování některých nepoužívaných balíků na live DVD.
Zatím jsem také žádný návod nenašel. Takže pokud by měl někdo tip, tak předem díky.
Kubuntu 10.10 64bit, KDE 4.5.1, dualboot W7, HW Intel i7, systém na SSD 60 GB Vertex, GTX460, RAM 6GB | www.zencart.cz - ofic. česká podpora, Sociální síť RexVoX

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.