Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Malá chybička při zaptuní Extra efektů  (Přečteno 1524 krát)

Loki

• Návštěvník
Malá chybička při zaptuní Extra efektů
« kdy: 08 Prosince 2009, 13:04:00 »
Ahoj,

omlouvám se, že píšu kvůli takové prkotině. Jde o to, že když zaptu Extra efekty, tak při pohybování oknem je v záhlaví okna vidět taková tenká přerušovaná bílá linie - takže nějaká chyba. Je to sotva zpozorovatelné a opravdu je to prkotina. Já bych jen chtěl vědět, jestli to dělá jenom mně nebo i někomu jinému. A vůbec bych se nezlobil, kdyby někdo věděl, jak to odstranit. Počítám, že když mi jdou extra efekty spustit, tak by to neměl být problém ovladačů...Ale co já vím, jsem newbie...Díky za odpovědi.

Lukáš

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
Re: Malá chybička při zaptuní Extra efektů
« Odpověď #1 kdy: 10 Prosince 2009, 17:27:20 »
Naopak bych tipoval právě ovladač. Jakou máš vlastně grafiku? Ovladač je taky jen program a může mít chyby i když se tváří, že pracuje správně.
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Loki

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 11 Prosince 2009, 11:14:23 »
Sakra...toho sem se bál :D :D. Mám Ati x1700 - jedná se o notebook ASUS F3JP. A právě jediný ovladače, který fungují, jsou ty, které byly nainstalovány již instalací ubuntu. Jiné jsem nenašel, resp. když jsem nějaké našel a nainstaloval, tak už mi nešli efekty spustit vůbec a protože jsem nevěděl, jak nainstalovat zpět ty původní ovladače, tak jsem znovu naformátoval partition a přeinstaloval ubuntu (9.10). Ale právě s těma původníma jede všechno v klidu - navíc jsem zkoušel testy 3D akcelerace (takovou ty kolečka ozubený) a taky na zkoušku nějakou hru a jelo to v pohodě. Tak jsem nabyl dojmu, že s ovladači nic nebude....ale zase by to ten bug vysvětlilo no :(. Tak dobrá, aby tento dotaz měl smysl položím tedy otázku takto:
Myslíte, že bych měl přeinstalovat původní ovladače nějakými novými? A pokud ano, tak jak je získám? Ty, které jsou v Software centru (ati binary X.org driver), my právě způsobily totální nefunkčnost efektů, takže ty asi nejsou řešením. A poslední otázka zní. Můžete mi v případě, že mi poradíte, kde je sehnat, ještě říct, jak pak vrátit původní ovladače, kdyby náhodou ty nové fungovaly nekorektně? Děkuji za jakoukoliv reakci.
Lukes

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #3 kdy: 11 Prosince 2009, 11:27:59 »
1) ATI binary driver už tvojí kartu nepodporuje (podporuje pouze karty HD). Tím se vysvětluje, proč ti s ním efekty nejedou.
2) Jinak ten "proužek" se mi tam objevuje taky. Vzhledem k tomu, že používám právě ten binární ovladač, tak bych to jako chybu ovladače neviděl. Spíše nějaký bug v něčem jako ??compiz, emerald, metacity, xserver??
3) Já to více neřeším zas tolik to neotravuje, snad se to nějakou aktualizací zlepší.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Loki

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 11 Prosince 2009, 11:45:54 »
Díky za reakci. To jsem právě chtěl vědět...jestli to taky někomu dělá. A jak říkáš...o nic nejde, taky si toho nevšímám. Mějte se
Lukáš

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.