Sakra...toho sem se bál

. Mám Ati x1700 - jedná se o notebook ASUS F3JP. A právě jediný ovladače, který fungují, jsou ty, které byly nainstalovány již instalací ubuntu. Jiné jsem nenašel, resp. když jsem nějaké našel a nainstaloval, tak už mi nešli efekty spustit vůbec a protože jsem nevěděl, jak nainstalovat zpět ty původní ovladače, tak jsem znovu naformátoval partition a přeinstaloval ubuntu (9.10). Ale právě s těma původníma jede všechno v klidu - navíc jsem zkoušel testy 3D akcelerace (takovou ty kolečka ozubený) a taky na zkoušku nějakou hru a jelo to v pohodě. Tak jsem nabyl dojmu, že s ovladači nic nebude....ale zase by to ten bug vysvětlilo no

. Tak dobrá, aby tento dotaz měl smysl položím tedy otázku takto:
Myslíte, že bych měl přeinstalovat původní ovladače nějakými novými? A pokud ano, tak jak je získám? Ty, které jsou v Software centru (ati binary X.org driver), my právě způsobily totální nefunkčnost efektů, takže ty asi nejsou řešením. A poslední otázka zní. Můžete mi v případě, že mi poradíte, kde je sehnat, ještě říct, jak pak vrátit původní ovladače, kdyby náhodou ty nové fungovaly nekorektně? Děkuji za jakoukoliv reakci.
Lukes