Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: kicad - kláves. zkratky  (Přečteno 1093 krát)

polgis

• Návštěvník
kicad - kláves. zkratky
« kdy: 11 Prosince 2009, 01:58:01 »
Zdrvím,
začal jsem si malovat kicadu, ale za žádnou cenu nemůžu třeba jen jednoduše přetočit vloženou součástku...
dělá v tom někdo? .. určitě to bude jen nějaká kl. zkratka .. ale prostě nevim jaká:)

diky

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Re: kicad - kláves. zkratky
« Odpověď #1 kdy: 23 Listopadu 2010, 17:53:47 »
V Kicadu dnes už tvořím docela bez větších problémů. Rotování objektu kolem osy - součástky je docela bežná a snadná věc a provádí se po přisvícení objektu klikem myši nebo klávesovou zkratkou. Dá se rotovat pouze součást nikoliv však celý blok součástí s propojením. Jak je to běžné u ostatních programů. Kicad má ale daleko jinačí přednosti pro které jsem Eagle a jiné další zavrhnul a s touto skutečností se prozatím smířil. Doufám že časem Kicad bude umět rotovat i celé bloky zapojení a odstraní i drobné, dle mně lapálie.
V Kicadu jsou ale mnohem nepochopitelnější věci. Ale když si člověk na ně zvykne a smíří se s nima je to velice dobrý program, navíc zcela free s podporou GERBER 274X, což je profesionální výroba DPS - desek plošných spojů nebo chcete-li PCB printed circuit board anglicky.

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Re: kicad - kláves. zkratky
« Odpověď #2 kdy: 26 Listopadu 2010, 04:32:38 »
Je to pochopitelně příkaz ROTATE  - např. stisk klávesy R po přisvícení objektu a nebo klik myši na patřičnou nabídku činností...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.