Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomoc Ubuntu 9.10 se nenačte  (Přečteno 1588 krát)

Jatka666

• Návštěvník
Pomoc Ubuntu 9.10 se nenačte
« kdy: 11 Prosince 2009, 14:30:00 »
Takže vše začolo tím že jsem povíšil ubuntu 9.04 na 9.10 někdy v říjnu.Vše se při zapnutí ukázalo (výběr operačního programu atd.) ale ubuntu se nechtělo načíst(byla jen černá obrazovka).Ani po hodině a po několika restartech se nic nedělo tak sem odpojil kábel od monitoru a znovu zapojil a ubuntu 9.10 se načetlo.
Ten kábel musím vypojit a zapojit vždy když zapínám pc což už trvá 2-3 měsíce a proběhlo nespočet aktualizací.A protože je to velmy nepříjemné a u 9.04 se to nestávalo tak vás prosím o pomoc.

ram 2gb
amd athlon(tm) 64 3500+
radeon

Pokud tenhle dotaz už na foru padl a vyřešil se prosim dejte mi na to téma odkaz.Děkuji

Vraťa

• Aktivní člen
  • *
Re: Pomoc Ubuntu 9.10 se nenačte
« Odpověď #1 kdy: 11 Prosince 2009, 14:55:02 »
Vim, ze to neni reseni, ale nestaci jen vypnout a zapnout monitor misto sachovani s kabelem?
ntb: Asus F3F Intel Core Duo 1,66GHz; grafika integrovaná Intel GMA; Ubuntu 9.04 && Ubuntu 9.10 && Fedora 12 && Fedora 10 :D

desktop: Pentium 4 2,80GHz HT; nVidia 5700; Fedora 12

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #2 kdy: 11 Prosince 2009, 16:12:21 »
terminus technikus "Ubuntu se načetlo" znamená:
a) začalo/pokračovalo zavádění systému nebo
b) na monitoru bylo konečně něco vidět?
Jde mi o to, jestli ti systém v tichosti nenaběhne, akorát obrazovka "nic neukazuje"...
No, buď ti to zůstává viset někde n Xku, protože to (třeba) nepozná monitor nebo se jenom ten monitor bez toho kopance nechce probudit :-)

Jatka666

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 11 Prosince 2009, 17:06:20 »

Jde mi o to, jestli ti systém v tichosti nenaběhne, akorát obrazovka "nic neukazuje"...

No právě že ubuntu začne načítat až po vypojení a zapojení káblu.

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #4 kdy: 11 Prosince 2009, 17:40:29 »
No, tomu tedy říkám dobře zabezpečený počítač. Předtím to udělá co? (předpokládám, že alespoň výběr systému naběhne...)

Vraťa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 11 Prosince 2009, 18:39:53 »
Jestli jsem spravne pochopil prvni prispevek, grub normalne nabehne. Nechapu, jak se neco takoveho vubec muze dit, vzdyt ubuntu se prece normalne musi rozbehnout, i kdyz k PC neni pripojeny zadny monitor. Alespon mne normalne jede i bez monitoru. (obcas zapomenu vratit VGA kabel od televize  ;D). Nevim ale, jak je to s nabihanim bez pripojene grafarny. Az budu mit chvilku cas, zkusim to, mozna by se tak alespon dalo diagnostikovat, ve kterem zarizeni je problem.
ntb: Asus F3F Intel Core Duo 1,66GHz; grafika integrovaná Intel GMA; Ubuntu 9.04 && Ubuntu 9.10 && Fedora 12 && Fedora 10 :D

desktop: Pentium 4 2,80GHz HT; nVidia 5700; Fedora 12

Jatka666

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 11 Prosince 2009, 19:57:28 »
No, tomu tedy říkám dobře zabezpečený počítač. Předtím to udělá co? (předpokládám, že alespoň výběr systému naběhne...)
jj výběr systému naběhne a když zvolím windows tak naběhne v pohodě.Takže chyba musí být v ubuntu.asi

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 11 Prosince 2009, 20:39:13 »
Nečetl jsem to celý, ale tu na fóru někdo psal, pokud není připojen monitor, tak musí být vytvořen xorg.conf. HAL totiž nemá co detekovat a nenaběhne...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.