"až" dodnes som si myslel, že som včera vyriešil už úplne všetko čo sa týka kombinácie Jaunty - môj notebook. Poslednou vecou, čo som riešil bolo nevypnutie interných reproduktorov po zapojení slúchadiel. Dostal som sa k manuálom, pomocou ktorých som to vyriešil pridaním parametra "options ac97_quirk=hp_only" do /etc/modprobe.d/alsa-base
options snd-hda-intel model=laptop enable=1 index=0
options ac97_quirk=hp_only
Reštartoval, vyskúšal niekoľkokrát hibernovať... Fungovalo to. Paráda. Teraz som prebudil notebook, zapojil slúchadlá a interný reproduktor sa nevypol. Skúsil som reštart, najskôr alsy, potom kompu. Oboje skončilo hláškou
WARNING: /etc/modprobe.d/alsa-base line 2: ignoring bad line starting with 'options'čomu nechápem, lebo je to normálny parameter, ktorý by systém mal bez problémov zobrať (a aj zobral). Skúšal som to asi 6 krát (s menšími upravami) ale nič. Ak sa dotknem prvého riadku, nejde mi zvuk a nech s druhým urobím čokolvek, systém ho ignoruje. Neporadí niekto?
edit: nedozvedel som sa, prečo systém ten parameter ignoruje, v každom prípade sa vypínanie reproduktoru pri zapojení slúchadiel vyriešilo (aspoň dúfa a neviem na ako dlho) zakomentovaním parametra "options snd-hda-intel power_save=10" v alsa-base.conf
Takže asi
VYRIEŠENÉ