Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: multifunkční tiskárna  (Přečteno 1793 krát)

kurcatovium

• Návštěvník
multifunkční tiskárna
« kdy: 12 Prosince 2009, 18:14:57 »
Dobrý den.
Mám v plánu zakoupit multifunkční tiskárnu/kopírku/skener a nerad bych koupil něco, co mi nakonec nebude fungovat (což je případ obstarožní kraksny Lexmark). Máme doma 2 PC, na jednom mám (zatím pouze) Windows a druhé má dualboot s Ubuntu 9.10 a XP (kvůli jednomu CAD programu). Tiskárna přijde k PC s Ubuntu.

Ideální by byl laser, po dřívějších zkušenostech nemám v inkoust důvěru. Dále se rozhoduji jestli má význam barevný nebo stačí černobílý tisk.
Vzhledem k ceně a papírovým specifikacím se mi docela líbí Samsung CLX-3175. Dokonce je udávána kompatibilita s linuxem. Ovšem po nějakém hledání jsem se dočetl, že oficiální ovladač je paskvil, který přepisuje součásti systému a celkově je to prasárna. V novém Ubuntu (9.04 a novější) je prý tahle tiskárna podporovaná nativně, tudíž se oficiální "ovladač" instalovat nemusí. Ovšem netuší někdo jestli funguje nativně i skener? Pokud dobře chápu funkci zařízení, pak snad kopírování není závislé na operačním systému a mělo by probíhat na úrovni samotného zařízení, takže zde by snad problém být neměl.

Za jakoukoliv radu bych byl moc vděčný. Děkuji.

martinas0570

• Návštěvník
Re: multifunkční tiskárna
« Odpověď #1 kdy: 12 Prosince 2009, 20:05:19 »
Tiskárna Ti bude chodit na ovladač z Ubuntu, ale na scanner musíš instalovat ovladač od výrobce. Nebo se podívej sem:
http://www.vyvy.org/main/node/146
Týká se to jiné tiskárny, ale mělo by to jít použít pro všechny Samsungy.

pvlsnx

• Návštěvník
Re: multifunkční tiskárna
« Odpověď #2 kdy: 12 Ledna 2010, 13:15:13 »
Potřebuju koupit nějakou levnou tiskárnu pro občasný tisk, a váhám mezi něčím od HP (údajně nejméně problémů při zprovozňování v Linuxu/Ubuntu) nebo něčím od Epsonu (údajně levnější provoz kvůli odděleným kazetám pro každou barvu). Tisknout se bude rozhodně výrazně méně jak 100 stran/měsíc, spíš bude možná využívaný ten skener (ale taky určitě ne denně).
Pomůžete mi v rozhodování? Já vím, je to "pouze" tisícikorunová položka, ale i tak...
« Poslední změna: 12 Ledna 2010, 13:18:52 od pvlsnx »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.