Smazal jako nadobro, nebo přesunul do koše? Jinak Plocha je složka. Pokud jsi ji jen přesunul do koše, stačí se nautilem podívat do koše a zase ji obnovit
gconftool-2 --get /apps/nautilus/preferences/desktop_is_home_dir
?Co vypíšeKód: [Vybrat]gconftool-2 --get /apps/nautilus/preferences/desktop_is_home_dirNebo se na ten klíč /apps/nautilus/preferences/desktop_is_home_dir podívej v gconf-editoru.
no hodil jsem ji do koše a obnova už mi nepomuže tedka.. všecko se mi hned automaticky objevuje i na ploše... ikdyž jsem ve své domovské složky.. obnovené soubory se stejně objevili i hned na ploše.. kua .. taková malá blbost a kolik to udelá problému
Citace: TOMMO_4 12 Prosince 2009, 21:39:37no hodil jsem ji do koše a obnova už mi nepomuže tedka.. všecko se mi hned automaticky objevuje i na ploše... ikdyž jsem ve své domovské složky.. obnovené soubory se stejně objevili i hned na ploše.. kua .. taková malá blbost a kolik to udelá problému V tomhle aby se člověk vyznal... co všechno se ti objevuje na ploše?!Pro začátek bych ještě zkusil restart nebo odhlášení → přihlášení.
gedit ~/.config/user-dirs.dirs
Vytvoř si znovu složku "Plocha", nebo cokoliv jiného a zapiš ji do souboru:Kód: [Vybrat]gedit ~/.config/user-dirs.dirsna řádek: XDG_DESKTOP_DIR="$HOME/..."napiš za lomítko název příslušné složky a ulož.
Ještě jsem zapoměl zmínit restart Nautiluse. Tedy v terminálu:killall nautilusa pak ALT+F2, nautilus, EnterTím bude plocha v tom adresáři, který jsi tam zadal.