Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem s NTFS na externom disku  (Přečteno 1243 krát)

dzooky

• Aktivní člen
  • *
Problem s NTFS na externom disku
« kdy: 19 Prosince 2009, 10:40:53 »
Caute chalani.

Mam zaujimavy problem.
Kupil som externy disk MyBook Essential 3. Mal som nejake problemy s nim daco posahane tak som ho dal opravit s ntfsfix. To sa akosi nepodarilo, vypisal nieco v zmysle ze nemoze nastavit dajake flagy a potom uz ho nechcelo ani mountnut a dokonca vypisovalo nieco s RAIDom, comu absolutne nechapem. Tak som ten disk pichol do notasu kde mam windows a opravil ho s chkdsk /f a potom aj /r

V dom windwse sa sprava vsetko ok, ale na mojom ubunte sa deju divne veci.
1. Ked dam v shelli vypis na niektore adresare vypise hlasku:
ls: cannot access /media/MB3/52181.jpg: Input/output error
2. Druha absolutne divna vec je, ze v krusaderi alebo aj nautiluse mi dane subory ci adresare ani nezobrazi a dokonca nezobrazi mi niektore dalsie ktore cez shell su uplne dostupne!
3. Najdivnejsie na tom vsetkom je to, ze mam dalsi notas kde mam ubuntu a tam je to vsetko ok ako na XPecku.
Jediny rozdiel je to, ze na notase kde to nejde mam Ubuntu 9.10 a na ktorom to ide mam Ubuntu 9.04.

Teraz z Linuxu som naozaj cvok
« Poslední změna: 21 Prosince 2009, 13:18:55 od Anna Taliánová »

Rixx

• Stálý člen
  • **
Re: Problem s NTFS na externom disku
« Odpověď #1 kdy: 20 Prosince 2009, 09:17:27 »
Zdar. A čo tak to vyskúšať skontrolovať a opraviť ešte aj pod Linuxom (síce neviem ako NTFS, ale google snáď poradí), poprípade to ešte raz skúsiť cez Gparted sformátovať?

dzooky

• Aktivní člen
  • *
Re: Problem s NTFS na externom disku
« Odpověď #2 kdy: 20 Prosince 2009, 20:36:43 »
No divne to je, ze v jednom linuxe to ide v druhom ne.
Druha vec je ze uz som ho skusal opravovat a dobre to nedopadlo a predsa mrkvosoft je tvorcom tak snad on to umi najlepsie.
A formatovat ho nechcem, lebo zatial nemam priestor kde ulozit tie data.

Rozmyslam, ze skusim preinstalovat ntfs podporu v ubuntu. Je to take divne riesenie na linux ale zatial nemam nic ine. :(
« Poslední změna: 21 Prosince 2009, 13:19:59 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.