Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Error 15 po upgrade Grub  (Přečteno 1319 krát)

anaq

• Návštěvník
Error 15 po upgrade Grub
« kdy: 19 Prosince 2009, 13:17:37 »
Ahojte,

vcera som si upgradol grub, ze vyskusam novu verziu. Nainstaloval som to, ale zatial som nedal prikaz upgrade-from-grub-legacy. Ked som restartol pocitac, tak som pekne videl, ze mi do stareho grubu pribudla moznost grub2, ked som ju zvolil, tak sa mi objavilo menu z grub2. Tak som si povedal, ze je na case nahradit stare novym a dal som ten prikaz "upgrade-from-grub-legacy". No a odvtedy nenastartujem pocitac, grub mi da error 15. Pozeral som nejake navody na nete, ale nic moc nezabralo. Pri prikaze "chroot" mi liveCD Ubuntu 9.10 stale vyhadzuje "chroot: cannot run command `/bin/bash`: No such file or directory", pricom /bin/bash existuje... Mozno to je ten krok, ktory je problemom. Netusim, co s tym, linux sa mi nechce reinstalovat a nanovo nastavovat :/ Mam Ubuntu 9.10 (upgrade z 9.04), Win7 dualboot. Nie som az taky super zbehnuty v linuxoch, som len ich bezny pouzivatel.

Za akukolvek radu dakujem

Michal

klasyc

• Aktivní člen
  • *
Re: Error 15 po upgrade Grub
« Odpověď #1 kdy: 22 Prosince 2009, 16:57:14 »
U instalace se někde něco pokazilo. Potíž je v tom, že mám dost málo informací na to, abych určil, co se přesně stalo. Je možné, že jsi nainstaloval nový grub, ale v zaváděcím sektoru zůstal ten starý a teď se rozčiluje, že nemá data... Těžko říct. Zkusil bych nainstalovat grub do MBR, návod je tady a mám vyzkoušené, že je funkční:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1195275
Bude Tě zajímat konkrétně bod 13). Mimochodem, chroot se tam nepoužívá, protože není potřeba :) Myslím, že by Ti to mělo pomoct. Pokud se podaří grub obnovit a budou v něm chybět některá jádra, případně win7, tak je tam přidáš příkazem sudo update-grub2

anaq

• Návštěvník
Re: Error 15 po upgrade Grub
« Odpověď #2 kdy: 23 Prosince 2009, 13:47:04 »
Nemal som cas na dalsie patranie, tak som nainstaloval este jednu instanciu Ubuntu a ta mi grub obnovila... Teraz uz len zistit,ako tie dve instalacie ubuntu spojit :) Z tej starej si asi skopirujem data, naformatujem a spojim ju s tou novou particiou. Snad to pojde bez problemov...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.