Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace [vyřešeno]  (Přečteno 1108 krát)

geblina

• Aktivní člen
  • *
  • Bez pivka a metalu si svět nedovedu představit.:-)
instalace [vyřešeno]
« kdy: 22 Prosince 2009, 03:18:07 »
Takže ahoj,potřeboval bych vědět jak nainstalovat ubuntu.Stáhnul jsem si live cd,ale z toho mě to nainstalovat prostě nejde,komp bootuje pouze widle,zkoušel jsem přenastavit bios a taky nic,když jsem zkoušel instalaci v xp tak se mě po restartu neobjeví 2 operační systémy,ale rovnou se zavadí xp.Podle mě bude asi problém z nastavením biosu.Může někdo poradit?Kdysy jsem linux měl a rád bych se k němu vrátil.Mám tento počítač HP Compaq EVO D510
« Poslední změna: 22 Prosince 2009, 14:42:05 od Milhouse »

ladarozan

• Stálý člen
  • **
Re: instalace
« Odpověď #1 kdy: 22 Prosince 2009, 06:35:55 »
Prověřil bych nejprve to vypálení. Je to zkustečně vypálené jako s obrazu? Co je na to CD teď? Kdysi se mi stalo, že jsem měl vypálený čistě ten jeden soubor ISO a nikoliv rozbalenou strukturu. Pak to systém ignoruje.
Jinak skočit do Biosu (tuším F2) a nastavit pořadí startu tak, aby CD bylo na prvním místě.
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

geblina

• Aktivní člen
  • *
  • Bez pivka a metalu si svět nedovedu představit.:-)
Re: instalace
« Odpověď #2 kdy: 22 Prosince 2009, 10:15:00 »
Takže jsem to vyřešil,nebyl na vině bios,ale špatně vypálené live cd.A to jsem myslel,že je Nero dobrej program.Zkusil jsem Infrarecorder a vypálení bylo ok,takže můžu začít instalovat.Jinak díky za rady už předem.

ladarozan

• Stálý člen
  • **
Re: instalace [vyřešeno]
« Odpověď #3 kdy: 22 Prosince 2009, 16:12:30 »
K tomu Nerovi bych dodal, že je to častá chyba, pokud se pálí z již otevřeného Nera. ISO je třeba pustit opačně, čili poklepat nejprve na ikonu ISO souboru a pak v otázce - otevřít čím - nasměrovat na Nero. Pak to proběhne OK.
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.