Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ext4 vs ext3  (Přečteno 1784 krát)

klasyc

• Aktivní člen
  • *
ext4 vs ext3
« kdy: 22 Prosince 2009, 16:41:28 »
Ahoj,
mám Ubuntu 9.10, home na oddílu s ext4. Teď jsem si vedle nainstaloval Debiliana a on podporuje jen ext3, protože ext4 je zatím testovací. Vím, že oba systémy by měly být částečně kompatibilní. Jak mám připojit do Debiana domovskou partišnu? Co se stane, když ji přimountuju jako ext3?

pivik

• Host
Re: ext4 vs ext3
« Odpověď #1 kdy: 22 Prosince 2009, 17:59:02 »
Pokud máš (jako že na 100%) Debian Lenny, tak ten etx4 nezná a tudíž jej nepřipojíš. Jedině nainstaluj Debian Squeeze, ten ext4 umí. Pak uvidíš i oddíly Ubuntu s ext4.

klasyc

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 23 Prosince 2009, 16:37:54 »
Tady píšou: http://en.wikipedia.org/wiki/Ext4
tohle
Kód: [Vybrat]
The ext3 file system is partially forward compatible with ext4, that is, an ext4 filesystem can be mounted as an ext3 partition (using "ext3" as the filesystem type when mounting). However, if the ext4 partition uses extents (a major new feature of ext4), then the ability to mount the file system as ext3 is lost.Ale nevím, jestli používám extenty, nebo ne. Jinak Debian sem instaloval hlavně kvůli stabilitě ovladače na wifi (v Koale má tu výhodu, že občas odpojí všechny klienty od AP), do squeeze se mi jít nechce,

pivik

• Host
« Odpověď #3 kdy: 23 Prosince 2009, 19:05:46 »
Mě se nikdy nepodařilo oddíl ext4 připojit jako ext3 pomocí zápisu v fstab. Pokud tedy nechceš přejít na Squeeze, tak pak jedině zkusit do Lennyho z Backports nainstalovat novější kernel. Pak by to jít mohlo.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.