Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Sakra rychlý start  (Přečteno 11274 krát)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Sakra rychlý start
« kdy: 23 Prosince 2009, 14:53:43 »
Dnes jsem po 3 dnech bez updatování updatoval ve virtuálce Ubuntu Lucid Lynx a setsakramentsky zrychlil start až do plochy. Pozoruje toto někdo i na skutečné mašině?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Sakra rychlý start
« Odpověď #1 kdy: 23 Prosince 2009, 15:46:02 »
Mně Lucid startuje taky super rychle -- akorát k té ploše se nedostanu -- už mám pár týdnů naprosto rozjebaný Xka :)

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #2 kdy: 23 Prosince 2009, 15:57:41 »
Já mám Lucida na normální mašině (ne virtuál) a zrychlení je z 42s (KK lean) na 28s (LL Alpha1, aktualizovaný) - do funkční plochy. Je to pravděpodobně hlavně upstartem ("paralelizace procesů") a ureadaheadem (něco jako preload - a ten se vlastně ukáže v plné kráse až po druhém rebootu, po prvním sonduje, co nahrát do paměti).

Jinak systém je zatím relativně stabilní a rychlejší než KK (subjektivně, u mě - Intel grafika). Teď třeba píšu z něj. Dokonce zmizelo i pár bugů z KK, třeba
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,42466.0.html
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/333565

Jednou mi systém náhle restartoval, bez zjevné příčiny (bez zátěže + není to notebook), samozřejmě bez jakéholiv záznamu v logách, neví někdo, jak se tohle dá "debuggovat"?

http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 23 Prosince 2009, 16:37:09 »
Tak co se týče grafiky, tam mi to nejlíp jede s KK. LL jsem netestoval. Ale teď čtu http://www.abclinuxu.cz/zpravicky/knihovny-mesa-3d-7.6.1-a-7.7 a dostávám strach, že to zpomalení bude i v LL.

Neví někdo jestli bude kernel 2.6.33 v LL? Doufám, že jej začlení.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

NoWin

• Host
« Odpověď #4 kdy: 23 Prosince 2009, 17:28:52 »
Když už se tady bavíte o rychlosti bootování, nevíte někdo, jestli se dá trochu urychlit modprobe (nebo udevd?)? Trochu mi to brzdí, viz. obrázek dole.

Těch 23s se mi zdá jako věčnost ;D
« Poslední změna: 23 Prosince 2009, 17:35:52 od Roman Horník »

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 23 Prosince 2009, 17:37:54 »
Můžu se zeptat, de z toho máte tak pěkné obrázky? :D
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #6 kdy: 23 Prosince 2009, 17:44:51 »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

NoWin

• Host
« Odpověď #7 kdy: 23 Prosince 2009, 20:18:26 »
Jestli chceš, můžu napsat kompletní návod, jak to celý rozběhat, ale až zabiju a vykuchám kapra ;D

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #8 kdy: 23 Prosince 2009, 21:06:26 »
Když už se tady bavíte o rychlosti bootování, nevíte někdo, jestli se dá trochu urychlit modprobe (nebo udevd?)? Trochu mi to brzdí, viz. obrázek dole.
Těch 23s se mi zdá jako věčnost ;D
Asi tam máš nějaký zlobivý kus hardwaru, zkus si zjistit aspoň jaký
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

NoWin

• Host
« Odpověď #9 kdy: 23 Prosince 2009, 21:29:10 »
Možná za to může TV karta, poslední dobou jsou s ní problémy.
05:04.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7131/SAA7133/SAA7135 Video Broadcast Decoder (rev d1)
Nešla vůbec, musel jsem ji manuálně nakrmit firmwarem, chvíli šla, teď už zase zlobí.

NoWin

• Host
« Odpověď #10 kdy: 23 Prosince 2009, 23:19:12 »
Jestli chceš, můžu napsat kompletní návod, jak to celý rozběhat, ale až zabiju a vykuchám kapra ;D
Jo tak nic, on tam už návod je ;)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #11 kdy: 24 Prosince 2009, 11:20:16 »
Tak něco se pokazilo dle bootchart už zase bootuje ve virtuále 48s  ;D
Ale čirým pohledem mi bootuje rychleji jak 9.04 (16.21s).
« Poslední změna: 24 Prosince 2009, 11:22:50 od Rovano »

matej.mainus

• Návštěvník
  • ..
« Odpověď #12 kdy: 25 Prosince 2009, 17:16:48 »
Neví někdo jestli bude kernel 2.6.33 v LL? Doufám, že jej začlení.

Tohle mě obzvlášť zajímá, jestli LL pojede na 2.6.33 protože podle toho co jsem četl se v něm má objevit hodně vylepšení pro grafiky..
A ještě mě zajímají Xka.. Podle Root.cz mají zrušit HAL a nahradit to platformově závislým kódem.. :) tak že by konečně??

Icek

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 28 Prosince 2009, 17:12:14 »
v LL bude 2.6.32 s nejakyma patchema z 2.6.33, je to asi hlavne proto, ze vsechny enterpraise distribuce budou mit tenhle kernel.

matej.mainus

• Návštěvník
  • ..
« Odpověď #14 kdy: 28 Prosince 2009, 17:37:13 »
v LL bude 2.6.32 s nejakyma patchema z 2.6.33, je to asi hlavne proto, ze vsechny enterpraise distribuce budou mit tenhle kernel.

Možná je to lepší řešení dát tam 2.6.32 když je to LTS.. No co Až bude 10.10 tak se z těch novinek pose... :D

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #15 kdy: 28 Prosince 2009, 23:25:26 »

Možná je to lepší řešení dát tam 2.6.32 když je to LTS.. No co Až bude 10.10 tak se z těch novinek pose... :D

Tušil jsem to. Pokud na to bude zase noback fill tak nemám problém. S grafikou v U9.10 su spokojen.

Ravensun

• Aktivní člen
  • *
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Linux a MSI M655 notebook
« Odpověď #16 kdy: 06 Února 2010, 11:14:10 »
Na virtualu se mi to po nainstalování Alpha2 a updatech sakra rychle rozjebalo  :D
Jinak na tuhle verzi se hrozně moc těším. Zvláště když je tam nové Gnome a pak hlavně ty hry díky kterým se dá "cvičit" mozek  :D ;)
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #17 kdy: 06 Února 2010, 21:26:29 »
Já jsem to dnes pohnojil. Chtěl jsem vylepšit plasmu a musel pak přeinstalovat. Kubuntu mi vůbec nešlo, u Ubuntu mi zase nešel enter. Až když jsem doinstaloval z ubuntu kubuntu desktop, tak jsem zprovoznil i compiz a enter začal pracovat. Člověk neví, po čem se mu to rozjede.

mido0258

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #18 kdy: 17 Března 2010, 21:24:38 »
mé shrnutí je: alpha 3 je dobrá ale chce to trochu opravit protože někomu dělá problémy editovat konfigurační soubory
 takové že sem zvuk musel uplně předělat...
protože jeho kvalita byla trošku hodně blbá takže sem si stáhnul balík jack a gnome alsa mixér kde sem si s tim pohrál
musel sem editovat nastavení GRUBu aby se ubuntu vůbec načetlo ono se to neuloží když to napíšu po načtení grubu hned na začátku musel sem editovat dva GRub soubory  aby to bylo v pohodě...
ethernetová karta nejde od bootu takže musim první navštívit net a pak se zapne ubuntu ale to je furt ale tohle kámoš nemá...
nelze zapnout OOO a píše to hlášku že nemůže určit jazyk který je dobře nainstalován a nastaven už se těšim až vyleze final verze...
Už se těšim na GNOME 3 i když asi do finální verze LL se asi určitě nedostane...
na notasu  bootuje cca 12 sekund hodně dobrý
nazvdory tomu že tam sem tam spadne nějaká aplikace je to dobrý musim říct že i s tim novym artworkem co sem viděl screenshoty to bude lepsi nez windows 7 jinak co mi neslo v 9.10 uz de myslim SW
ubuntu 10.4 az na to ze mi nejde 3d je to dobrý... vlastně víc než to

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #19 kdy: 17 Března 2010, 22:09:15 »
Gnome 3 teprve zveřejnilo plán vydání. To se ještě načekáš. Jen aby to za to stálo!

mido0258

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #20 kdy: 18 Března 2010, 09:57:11 »
proc si myslis ze to odkladaj... jeste to nemaj... tak by to mohlo bejt dobrý
s grafikou je trosku hodne pozadu
ubuntu 10.4 az na to ze mi nejde 3d je to dobrý... vlastně víc než to

brumla.cz

• Aktivní člen
  • *
  • Skill: Shit_happens
« Odpověď #21 kdy: 29 Března 2010, 15:06:11 »
mno myslim, že jestli bude Ubuntu furt zrychlovat start, bude to mít negativní vliv na můj HW...

když totiž semtam musím do Visty, tak ta doooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooba, než se to načte... dycky mám chuť to rozsekat...  ;D
Udělejmě ze středy den za lepší systém! Ubuntu, Ubuntu! Do toho, Češi!
Registered Linux User #475372! | Asus P43E (Core i3, 4GB, Ubuntu 14.04 + Virtualbox W8.1)

Chrizo

• Aktivní člen
  • *
    • Nepsavec
« Odpověď #22 kdy: 29 Března 2010, 20:04:40 »
Kvůli pomalému startu systému jsem přestal přepínat do Windows. :-)

brumla.cz

• Aktivní člen
  • *
  • Skill: Shit_happens
« Odpověď #23 kdy: 29 Března 2010, 22:26:44 »
Kvůli pomalému startu systému jsem přestal přepínat do Windows. :-)

no já tam přepínám co nejmíň, ale někdy prostě není zbytí...  :-\
Udělejmě ze středy den za lepší systém! Ubuntu, Ubuntu! Do toho, Češi!
Registered Linux User #475372! | Asus P43E (Core i3, 4GB, Ubuntu 14.04 + Virtualbox W8.1)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.