Mám externí disk -
http://www.icecat.ru/cz/p/Verbatim/47526/1TB%2520External%2520eSATA%252FUSB%25203.5%2522%2520HDD.htm. Disk je bez problémů rozpoznán a připojen přes USB, přes eSATA se sice sám nepřipojí, ale to můžu udělat ručně.
Můj problém: disk jsem naformátoval na NTFS, abych jej mohl připojit i k libovolným widlím a mohl na něm mít soubory > 4GB. To, co mě trápí, je to, že přes eSATA mi jede zápis rychlostí pouze kolem 50 MB/s a když kopíruju více malých souborů, je to cca 27 MB/s (teoreticky by eSATA měla dosahovat až cca 350 MB/s, což je pouze teorie, ale alespoň polovina tohoto by mohla jít) a mám téměř 100% vytížený procesor procesem mount.ntfs.
Co bych chtěl vyřešit: aby zápis na disk jel tak rychle, jak to jen eSATA umožňuje a nepachtit se malou rychlostí, když to umí víc. A případně se zbavit toho nelidského zatížení procesoru.
Takže pokud někdo máte tušení jak to vyřešit, nebo nápad jak to vyřešit s jiným filesystemem nebo obecně jinak (ale nechci aby bylo nutno instalovat na cílové vidle nějaké drivery navíc jako třeba ext2ifs apod.), budu vám zavázán.
P.S.: takto žalostná rychlost se konala i když tam byl FAT32. Rychlost zápis přes eSATA a přes USB se liší jen o max 30 MB/s, v případě velkých souborů jen o 10.