Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu a MS SQL?  (Přečteno 1798 krát)

dog.big

• Aktivní člen
  • *
  • inactive :/
Ubuntu a MS SQL?
« kdy: 26 Prosince 2009, 19:55:22 »
Zdravím,
Nyní řeším zapektlitý problém (též jsem ho zde řešíval).
Naše firma potřebuje přejít na open source řešení avšak je tu háček. Potřebuji nějakým způsobem zprovoznit pod linuxem Microsoft SQL server kvůli specifickému softwaru (SQL slouží jako databáze dat tohoto software). Tento software mi již běhá pod wine, ale samozřejmě po hledání SQL (které se instalovalo.. ale nespustilo.. netuším proč.. zřejmě je toto pro wine velký oříšek) to vyhodí chybu že //local_pc/databaze nelze najít. Opravdu toto je poslední problém, které naší firmě brání v přechodu na open source řešení. Opravdu nechci vyhazovat peníze za drahé licence na Windows/Office. Předem děkuji za případné návody/rady. Tímto též prosím aby odpovídali jen ti, kteří vědí jak tento problém řešit. Odpovědi typu "ms sql? proč? snad mysql tam dej" prosím nepostujte. Daný software opravdu umí jenom komunikovat s MS SQL.

dog.big
Momentálně Linux INACTIVE.. problém s IGP
My powerful PC :D: Laptop Toshiba L40-14D, CPU: Intel Celeron 1,73Ghz, Chipset: Intel GL960, RAM: 3GB dual ch., VGA: Intel x3100, HDD: 120GB Toshiba, Snd: Realtek HD

DevilMuF

• Aktivní člen
  • *
    • MuFí stránky
Re: Ubuntu a MS SQL?
« Odpověď #1 kdy: 26 Prosince 2009, 20:17:19 »
Rešil jsem podobný problém. O rozchozování MSSQL pod wine jsme ani neuvažoval, nějak to ve mě vůbec nebudí důvěru. Jestli to potřebuješ jenom pro pár klientů (do 10) použij virtualizaci (vmware server/virualbox) tam nahod wokna (w2k/XP) a na ně MSDE nebo SQL Express. Pokud to potřebuješ víc výkoný/víc klientů bud budeš potřebovat MS server nebo změnit tu aplikaci co chce MSSQL.
Ubuntu 16.04 64bit Clevo W230SS

dog.big

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 26 Prosince 2009, 20:30:18 »
Bohužel máme licence na Win Vista. Tudíž bychom to museli řešit nákupem MS XP. Avšak toto řešení mi přijde dosti komplikované. Mnoho zaměstnanců je BFU a moc by si s virtualboxem neporadili.. To tam mohu rovnou dát XPčka s OO.. A opět pokračovat v auditování softwaru. Bohužel SW nemůžeme vyměnit, jelikož na tomto je postaven celý náš business. Neexistuje nějaký prostředník, něco jako překladač příkazů z MS SQL - MySQL a naopak (už vymýšlím nesmysly, ale jak koukám, tak je to bezvýchodná situace)?
My powerful PC :D: Laptop Toshiba L40-14D, CPU: Intel Celeron 1,73Ghz, Chipset: Intel GL960, RAM: 3GB dual ch., VGA: Intel x3100, HDD: 120GB Toshiba, Snd: Realtek HD

DevilMuF

• Aktivní člen
  • *
    • MuFí stránky
« Odpověď #3 kdy: 26 Prosince 2009, 20:32:43 »
to potrebujes sql server na kazdou stanici? Ja mysle ze se z nekolika stanic pripojej k databazi na jednom stroji(jako serveru), pak uzivatel o virtualizaci vubec nevi.
Ubuntu 16.04 64bit Clevo W230SS

dog.big

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 26 Prosince 2009, 20:37:13 »
Bohužel je nutné mít SQL ano na každé stanici. SW jej využívá pro ukládání dat vytvořených právě na té stanici. Síťovou verzi také podporuje, ale to nechci. Každý dělá něco jiného.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.