Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zkušenost na opravdovém železe  (Přečteno 7419 krát)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Zkušenost na opravdovém železe
« kdy: 27 Prosince 2009, 20:28:29 »
Verze:
Ubuntu 10.04 alfa1 Live
Grafický instalátor po konečném odkliknutí všech nastavení, kdy má začít instalovat, segfaultuje.
Segfaltuje i s updatovaným instalátorem.

Ubuntu 10.04 denní verze 27.12.2009 Live
Segfault Xorgu.

Ještě se chystám zkusit alternate.
Potěšilo mě maximální rozlišení při vstupu do konzole. Hned to vypadá mnohem líp :)
« Poslední změna: 27 Prosince 2009, 20:31:24 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: Zkušenost na opravdovém železe
« Odpověď #1 kdy: 27 Prosince 2009, 21:36:48 »
Už Vám píšu z Lucidu  8)

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Radix

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 01 Ledna 2010, 16:45:23 »
Též jsem udělal čistou instalaci. Šlo mně to taky jen z alternate. Horší je, že se wifi spojení vždy udrží jen asi 10 vteřin a pak vypadne. To prakticky zabraňuje stáhnout aktualizace.

Karlos615

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 01 Ledna 2010, 19:42:31 »
instaloval jsem z normálního cd a vše ok.
Pár postřehů:
velmi slušně rychlí start systému.
první verze v které mi chodí má pcimic WIFI level one (dříve pouze přes ndis..)

a potom jedna záležitost které uplně nerozumím při startu systému na mě vyskočí hláška o problému z grafikou a nabízí spustit ubuntu v LOW RESOLUTION MODE, pokud to odkliknu tak najede ubu uplně v poho a dokonce jede v nativním rozlišení monitoru tak nevím ???

jo a nemám možnost povolit nesvobodný ovladač mé grafiky ati radeon7500 mobile teda vubec mi ho nenabízí
ale jinak vše funguje a je to celkem svižné.

Jo a je to na ntb Dell latitude C540 celeron 1,7Ghz ram 768MB DDR 266Mhz graf. karta ATI RADEON 7500 HDD Hitachi 40GB 4200rpm

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 05 Ledna 2010, 00:00:21 »
instaloval jsem z normálního cd a vše ok.
Pár postřehů:
velmi slušně rychlí start systému.
první verze v které mi chodí má pcimic WIFI level one (dříve pouze přes ndis..)

a potom jedna záležitost které uplně nerozumím při startu systému na mě vyskočí hláška o problému z grafikou a nabízí spustit ubuntu v LOW RESOLUTION MODE, pokud to odkliknu tak najede ubu uplně v poho a dokonce jede v nativním rozlišení monitoru tak nevím ???

jo a nemám možnost povolit nesvobodný ovladač mé grafiky ati radeon7500 mobile teda vubec mi ho nenabízí
ale jinak vše funguje a je to celkem svižné.

Jo a je to na ntb Dell latitude C540 celeron 1,7Ghz ram 768MB DDR 266Mhz graf. karta ATI RADEON 7500 HDD Hitachi 40GB 4200rpm

V tak raném stádiu ovladače grafiky nejsou přítomny. Hru jsem spustil, ale se sw renderem... čili nepoužitelná slideshow.

xixix

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 05 Ledna 2010, 01:46:27 »
vsechno je rychlejsi hlavne gnome + boot. akceleraci jsem rozchodil pridanim repozitaru nvidia a instalovanim alfa ovladacu = nekdy gnome najede s akceleraci nekdy bez :D docela zvlastni stav. zatim jede vsechno bez padu a  problemu aplikace se chovaji taky dobre. zatim LL pouzivam bez jakych koliv problemu.

+ rychle bootovani
+ rychle gnome
+ prekopane audio nastaveni
+ stabilni na alfa 1

- akcelerace nekdy jde nekdy ne :/

ale stale to je alfa tak chodte bugreportovat :P

bisik

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 27 Ledna 2010, 21:05:46 »
Ahoj,
tak mám za sebou instalaci LL na dvou noteboocích a u "starého HP 500, žádný problém nenastal.
Rozdělení disku v pohodě, akcelerace nejde /jádro 2.6.32-11/, suspend taky v pohodě.
Instalace na Asus k50in byla horší - chodí to, ale instalace pouze na celý disk nepovedlo se mi to rozdělit ano po několika pokusech, akcelerace ani omylem - pokus skončil "viz výše" potvrzením problému s grafikou v LOW RESOLUTION MODE se rozjede normálně.

Po rozjezdu systému se již chová normálně na obou noteboocích. ;)

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #7 kdy: 27 Ledna 2010, 23:31:12 »
Já mám LL jako třetí distribuci na jednom disku, akcelerace jde, Kontact nejde, amarok jde až na to, že nejdou náhodně skladby, Thunderbird 2 jde i s lightning a sidebar, nejde kloudně čeština zejména ve Firefoxu, jde Esmska, fbreader. Nevypíná gnome, na další problémy si nevzpomínám.

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #8 kdy: 28 Ledna 2010, 13:00:08 »
amarok jde až na to, že nejdou náhodně skladby
Počítáš s tím, že ta volba se přesunula do té ikonky úplně vpravo pod playlistem?
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

phplus

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 28 Ledna 2010, 15:58:39 »
amarok jde až na to, že nejdou náhodně skladby
Počítáš s tím, že ta volba se přesunula do té ikonky úplně vpravo pod playlistem?
Díky, OK.

phplus

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 28 Ledna 2010, 17:28:25 »
Tak bych pokračoval. Díky tvůrcům LL už funguje kontact, díky Yontalcar amarok, tam zafungoval negativně nepříliš zdařilý překlad, který mne spletl. Padají mi widgety, přesněji příchozí zpráva, předpověď počasí, další vyzkouším.

phplus

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 29 Ledna 2010, 11:20:13 »
Kontact ale funguje pouze částečně, přijímá poštu ale při psaní odmítá přidávat kontakty z kontact listu a ani korek tně nepřidává již napsané kontacty, resp pouze první dva. Akonadi netřídí, možná je ta chyba způsobena právě tím.

Alf

• Návštěvník
  • Nejdeto, nejdeto, ... necháme to na léto!
« Odpověď #12 kdy: 13 Března 2010, 12:50:21 »
Ahoj tak jsem nainstaloval Lucid (64amd) na svoji stanici. Na to, že je to testovací verze se mi chová velice dobře pouze:
- při instalaci mi výběr rozložení klávesnice v zkoušecím řádku u všech cs map psal qwerty ale po instalaci fungovale dle  výběru tedy qwertz
- po startu mi naskočí obrazovka grafického přihlášení, přihlásím se dostanu se do systému, a za chvilku znova mi naskočí přihlášení, teprve po druhém přihlášení normálně funguji a již to neotravuje
- dále mi v totemu zlobí DVD menu resp nelze nic vybrat a samotné efekty jsou velmi pomalé, jinak normální videa přehrává dobře
- občas mi zamrzne firefox při záložkování stránek
- nemůžu přidat zdroj "deb http://archive.getdeb.net/ubuntu lucid-getdeb games", ale to nebude systémem, ale tím že ještě není vytvořen pro lucid  ;)

Jinak nsevobodný ovaldač pro mou Nvidia gtx 260 se mi zdá že funguje lépe než v 9.10 (osobní pocit při hraní Regnum Online)  :)
DELL vostro 1220, Ubuntu 10.04 (AMD 64)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #13 kdy: 14 Března 2010, 00:32:20 »
po startu mi naskočí obrazovka grafického přihlášení, přihlásím se dostanu se do systému, a za chvilku znova mi naskočí přihlášení, teprve po druhém přihlášení normálně funguji a již to neotravuje
To mi dělalo taky a update to spravil.

pavolzetor_revival

• Host
« Odpověď #14 kdy: 14 Března 2010, 14:53:45 »
beha v pohode, kernel mam 2.6.34-020634rc1-generic, osobne mi najviac prekaza absencia tooltips v indicator-applet a taktiez nemoznost menit hlasitost kolieskom ;-)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #15 kdy: 14 Března 2010, 15:42:28 »
Po včerejší aktualizaci rc-sysvinit cosi se mi to trošku  sesypalo. Ale stále můžu najet v recovery a manuálně spustit gui prostředí :)
edit: Někdy se mi to sekalo i v recovery. Nechápu čím to, že když v Grubu dám E, smažu splash a quiet a dám CTRL+X, normálně to najede.
« Poslední změna: 16 Března 2010, 15:19:58 od Rovano »

Petr Petr

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.signaly.cz/pgp
« Odpověď #16 kdy: 17 Března 2010, 23:23:21 »
Tak asi jako jeden z mála jsem nepovyšoval systém přes
Kód: [Vybrat]
sudo update-manager -d popřípadě z alfa CD.

Já změnil všechny odkazy (pochopitelně jen ubuntu zrcadel) na distribuci
lucid a dal jsem aktualizaci a hle systém mi nabídl částeční povýšení systému.

Nový systém mám již asi 3. den a bez problémů funguje - i grafika a elastické a průhledné efekty. Jo jedná se o strojovnu: HP zv5000 (všechno původní - kromě ram ty mají 1200MB)

Zpočátku jsem měl povit, že jsem se ocitl v Lucidním stavu už jen, když jsem viděl tu rychlost bootu.

Prostě už se moc těším na oficiální verzi. Jinak je to už teď měsíc před oficiálním vydáním slušně stabilní - Jen Amarok mi čas od času vyhodí hlášku:
fetchLyrics ERRO: TypeError: Result of expression 'parcialResults' [null] is not an objekt.
á propos: Mrkněte se, co to je lucidní stav a potažno, co by mělo znamenat lucid
http://cs.wikipedia.org/wiki/Lucidní_snění
Buď sám sebou, dokud je to reálně možné, pak se začni chovat jako člověk. :D
Všechno je relativní. I já jsem relativně v pohodě, ale realita je jiná.

mido0258

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #17 kdy: 18 Března 2010, 09:58:29 »
u amaroku mám to na ubuntu ne na kubuntu nemám v pořádku phonony ale rhytmbox je taky dobrej...
ubuntu 10.4 az na to ze mi nejde 3d je to dobrý... vlastně víc než to

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #18 kdy: 18 Března 2010, 11:44:34 »
V KDE Amarok 2.x bez problémů.

mido0258

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #19 kdy: 18 Března 2010, 12:29:48 »
na to nemam hardware KDE je moc silný... anez se mi nacte mam potrebne kde knihovny...

Robert1106

• Návštěvník
« Odpověď #20 kdy: 18 Března 2010, 13:15:24 »
Zaujimalo by ma ci sa s noveau neda zistit teplota GPU. Nieze by sa mi karta prehrievala ale celkom by ma to zaujimalo s nvidia driverymi som to pozeral v nvidia-settings. Tiez by som sa chcel spitat ci niekto skusal opravene ovladace od NVIDIE 195.36.15. ( malo by byt opravene prehrievanie )

mido0258

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #21 kdy: 18 Března 2010, 15:47:18 »
dala pomocí speciální sensorů...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.