Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: hp probook 4510s - problemy s diskem  (Přečteno 1124 krát)

meny

• Host
hp probook 4510s - problemy s diskem
« kdy: 28 Prosince 2009, 11:40:50 »
Dobrý den,
včera jsem zapínal notebook a při pravidelné kontrole disku po x startech mi to v průběhu hodilo chybu. :-[ (Nelze připojit /dev/sda1  - a to ani manuálně).
Neváhal jsem a spustil Biosu tohoto brobečka, obsahuje totiž diagnostické nástroje. Cokoliv z techto nástrojů skončí na chybě read error. ??? Z čehož jsem usoudil, že notebook pojede na reklamaci. :'(
Pokouším se tedy zálohovat vše co se jen dá.
Začal jsem se systémovou oblastí disku. Používám na zálohu volné místo na síti a LiveCD s ubuntu 9.04. Při začátku kopírování mi to sdělí, že nemám právo pro manipulaci s adresáři jako PRIVATE, PEERS,SSL, ale i .lightscribe,.opera,.ssh a jiné. ??? Je nějaký způsob jak zazálohovat celou partišnu bez funkčního systému který na ní je? (partišnu připojím, ale systém na ní naistalovaný se nerozběhne.) :-\

Za odpověď předem díky

clovicek11

• Aktivní člen
  • *
  • "Běžný uživatel" :)
Re: hp probook 4510s - problemy s diskem
« Odpověď #1 kdy: 09 Srpna 2010, 22:12:47 »
Zdravím. S tímhle problémem Ti neporadím, ale měl bych na Tebe otázku. Mám také tenhle notebook, zkouším na něm Ubuntu, ale mám problémy s Intel grafikou, WIFI a se správou napájení.
Tobě vše fungovalo bez problémů nebo si taky něco řešil. Jakou jsi tam měl verzi Ubuntu a kernelu?
Předem díky za info.
HTPC:     RPi3 + KODI
Desktop: Lenovo IdeaCentre K330 i7 + Linux Mint 19 + Win10

saevar

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 13 Srpna 2010, 06:20:28 »
add problemy:
Zkus udelat image celeho disku nekam jinam pres liveCD..napriklad utilitou DD.
add dotaz o kompatibilite:
Mam tentyz notebook, na lucid lynx 64bit se rozbehl komplet cely hw bez jakekoliv instalace, dokonce jsem kontroloval logy a nikde error..

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 13 Srpna 2010, 07:09:59 »
Asi je to naprosto blbá otázka,ale když už se pokoušíš kopírovat systémové soubory,spustil jsi si daný program (kterým to děláš) s parametrem sudo nebo gksudo (pro grafický režim).Root by měl mít možnost totiž manipulovat se vším v systému

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.