Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: SPUSTENI SYSTEMU [vyřešeno]  (Přečteno 1030 krát)

Werner

• Návštěvník
SPUSTENI SYSTEMU [vyřešeno]
« kdy: 28 Prosince 2009, 18:35:57 »
Omlouvam se vsem, ze zahlcuji forum, takovouto banalitou, ale nevim si rady a v diskuzi jsem nenasel co potrebuji.

Nainstaloval jsem si Linux Ubuntu 9.10 na svuj druhy disk ze system Win. XP. Po spusteni v konzoli vyberu mezi moznostmi system "ubuntu" a nasledne se spusti GNU GRUB (ver 1.97 beta4), ovsem nevim jak mam nastavovat dale pomoci prikazove radky. V obrazovem pruvodci instalace bylo pouze nastavovani sytemu v klasickych oknech, o prikazove radce nebylo zminky.
Velmi me tento system zajima a rad bych mu porozumnel. Za jakoukoli radu dekuji a zaroven prosim o benevolenci...jsem uplny zacatecnik. Pokud jsem prehledl nejaky odkaz, kde je vse detailne popsano krok po kroku a vite o nem, poslete mi ho.

S uctivym pozdravem
W.

« Poslední změna: 29 Prosince 2009, 04:04:18 od kiklhorn »

inuendo

• Aktivní člen
  • *
Re: SPUSTENI SYSTEMU
« Odpověď #1 kdy: 28 Prosince 2009, 20:11:30 »

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 28 Prosince 2009, 21:31:17 »
Dufam, ze si si nainstaloval Desktop verziu a nie Server, v nej graficke prostredie nie je :).
Takze otazka: Aku verziu si instaloval a kde si stiahol instalacne CD/DVD(verziu teda 9.10, ale ci sever, desktop, alternative)?
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

Werner

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 29 Prosince 2009, 00:11:43 »
Uz vse funguje, jak ma. Chyba zda se byla skutecne ve spatne instalaci. Reinstaloval jsem system a je to v pohode. Netusil jsem jak velmi intuitivni a prijemne ovladani zde je. Dekuji vsem za rady a podnety.

W.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.