Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: google earth  (Přečteno 3127 krát)

woooody

• Návštěvník
google earth
« kdy: 28 Prosince 2009, 18:48:17 »
zdravim, mam ubuntu 8.10 a nedokazem nainstalovat google earth, robil som to podla navodu aky je tu na stranke ale ked dam nainstalovat balik google earth tak mi vypise ze nejake baliky drzim v poskodenom stave. ako sa da vyriesit tento problem ? dakujem

martin.h

• Aktivní člen
  • *
    • Fotografie v Linuxu
Re: google earth
« Odpověď #1 kdy: 28 Prosince 2009, 20:47:36 »
ahoj
pokud ti to nejde přes synaptic stáhni si instalační soubor přímo ze stránek google:
http://earth.google.com/intl/en/download-earth.html
jak koukám je to soubor s koncovkou *.bin po stažení dej ve vlastnostech - oprávnění - povolit spuštění souboru jako programu a dvakrát klikni ...
dál si poradíš.
Athlon 5200+, 2GB, GeForce 8600, Linux Mint - Helena 64

woooody

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Prosince 2009, 22:43:05 »
ahoj
pokud ti to nejde přes synaptic stáhni si instalační soubor přímo ze stránek google:
jak koukám je to soubor s koncovkou *.bin po stažení dej ve vlastnostech - oprávnění - povolit spuštění souboru jako programu a dvakrát klikni ...
dál si poradíš.
no spravil som to tak ako si napisal ale ked poklikam 2x na ikonku GoogleEarthLinux.bin tak mi vypise : Pre tento typ súboru nie je nainštalovaná žiadna aplikácia

t211

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 28 Prosince 2009, 23:19:10 »
Podívej se sem:
http://sites.google.com/site/linuxovefinty/prikazy/instalace-run-a-bin

Pokud budeš stahovat GoogleEarth, tak si stahni verzi 5.0.něco. Verze 5.1.něco měla nějaké problémy se zaokrouhlováním souřadnic. Někde taby na fóru se to rozebíralo.

Jurkax

• Aktivní člen
  • *
  • Ubuntu 11.10 / Gnome-shell
« Odpověď #4 kdy: 29 Prosince 2009, 00:01:08 »
Označit jako spustitelný jak bylo napsáno výše a stačí jednoduše přejmenovat na koncovku .run a pak rozklikneš a instaluješ, terminálu není třeba ;)

ahoj
dál si poradíš.
no spravil som to tak ako si napisal ale ked poklikam 2x na ikonku GoogleEarthLinux.bin tak mi vypise : Pre tento typ súboru nie je nainštalovaná žiadna aplikácia
Ubuntu 11.10 32bit NTB HP Pavilion dv6319 (CoreDuo @1,73GHz, 2GB RAM, 160GB HDD, GeForce Go 7400)

woooody

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 29 Prosince 2009, 12:13:16 »
dakujem pekne vsetkym uz mi to funguje, som sa nieco nove priucil :)

Petr52

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 15 Ledna 2010, 13:59:13 »
Jsem naprostý začátečník. Chci nainstalovat Google Earth v Ubuntu 9.04. Zkusil jsem už asi všechny způsoby, které tady byly zmíněny: ze Synapticu obě varianty, stažení souboru .bin od Googlu a instalace v terminálu i přepsání koncovky na .run a spuštění. Program vždy byl skutečně nainstalován, šel spustit,ale nebyl použitelný. Blikalo to (!), nebyly zobrazeny posuvníky měřítka atd. Tak nevím, co dál zkusit. Poradí někdo ?

marecekk86

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 15 Ledna 2010, 22:19:39 »
Ahoj, neviem či ti moc pomôžem , ale čo takto skúsiť marble ?

http://edu.kde.org/marble/

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #8 kdy: 16 Ledna 2010, 08:25:05 »
Jsem naprostý začátečník. Chci nainstalovat Google Earth v Ubuntu 9.04. Zkusil jsem už asi všechny způsoby, které tady byly zmíněny: ze Synapticu obě varianty, stažení souboru .bin od Googlu a instalace v terminálu i přepsání koncovky na .run a spuštění. Program vždy byl skutečně nainstalován, šel spustit,ale nebyl použitelný. Blikalo to (!), nebyly zobrazeny posuvníky měřítka atd. Tak nevím, co dál zkusit. Poradí někdo ?
toto sposobuju ovladace kariet ATI a spusteny compiz(efekty prostredia). Bud ich vypni cez pravym na plochu-zmenit pozadie plochy-vizualne efekty-ziadne alebo si nainstaluj compiz fusion icon a spusti ju v aplikacie-systemove nastroje. Potom na nu klikni pravym-select window manager a vyber metacity. Druhy postup ma tu vyhodu ze pokial mas nastavene efekty v compiz tak po znovuzapnuti zostanu zachovane.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #9 kdy: 16 Ledna 2010, 11:33:44 »
Možné to je ale já mám na notebooku ATI ovladače, zapnutý compiz a jde  mi jak na Kubuntu tak na openSuse GE bez problémů.

Petr52

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 17 Ledna 2010, 00:13:22 »
Děkuji za dobrou radu, už to funguje !

Petr52

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 17 Ledna 2010, 00:33:56 »
Tak jsem to zakřikl. Teď to pro změnu nejde vůbec spustit. Ikona compiz je na liště zobrazena, nastaveno metacity. Efekty plochy také jsou nastaveny na "žádné".
« Poslední změna: 17 Ledna 2010, 01:17:15 od Petr52 »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #12 kdy: 17 Ledna 2010, 07:59:48 »
co nejde googleearth?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Petr52

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 18 Ledna 2010, 18:55:27 »
Po restartu to už opět běží, ale občas asi nějak nevhodně posunu na netbooku kurzorem a pak se přestanou v GE zobrazovat fotky. Restart to však zase spraví. Ještě jednou dík za radu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.