Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ?HOWTO? kodeky pro 64bit / amd64  (Přečteno 4257 krát)

jey

• Návštěvník
    • SkicArt WebDesign
?HOWTO? kodeky pro 64bit / amd64
« kdy: 31 Října 2006, 17:25:53 »
Chtel bych tu uvest 2 zpusoby jak se daji instalovat kodeky pro amd64. Oba dva navody nejsou z me hlavy, ale jsou prelozene z jinych Ubuntich for a wikin.

Predem musim upozornit, ze soubory typu wmv9 nepujdou, to nejak nefunguje.

1. zpusob "hrubou silou?"

1) Stahnete si kodeky w32codecs*.deb

2)Pustte konzoli a zadejte:
Kód: [Vybrat]
sudo dpkg -i --force-architecture w32codecs*.deb2. zpusob

Toto HOWTO je zamereno pro vsechny uzivatele Ubuntu (jak 32bit tak 64bit ackoliv wmv9 soubory v 64bit Ubuntu nefunguji) a to je uzitecne, protoze win32 kodeky nejsou dosutpne v repozitarich z legalnich duvodu.

Kdyz hcete videt fil (avi a wmv) nebo poslouchat vase hudebni soubory (wma) ktere pozaduji Win32 kodeky tak tady najdete co potrebujete.

1) Musite mit LEGALNI KOPII Windows, abyste meli vlastnicke pravo na kodeky. (opravte, pokud to tak neni)

2) Nainstalujte "xine-ui" a "totem-xine" v Synapticu nebo napiste do konzole:
sudo apt-get install xine-ui ; totem-xine3)Pustte Xine nebo Totem a zkuste prehrat video - to vytvori soubor .config

4) Stahnete si kodeky ze stranky http://www.mplayerhq.hu/homepage/design7/dload.html
(stahnete “essential codecs package”), kdyz to nepujde, zkuste tento mirror
http://www4.mplayerhq.hu/homepage/design7/dload.html

5) Otevrete konzoli
        a) jdete do adresare kde mate kodeky, napr.

cd /home/alberto/downloadsb) vytvorte adresar do kterych dame kodeky (/usr/lib/win32)

sudo mkdir /usr/lib/win32c) stazeny soubor(napr. “essential-20050412.tar.bz2” dle data vydani) si musime rozbalit a presunout do vytvoreneho adresare.
tar -xjvf essential-20050412.tar.bz2
sudo mv essential-20050412/* /usr/lib/win32
6) Restartujte Xine nebo Totem, jestli ho mate zapnuty.

JUST ENJOY IT

PS: jestli je neco spatne, tak to napiste, ja to rad opravim.
Asus A6m-Q050 | 1GB RAM | AMD Sempron 3400+ | nvidia
Ubuntu HH i386

Dan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 31 Října 2006, 19:15:49 »
Tady to moc nevynikne. Doporučuji příště vložit mezi návody.

gargy2002

• Host
« Odpověď #2 kdy: 20 Ledna 2007, 18:13:00 »
Zdravim,
Tak jsem zkousel nainstalovat zminene kodeky a tim druhym zpusobem mi to sice vyslo, ale neprehraje mi to divx, ani xvid, coz jsou formaty pro avi. DVD, VCD apod mi to prehraje bez problemu, ale ne avi a to je pro me nejdulezitejsi, prehravam hlavne avi, nebo mpeg. Mohl by mi nekdo poradit, please???
Taky mam dotaz na nekoho, kdo ma chipset ATIX1100, pri prikazu dmesg mi to vyhodi sahodlouhy vypis hda codec invalid range...
Diky za pripadnou help, uz mi z toho jde hlava kolem, jenom zprovoznit wifi mi trvalo "par tydnu".

gargy2002

• Host
« Odpověď #3 kdy: 20 Ledna 2007, 18:23:17 »
Citace: gargy2002
Zdravim,
Tak jsem zkousel nainstalovat zminene kodeky a tim druhym zpusobem mi to sice vyslo, ale neprehraje mi to divx, ani xvid, coz jsou formaty pro avi. DVD, VCD apod mi to prehraje bez problemu, ale ne avi a to je pro me nejdulezitejsi, prehravam hlavne avi, nebo mpeg. Mohl by mi nekdo poradit, please???
Taky mam dotaz na nekoho, kdo ma chipset ATIX1100, pri prikazu dmesg mi to vyhodi sahodlouhy vypis hda codec invalid range...
Diky za pripadnou help, uz mi z toho jde hlava kolem, jenom zprovoznit wifi mi trvalo "par tydnu".
Tak uz jsem to rozchodil, pouzil jsem jiny prehravac a funguje to...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.