Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Asus F5N nejde vypnúť touchpad [vyřešeno]  (Přečteno 7774 krát)

vlajus

• Návštěvník
Asus F5N nejde vypnúť touchpad [vyřešeno]
« kdy: 29 Prosince 2009, 16:57:06 »
Na notebooku Asus F5N, procesor AMD Turion 64bit, Ubuntu 9.10 mi nejde vypnúť tlačidlom touchpad. Tu je návod na staršie verzie, na tejto to nefunguje:
https://wiki.ubuntu.com/LaptopTestingTeam/AsusF5N

Dokonca keď touchpad vypnem cez Touchpad preferences, tak sa aj tak po chvíľke sám zapne.
« Poslední změna: 26 Ledna 2010, 23:09:44 od kiklhorn »
This is the Linux land. At silent nights you can hear Windows machines rebooting...

Do kelu s majkrošrotom!

lanugo

• Návštěvník
Re: Asus F5N nejde vypnúť touchpad
« Odpověď #1 kdy: 21 Ledna 2010, 00:58:58 »
Zkus odškrtnout  Systém -> Volby -> Myš -> Touchpad -> Vypnout touchpad při psaní. Tím by se mělo odstranit to, že se Ti sám po chvilce zapne.

Jinak na vypínání a zapínání touchpadu můžeš zkusit následující skript:

Kód: [Vybrat]
#!/bin/sh

DEVICE_ID=`xinput -list | grep -i touchpad | grep id= | sed 's/.*id=\([0-9]*\).*/\1/' `

if xinput -list-props $DEVICE_ID | grep "Device Enabled" | grep "1$" > /dev/null
then
    xinput set-int-prop $DEVICE_ID "Device Enabled" 8 0

else
    xinput set-int-prop $DEVICE_ID "Device Enabled" 8 1
fi

a přiřadit si k němu nějakou klávesovou zkratku. Co se týče funkčnosti resp. nefunkčnosti speciálního tlačítka pro touchpad, vidim problém v tom, že má keycode větší než 255 (alespoň u mě - mám taky Asus F5).

vlajus

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Ledna 2010, 12:40:16 »
Tak už sa mi sám nezapína, vďaka za typ.

Ako je to s tým skriptom? Kde ho mám ako uložiť? A ako k nemu priradiť klávesovú skratku? V tomto sa nevyznám.
This is the Linux land. At silent nights you can hear Windows machines rebooting...

Do kelu s majkrošrotom!

lanugo

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 21 Ledna 2010, 23:49:42 »
Vytvoříš si nový soubor, zkopíruješ do něj ten skript z předchozího příspěvku a někam ho uložíš, třeba s názvem touchpad.sh

Klávesovou zkratku přidáš přes Systém -> Volby -> Klávesové zkratky -> Přidat; jako Název si zvolíš, co chceš, třeba Touchpad On/Off a jako Příkaz zadáš sh a cestu k tomu skriptu, tedy např. sh /home/username/touchpad.sh, místo username samozřejmě Tvoje jméno.
No a nakonec klikneš vpravo na ten řádek, kterej jsi vytvořil a zadáš kýženou klávesovou zkratku. Pokud možno nějakou, která se nepoužívá na nic jinýho  ;)

A už si můžeš zapínat a vypínat touchpad, jak se Ti zlíbí...

vlajus

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 22 Ledna 2010, 10:57:46 »
Funguje to, vďaka, veľmi si mi pomohol :)

Do kelu s majkrošrotom!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.