Já jsem pro Edgyho. Dělá vše, co potřebuji, když to nedělá, hledám důvod a tím se bavím a učím. Manželce je to jedno (bohudíky je widlemi "nedotčená"), vyřídí poštu, napíše dopis, prohlídne fotky vnoučat, prosmejčí internet a jde od toho. Je jí úplně jedno, na čem to dělá. A podle mne nikdo nikoho nenutí přecházet na nové distro, když to nepotřebuje. Mám pro to i příklad: můj první linux byl RH7.1 (tuším, už je to tak dávno...), nasadil jsem ho jako malý server ve firmě z důvodu legalizace SW (BSA dělala bububu) se Sambou ve widlácké síti. Pak firmě začal docházet dech (peníze na výplaty), dohodli jsme se, že jim síť budu externě udržovat 2-4x mesíčně. Pak už ani na to neměli, tak jsem kolegovi vysvětlil kde a jak často má měnit CD na zálohu dat a skončil jsem. Po roce a půl mi volal, že by potřeboval síť zrušit a celou databázi (cca 2.5 GB dat) přestěhovat do jednoho PC. Přišel jsem, oddělal z monitoru papírovou krabici, kterou byl přikrytý, zapnul ho, přihlásil se, přesunul databázi na příslušný PC a server vypnul. Za celou dobu (1.5 roku) se ho nikdo nedotkl, jel bez jakékoli údržby či upgrade. Je pravda, že nebyl připojený do internetu, takže bezpečnost nebyla problém. Ale právě toto mne přesvědčilo, že Linux je to pravé.