Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zpět na 6.06.1  (Přečteno 12537 krát)

Flux$

• Návštěvník
Zpět na 6.06.1
« kdy: 31 Října 2006, 18:28:43 »
Zdravim ,

mam instalovano Edgy  / problem OpenGL  na ATI   u 6.06  bez problemu.

jak prejdu zpet na UBUNTU 6.06.1 ******  dik
~/Ubuntu 8.10

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #1 kdy: 31 Října 2006, 19:08:39 »
Asi ako ja, format a znova cd. Inak to asi nepojde.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #2 kdy: 01 Listopadu 2006, 08:20:28 »
Proč všichni tolik kvaltujete, PROČ? Pokud to ovšem nechcete speciálně kvůli testům.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Pavelp

• Host
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #3 kdy: 01 Listopadu 2006, 08:31:52 »
Citace: GlidingFLY
Proč všichni tolik kvaltujete, PROČ? Pokud to ovšem nechcete speciálně kvůli testům.
Ted pisu o bezpecnostnich aktualizacich, ne o novych verzich. Byl jsem pri aktualizacich Debianu zvykly je delat v okamziku, kdy jsem je videl. Nezkoumal jsem bliz jak jsou stare.  Kdyz jsem podvakrat v mych zacatcich s Ubuntu stahnul aktualizaci a ono mi to odsterlilo X server, tosku jsem zmenil politiku. I kdyz me Tomes presvedcil, jak je to sqely, ze oprava opravy tam byla za x hodin a Zimmerman se zaklel, ze uz to vickrat neudela, jsem neduverivy. Kdyz mi adept hlasi nove verze, pockam tyden, at si radsi nabije hubu nekdo jiny. Pak si peclive prohlidnu o co jde a teprve potom to spoustim.

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #4 kdy: 01 Listopadu 2006, 09:12:04 »
Citace: Pavelp
Ted pisu o bezpecnostnich aktualizacich, ne o novych verzich. Byl jsem pri aktualizacich Debianu zvykly je delat v okamziku, kdy jsem je videl. Nezkoumal jsem bliz jak jsou stare.  Kdyz jsem podvakrat v mych zacatcich s Ubuntu stahnul aktualizaci a ono mi to odsterlilo X server, tosku jsem zmenil politiku. I kdyz me Tomes presvedcil, jak je to sqely, ze oprava opravy tam byla za x hodin a Zimmerman se zaklel, ze uz to vickrat neudela, jsem neduverivy. Kdyz mi adept hlasi nove verze, pockam tyden, at si radsi nabije hubu nekdo jiny. Pak si peclive prohlidnu o co jde a teprve potom to spoustim.
Aktualizacím se věnuje mimořádná pozornost, byly na to vypracovány konkrétní postupy:

https://wiki.ubuntu.com/SecurityUpdateProcedures

...které se uplatňují v praxi:

https://launchpad.net/distros/ubuntu/+source/cpio/+bug/59228

...a jejich důsledky jsou jasně měřitelné tím, že k žádnému incidentu srovnatelném s aktualizací xorg letos v srpnu již v Ubuntu nedošlo.

Zbytečným (protože aktualizace se do hlavních zdrojů dostávají až po týdnu testování v dapper-proposed) odkládáním aplikace aktualizací snižujete bezpečnost svého systému!

Pavelp

• Host
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #5 kdy: 01 Listopadu 2006, 10:01:30 »
Je to muj system a ja si bezpecnostni politiku urcim podle sebe a svych zkusenosti. Ty jsou takove jake jsou.

Petr Tomeš

• Závislák
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #6 kdy: 01 Listopadu 2006, 11:30:30 »
Citace: Pavelp
Je to muj system a ja si bezpecnostni politiku urcim podle sebe a svych zkusenosti. Ty jsou takove jake jsou.
To samozřejmě ano, a je zapotřebí Vaše rozhodnutí respektovat. Jen jsem se Vám snažil objasnit, že důvody, které Vás k nastavení takové politiky vedly, již pominuly a neměly by se opakovat. Samozřejmě nikdy u ničeho na světě nelze vyloučit, že se vyskytne chyba, ale ta pravděpodobnost je natolik malá, že neopodstatňuje odkládání aplikace aktualizací, což zbytečně zvyšuje zranitelnost vašeho systému na uveřejněné chyby, na které již existuje oprava.

Juraj

• Stálý člen
  • **
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #7 kdy: 01 Listopadu 2006, 13:30:57 »
len taka poznamka:

pri instalovani aktualizacii mi synaptic hlasi, ten a ten balik obsahuje 1 chybu, tamten balik chyby 2. Tak instalovat alebo nie? Tot dilema...

Flux$

• Návštěvník
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #8 kdy: 01 Listopadu 2006, 14:48:33 »
Kvaltoval jsem ??? zvedavost  ,ale budu muset jit zpet na 6.06 problem ati graf.kartou na edgy nemuhu  rozjet // OpenGL // ooo Wiki nepomohlo.
~/Ubuntu 8.10

Jere

• Stálý člen
  • **
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #9 kdy: 01 Listopadu 2006, 15:07:50 »
Vlado, mne to taky nejede. Kdybys zjistil reseni, dej vedet

Flux$

• Návštěvník
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #10 kdy: 01 Listopadu 2006, 19:42:52 »
Citace: Jarda
Vlado, mne to taky nejede. Kdybys zjistil reseni, dej vedet
Se hrabu v ATI ovladacich a ani prd vsem to jede  a me nic??? kdyz na neco narazim jak to zprovoznit  OpenGL  dam vedet ale brzo to nebude o]]  

Mesa a stale mesa...

~$ fglrxinfo
Xlib:  extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0".
display: :0.0  screen: 0
OpenGL vendor string: Mesa project: www.mesa3d.org
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
OpenGL version string: 1.2 (1.5 Mesa 6.5.1)
~/Ubuntu 8.10

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #11 kdy: 01 Listopadu 2006, 20:13:56 »
Akcelerace ATI  s fglrx se již na tomto fóru řešila, stačí hledat (vypnutí composite).

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #12 kdy: 01 Listopadu 2006, 20:25:17 »
Citace: Petr Tomeš
Zbytečným (protože aktualizace se do hlavních zdrojů dostávají až po týdnu testování v dapper-proposed) odkládáním aplikace aktualizací snižujete bezpečnost svého systému!
Jedna věc je aktualizace systému a druhá je upgrade systému. Jestli jsem správně četl, tak uživatel provedl upgrade systému z 6.06 LTS na 6.10 A protože ve verzi 6.10 ještě není úplně vše na takové úrovni, aby na některých sestavách tento proběhl bez potíží, tak uživatelům, kteří nemají hlubší znalosti o řešení těchto chyb nedoporučuji systém upgradovat. A to z prostých důvodů:

1. - pokud systém 6.06 LTS běží ke vší spokojenosti a má uživatel tzv. rozehranou partii, ke které má vše co potřeba nemá smysl riskovat upgrade, když ve fóru je popsáno dost příhod o špatném konci. Vyplatí se počkat!
2. - Downgrade není podporován a tedy z toho plyne další riziko ztráty všeho, co uživatel budoval celou dobu existence stávajícího systému pokud se vyskytne chyba. Pravděpodobnost výskytu chyby je zatím nepřijatelně vysoká!
3. - Podpora systému 6.06 LTS zatím běží v plném proudu a bude pokračovat ještě dosti dlouho, jak slíbeno. Takže všem kdo se systémem pracují standartním způsobem doporučuji používat tento až do doby, než vyprší podpora stávajícího systému. Mezitím se mnoho chyb z verze nové odstraní.

Ostaní, kteří se zajímají o vlastnosti nového systému a používají ho k testům tam je to jasné. Ti ať si dělají co jim rozum říká.

Ale musím v této souvilosti vyslovit značné rozhořčení a rozčarování nad politikou lodivodů Ubuntu. Oni totiž vymysleli taktiku jak přimět uživatele k bezhlavému upgradování tím, že nové verze některých významných balíků nasadili až do repozitářů nové verze (např. OOo 2.0.4 / Firefox 2.0) Tím se dopouštějí pro mne nepochopiltelné diskriminace současných uživatelů Ubuntu 6.06 LTS čímž zároveň ani neplní slib z minulosti o podpoře této verze do doby, která je ještě daleko. No co vám to připomíná?..!!!
Osobně jsem strašně naštvaný a jak doufám, nebudu sám.

No a co se týče těch aktualizací tam je to přece jasné. Ty si uživatelé dělají přece v rámci stávajícího systému. Takže pokud jde o bezpečnost... anebo si ten výkřik z temnoty mohu vysvětlit i tak, že systém 6.06 LTS není bezpečný i když je aktualizovaný?
Tak jak to vlastně je..!!? Hmm

drat

• Aktivní člen
  • *
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #13 kdy: 01 Listopadu 2006, 20:35:08 »
Ja pouzivam stale 6.06.1 a nemam duvod menit. Nevim jak je to v Edgy, ale pokud baliky jako novy firefox a tak nedaji do repo pro 6.06 tak je to vicemene opravdu skoda a divne :(. Zase ale vsiml jsem si tak obecne, ze je docela tezke sehnat primo z distribuce nejnovejsi software. Vetsinou jen zaplatujou ten co prisel s tim vydanim a nove verze se dostavaji do novejsich verzi distribuce. Na druhou stranu ja stejne jiz delsi dobu pouzivam spoustu softwaru, co neni vylozene zavisly na pulce systemu, primo od vyrobce. Firefox, Java, Eclipse.

Pavelp

• Host
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #14 kdy: 01 Listopadu 2006, 21:13:49 »
Sdilim GlidingFLYYiovo rozhorceni, pouze castecne. Zatim nehodlam uprgadovat na 6.10 v zadnem pripade. Ocekaval bych ale, ze problem novych vyssich verzi nekterych vseobecne hodne pouzivanych programu bude resit repozitar backports. Aspon potud, pokud nevzniknou nejake neresitelne konflikty knihoven nebo zavislosti. Jak je to s backports repozitarem pro DD ?

Petr Tomeš

• Závislák
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #15 kdy: 02 Listopadu 2006, 00:43:06 »
Citace: Petr Tomeš
Jedna věc je aktualizace systému a druhá je upgrade systému. Jestli jsem správně četl, tak uživatel provedl upgrade systému z 6.06 LTS na 6.10
Jak uživatel psal, přechod na vyšší vydání neprovedl a vyjadřoval obavy nad apliakcí bezepčnostníchaktualizací pro Ubuntu 6.06 LTS.

Ale musím v této souvilosti vyslovit značné rozhořčení a rozčarování nad politikou lodivodů Ubuntu. Oni totiž vymysleli taktiku jak přimět uživatele k bezhlavému upgradování tím, že nové verze některých významných balíků nasadili až do repozitářů nové verze (např. OOo 2.0.4 / Firefox 2.0) Tím se dopouštějí pro mne nepochopiltelné diskriminace současných uživatelů Ubuntu 6.06 LTS čímž zároveň ani neplní slib z minulosti o podpoře této verze do doby, která je ještě daleko. No co vám to připomíná?..!!!
Osobně jsem strašně naštvaný a jak doufám, nebudu sám.
Vaše výtky nechápu a jsou pro mě překvapením. Od prvního vydání Ubuntu 4.10 v říjnu 2004 prakticky do konečných vydání nebyly zařazovány vyšší řady programů/balíků obsažených při vydání, což vyplývá z vývojového cyklu:

https://wiki.ubuntu.com/EdgyReleaseSchedule

https://wiki.ubuntu.com/TimeBasedReleases

Vyšší řady některých důležitých aplikací/balíků jsou zajišťovány pomocí zdroje "backports". I tak má ale Ubuntu rychlejší vývojový cyklus než většina ostatních významných distribucí (Fedora Core, Mandriva, OpenSUSE...) a přináší tak nové vyšší řady programů nejrychleji.

No a co se týče těch aktualizací tam je to přece jasné. Ty si uživatelé dělají přece v rámci stávajícího systému. Takže pokud jde o bezpečnost... anebo si ten výkřik z temnoty mohu vysvětlit i tak, že systém 6.06 LTS není bezpečný i když je aktualizovaný?
Tak jak to vlastně je..!!? Hmm
Jaký výkřik do tmy máte na mysli a co přesně nechápete? Daný uživatel samozřejmě nemá systém Ubuntu 6.06 LTS v dobře zabezpečeném stavu, jelikož neaplikuje okamžitě zveřejněné opravy bezpečnostních problémů popsaných v bezpečnostních oznámeních a oznámeních bezepčnosntích agentur (= veřejně známých chyb).

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #16 kdy: 02 Listopadu 2006, 09:49:09 »
Citace: VLAD0
Zdravim ,

Toto je otvírák vlákna! Toť at jedna.

Moje výtky jsou přece jasné. Ale klidně je zopakuji srozumitelněji. Vytýkám lodivodům Ubuntu, že začleňují nové verze důležitého programového vybavení, tak jako OOo nebo Firefox do ještě nedoladěného, tedy ještě pracovně nepoužitelného nového systému. Zatímco nám na stolech leží pracovní stanice se systémem, který je stable vyladěn a tedy můžeme se na něj spolehnout a stále ještě na něj je poskytována podpora. Zatím neexistuje žádná jiná oficiální možnost k instalaci vyšších verzí programového vybavení (OOo, FF...) do stávajícího stable systému (6.06)
To co se dělo v minulosti v politice uvádění Ubuntu verzí do života mne už opravdu dávno nezajímá, mne zajímá co se děje nyní a co se bude dít. A podle mého se děje to, že nasazení Ubuntu 6.10 je překotné a ne příliš důvěru vzbuzující. Alespoň v mých očích. Vadí mi velice, že si uživatel nemůže v tuto chvíli nainstalovat nové verze OOo a FF... do verze 6.06 z žádného oficiálního zdroje. Pokud tyto programy z nějakých důvodů chce musí provést upgrade systému na verzi 6.10 A to mi vadí strašně obzvláště když čtu, jaké problémy se při tom dají čekat. Takže standartní GUI uživatel si tento upgrade nemůže dovolit a tudíž mu není umožněno používat programové vybavení (OOo, FF...) nových verzí, které v některých případech přinášejí zajímavá vylepšení.
A o tomto jsem psal!

No a co se týče toho výkřiku z temnoty,... pane Tomeš, vy jste celý ten můj příspěvek opravdu špatně četl anebo zkrátka z nějakých důvodů vůbec nepochopil. To nemá cenu dál komentovat. Jsem zklamán a otráven.

Doporučuji všem uživatelům, kteří nemají ještě zkušenost s řešením problémů v systému vyplývající s nedobře provedeného upgradu a stanici používají i k něčemu jinému než pouze k testování, aby tento upgrade neprováděli a počkali až to bude všechno vývojáři uspokojivě vyřešeno.
A jsem zvědav zdali se objeví nějaký backport pro verzi systému 6.06, ze kterého si budu moci nainstalovat to o čem jsem psal výše.

Linuxfan

• Aktivní člen
  • *
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #17 kdy: 02 Listopadu 2006, 10:35:20 »
6.10 je prva verzia Ubuntu (a to pouzivam Ubuntu od 4.10), ktora ma sklamala a tiez uvazujem, ze sa vratim k 6.06.1
Niektore zlepsenia su sice fajn - napr. rychly nabeh systemu, ale:
- pocitac sa mi nechce vypinat ani restartovat (viem, ze tento problem maju viaceri uzivatelia)
- tablet (Wacom) sa mi ani po instalacii driverov a preluskani vsetkych navodov na forach nerozbehol.
- CD mi niekedy otvori, inokedy ho musim znovu vlozit...
Este sa s tym budem chvilu trapit a potom sa vratim k 6.06.1 :-(
Intel 2x2,8GHz; 1GB RAM; ATI Radeon X1300; 2xSATA Seagate; Kubuntu 9.04

Jindro

• Aktivní člen
  • *
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #18 kdy: 02 Listopadu 2006, 11:13:10 »
Zase je tu plno keců.

Toto je sekce pro Feisty Fawn!

Petr Tomeš

• Závislák
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #19 kdy: 02 Listopadu 2006, 11:30:25 »
Citace: VLAD0
Zdravim ,

Toto je otvírák vlákna! Toť at jedna.
Toto vlákno neobsahuje pouze "otvírák", ale také jiné příspěvky, na které jsem chtěl reagovat.

Moje výtky jsou přece jasné. Ale klidně je zopakuji srozumitelněji. Vytýkám lodivodům Ubuntu, že začleňují nové verze důležitého programového vybavení, tak jako OOo nebo Firefox do ještě nedoladěného, tedy ještě pracovně nepoužitelného nového systému.
A kam jinam by je měli zařazovat než do vývojových verzí dalších vydání Ubuntu? Například Firefox 2 byl ve vývojových verzích Ubuntu 6.10 již od září, aby mohl být dobře testován a odladěn pro vydání. Podobně OpenOffice.org 2.0.4.

Zatímco nám na stolech leží pracovní stanice se systémem, který je stable vyladěn a tedy můžeme se na něj spolehnout a stále ještě na něj je poskytována podpora. Zatím neexistuje žádná jiná oficiální možnost k instalaci vyšších verzí programového vybavení (OOo, FF...) do stávajícího stable systému (6.06) ... Vadí mi velice, že si uživatel nemůže v tuto chvíli nainstalovat nové verze OOo a FF... do verze 6.06 z žádného oficiálního zdroje. Pokud tyto programy z nějakých důvodů chce musí provést upgrade systému na verzi 6.10 A to mi vadí strašně obzvláště když čtu, jaké problémy se při tom dají čekat. Takže standartní GUI uživatel si tento upgrade nemůže dovolit a tudíž mu není umožněno používat programové vybavení (OOo, FF...) nových verzí, které v některých případech přinášejí zajímavá vylepšení. A o tomto jsem psal! ... jsem zvědav zdali se objeví nějaký backport pro verzi systému 6.06, ze kterého si budu moci nainstalovat to o čem jsem psal výše.
Vaše požadavky jsou naprosto v přímém rozporu. Nemůžete požadovat (okamžité) zařazení nejnovějších verzí programů do (dlouhodobě) podporovaného vydání Ubuntu, a to právě z důvodu stability nehledě na technicky náročný proces celého postupu. Vyšší řady programů se objevují s novými vydáními Ubuntu, a to je každých 6 měsíců = oproti drtivé většině ostatních významných distribucí pravidelněji (= rychleji) a předvídatelněji. Uživatel si sám rozhodne, které ze 2 standardně podporovaných, různě starých vydání Ubuntu nainstaluje (5.10, 6.10), nebo zda si vybere dlouhodobě podporované vydání (6.06 LTS) = uživatel má možnost rozhodování o volbě vydání, které mu nejlépe vyhovuje (dlouhodobá prověřenost versus absolutní novinka) včetně možnosti doinstalovat si požadované programy z oficiálních stránek jejich výrobců do jakéhokoliv vydání. Jako naprosto zásadní výstup z této diskuse považuji to, aby toto vše uživatelé (včetně Vás) pochopili.

Ubuntu se od postupu zařazování nového softwaru příliš neliší od drtivé většiny ostatních distribucí (= nezařazuje vyšší řady programů do konečných vydání). Ubuntu 6.10 však bylo první distribucí, která při vydání obsahovala Firefox 2 - a to dokonce oficiální verzi včetně názvu a loga. Pro úplnost jen dodávám, že žádnou variantu Firefoxu 2 nenajdete v ŽÁDNÉM OFICIÁLNÍM zdroji softwaru pro aktuální stabilní vydání téměř všech distribucí/systémů včetně Arch Linux, Debian, Gentoo, Fedora Core, Linspire, Mandriva Linux, openSUSE, Red Hat, Slackware, SUSE Linux Enterprise (zdroj: Distrowatch.com).

Jinými slovy, pokud si někdo stěžuje na to, "že si uživatel nemůže v tuto chvíli nainstalovat nové verze OOo a FF... do verze 6.06 z žádného oficiálního zdroje.", pak by si měl zároveň uvědomit, že to nemůže udělat prakticky u žádné jiné distribuce - narozdíl od Ubuntu však ani v jakékoliv nejnovější stabilní verzi.

https://launchpad.net/products/dapper-backports/+bug/68158

Stále můžete jít na mozilla.com a stáhnout si Firefox 2, extrahovat a spustit. Podobně s OpenOffice 2.0.4. Záležitost několika minut. A nebo přejít na vyšší řadu Ubuntu (jejíž funkčnost si můžete ze spustitelného DesktopCD). Přestože se s přechodem na novější vydání mohou vyskytnout problémy (a ty se netýkají většiny uživatelů), ta většina nejčastějších problémů je relativně snadno a rychle řešitelná:

http://lists.clug.org.za/pipermail/clug-tech/2006-October/034464.html
http://www.debianadmin.com/ubuntu-edgy-upgrade-common-problems-with-solutions.html

No a co se týče toho výkřiku z temnoty,... pane Tomeš, vy jste celý ten můj příspěvek opravdu špatně četl anebo zkrátka z nějakých důvodů vůbec nepochopil. To nemá cenu dál komentovat. Jsem zklamán a otráven.
Pochopil jsem jej velmi dobře a mrzí mě, že opakovaně odmítáte nebo nechápete vysvětlení/zdůvodnění.

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #20 kdy: 02 Listopadu 2006, 20:42:01 »
Dobrá, nechme toho. Co jsem měl a musel, napsal jsem. Je to pouze můj názor.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #21 kdy: 02 Listopadu 2006, 21:05:18 »
Poslední dobou mi přijde, že celá ubuntu komunita v Čechách je naprosto rozhádaná, možná tomu tak není, ale nemyslíte si, že na náhodného návštěvníka to nepůsobí zrovna nejlépe, že se takhle komunita pěkně prezentuje?

Petr Tomeš

• Závislák
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #22 kdy: 02 Listopadu 2006, 22:27:26 »
Dobrá, nechme toho. Co jsem měl a musel, napsal jsem. Je to pouze můj názor.
V pořádku.

Petr Tomeš

• Závislák
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #23 kdy: 02 Listopadu 2006, 22:28:23 »
Citace: vojtech.t
Poslední dobou mi přijde, že celá ubuntu komunita v Čechách je naprosto rozhádaná, možná tomu tak není, ale nemyslíte si, že na náhodného návštěvníka to nepůsobí zrovna nejlépe, že se takhle komunita pěkně prezentuje?
Nerozumím. Mohl byste prosím upřesnit, co máte na mysli?

Radovan Kepák

• Návštěvník
    • http://www.bckp.net
Zpět na 6.06.1
« Odpověď #24 kdy: 05 Listopadu 2006, 21:15:39 »
HH, tak zase tu každý nadává :) Jak strašně je 6.10 strašná, já nevím jestli jsem já magor, nebo je to někde jinde ale asi sem jediný, komu Ubuntu 6.10 běží naprosto stabilně bez problémů... Že v ubuntu 6.06 není FF2? A to se divíte? 6.06 je o tom, že je dlouhodobě stabilní, a uplně nový program asi má chyby, tak jej nemůžu dát do stabilního systému, ale to už tady jenom opakuju Petra Tomeše... :/ Jsem s 6.10 naprosto spokojen, běhají docela rychleji a nové zvuky, lahodí mému uchu :) Komunita rozhodně rozhádaná není... jenom se zde vyměňujou názory hlasitěji :) ale to tak bude vždy při příchodů nové verze: Jedni budou spokojení, jiní ne a budou se hádat :) Stejně jako Opera-ři proti Firefox-akům :)
GIU je zde jenom proto, aby se nám na jednu plochu vešlo více konzolí
ASUS A6Jc@Ubuntu 6.10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.