Zbytečným (protože aktualizace se do hlavních zdrojů dostávají až po týdnu testování v dapper-proposed) odkládáním aplikace aktualizací snižujete bezpečnost svého systému!
Jedna věc je aktualizace systému a druhá je upgrade systému. Jestli jsem správně četl, tak uživatel provedl upgrade systému z 6.06 LTS na 6.10 A protože ve verzi 6.10 ještě není úplně vše na takové úrovni, aby na některých sestavách tento proběhl bez potíží, tak uživatelům, kteří nemají hlubší znalosti o řešení těchto chyb nedoporučuji systém upgradovat. A to z prostých důvodů:
1. - pokud systém 6.06 LTS běží ke vší spokojenosti a má uživatel tzv. rozehranou partii, ke které má vše co potřeba nemá smysl riskovat upgrade, když ve fóru je popsáno dost příhod o špatném konci. Vyplatí se počkat!
2. - Downgrade není podporován a tedy z toho plyne další riziko ztráty všeho, co uživatel budoval celou dobu existence stávajícího systému pokud se vyskytne chyba. Pravděpodobnost výskytu chyby je zatím nepřijatelně vysoká!
3. - Podpora systému 6.06 LTS zatím běží v plném proudu a bude pokračovat ještě dosti dlouho, jak slíbeno. Takže všem kdo se systémem pracují standartním způsobem doporučuji používat tento až do doby, než vyprší podpora stávajícího systému. Mezitím se mnoho chyb z verze nové odstraní.
Ostaní, kteří se zajímají o vlastnosti nového systému a používají ho k testům tam je to jasné. Ti ať si dělají co jim rozum říká.
Ale musím v této souvilosti vyslovit značné rozhořčení a rozčarování nad politikou lodivodů Ubuntu. Oni totiž vymysleli taktiku jak přimět uživatele k bezhlavému upgradování tím, že nové verze některých významných balíků nasadili až do repozitářů nové verze (např. OOo 2.0.4 / Firefox 2.0) Tím se dopouštějí pro mne nepochopiltelné diskriminace současných uživatelů Ubuntu 6.06 LTS čímž zároveň ani neplní slib z minulosti o podpoře této verze do doby, která je ještě daleko. No co vám to připomíná?..!!!
Osobně jsem strašně naštvaný a jak doufám, nebudu sám.
No a co se týče těch aktualizací tam je to přece jasné. Ty si uživatelé dělají přece v rámci stávajícího systému. Takže pokud jde o bezpečnost... anebo si ten výkřik z temnoty mohu vysvětlit i tak, že systém 6.06 LTS není bezpečný i když je aktualizovaný?
Tak jak to vlastně je..!!? Hmm