Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 9.10? Hmm, opravdu skvělé vydání  (Přečteno 3251 krát)

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Ubuntu 9.10? Hmm, opravdu skvělé vydání
« kdy: 31 Prosince 2009, 00:46:04 »
Když potřebuju řešit nějaký problém a selektím si pomocí googlu potřebné informace, čím dál tím častěji na mně vyskakují titulky jako :

Citace
Ubuntu: nová splash screen a čas bootování

nebo

Citace
Nový Linux Ubuntu 9.10 působí lépe než Visty, ale Windows 7 nepřekonal

a ještě třeba

Citace
Rychlost bootu: Ubuntu vs. Windows

A až na ten prostřední titulek (vyčerpávající recenze z technetu, prosím pokud někdo četl - NECHCI zde filozofovat o obsahu, nebo objektivnosti podobných recenzí), mají pro mne osobně zprávy o tom, jaký bude mít nové vydání obrázek a že start systému je mnohem rychlejší, celkem nulovou hodnotu. Za ty dva roky, co Ubu používám jsem nabyl dojmu, že je to skutečně vynikající derivát tohoto OS. Ale sotva jsem přešel z 8.04 Hardy Heron na čerstvý 9.10 Karmic Koala, přišlo mi, že to tak nebude.
Ano, je mi jasné, že je to více méně testovací verze, ale v předchozích vydáních se mi nikdy nestalo, že by se sám od sebe posouval čas hodin - je nastavený ručně, nebo pokud je PC uspán do paměti, po probuzení je potřeba smazat/zavést modul síťové karty - jinak nefunguje síť, ale proboha proč? V minulých vydáních konkrétně tyto dva problémy nebyly, takže na to koukám jako trouba a i když se to možná jeví jako nesmysly, PROČ - pokud teda to opravdu jsou banální a triviální chybičky, PROČ tady jsou?
Je hezké, že Ubuntu je linux pro lidi a doufám, že časem položí na lopatky konkurenční komerční systém pomocí ještě hezčích ikonek a ještě mnohem rychlejšího bootu systému. Možná si o tom jednou přečtu na nějakém zajímavém blogu, pomocí z mnoha dostupných internetových prohlížečů (možná podlehnu super rychlýmu Chrome, co já vím), ovšem možná už nebude běhat na Ubuntu. Shuttleworth tu ztrátu určitě přežije  ;D.  Tak abych to zbytečně neprotahoval, z posledního vydání Ubuntu jsem rozčarován...
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
Re: Ubuntu 9.10? Hmm, opravdu skvělé vydání
« Odpověď #1 kdy: 31 Prosince 2009, 07:47:39 »
Mě vždycky fascinují tyto rozčarované topicy na linuxových fórech. Mně z ničeho nic v nové verzi nefunguje toto a toto... Dokázal bych pochopit, kdybys ty chyby nahlásil nebo je věcně řešil, ale psát o tom, jak si z Ubuntu rozčarovaný a jak to jde všechno do háje, nemá smysl, protože už to tady před tebou udělalo x dalších lidí, takže to je jen další nic neřešící topic v řadě.

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #2 kdy: 31 Prosince 2009, 10:02:28 »
A co my tu jako s tím? To je dotaz nebo ses chtěl pouze vynadávat?
A jen tak mimochodem - mě (a jistě i mnoha dalším) to běhá dobře. Je to snad důvod pro tisíce příspěvků typu "Ubuntu 9.10 mi funguje"?

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 31 Prosince 2009, 10:33:29 »
sabraq: Cítím to podobně, naštěstí mě nikdo nenutí nová vydání používat. Takže 8.04 to jistí.
Xubuntu 12.04

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #4 kdy: 31 Prosince 2009, 10:46:42 »
sabraq: Cítím to podobně, naštěstí mě nikdo nenutí nová vydání používat. Takže 8.04 to jistí.

z mého pohledu:

8.04 nejproblematičtější
8.10 a 9.04 asi zatím nejlepší
9.10 má své mouchy, ale celkem ujde

čekám na další vydání, u toho snad zase na delší čas zakotvím
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 31 Prosince 2009, 10:54:39 »
Tak to můžu děkovat za svůj hardware, protože 8.04 je moje první ubuntu. Kdyby mi nefungovalo, kdo ví, co bych měl teď na noťasu ^_^
A když už tu hodnotíš ta vydání poté, tak 8.10 fakt ušlo >_<, ale 9.04 byl šok, 9.10 už pro mě byla zbytečná snaha. Těším se na LTS...

Ale já tím příspěvkem chtěl spíš naznačit, že když to někomu nevyhovuje, může zkusit cokoli jiného, výběr je docela velký - to je důležité pro mě.
Xubuntu 12.04

sabraq

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 31 Prosince 2009, 14:22:09 »
Sešívaný + mka: Toto téma nebylo založeno proto, aby něco řešilo, proto je taky v Obecné Diskuzi, proto se podívejte, od čeho tady obecná diskuze je:D

Ender Wiggin: Vidím to taky tak a jsem zvědavej na LTS.

Tadeáš Pařík: Tak u mně je to úplně naopak:D Je pravda, že 8.04 třeba nepodporoval některé wifi karty - což je problém jádra, ale mně připadal nejvyladěnější.

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #7 kdy: 31 Prosince 2009, 15:37:28 »
Sešívaný + mka: Toto téma nebylo založeno proto, aby něco řešilo, proto je taky v Obecné Diskuzi, proto se podívejte, od čeho tady obecná diskuze je:D
A proč že tedy bylo toto téma založeno? Pěkně prosím, prozraď to i nám, prostým...

sabraq

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 31 Prosince 2009, 19:53:57 »
mka : Mně třeba nedochází, proč reaguješ na něco, co ti nedochází? Reaguj teda jenom na ty témata, který jsou přínosný, ne? Jinak řečeno, jdi *censored* jinam ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.