Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Škubající se myš  (Přečteno 1583 krát)

Ala

• Návštěvník
Škubající se myš
« kdy: 31 Prosince 2009, 12:29:09 »
Omlouvám se za založení nového tématu, ani nevím, zda-li je vina na straně Ubuntu, ale vážně už si s tímto problémem nevím rady.
Zhruba před rokem jsem si na svoje PC naistalovala Ubuntu. Po nějaké době mi začala škubat myš. Kurzor třeba na chvilku přestane poslouchat, začne lítat po ploše (mám aktivní rohy na různé funkce, tak je vždycky veselo, když všechny objede :D ), po chvilce přestane a zase funguje normálně. Časem se to ovšem zhoršuje a nakonec je myš absolutně nepoužitelná, škube se víc než poslouchá. Restart nepomůže. Takhle jsem odrovnala za ten rok asi tři myši.
Když přebootuju do Windows, dělá mi to taky. Ale do té doby než jsem tam dala Ubuntu to spoustu let jelo bez problémů, myši to začlo "ničit" až po instalaci Ubuntu.
Říkala jsem si, že by to mohl být hardwarový problém, nějakým špatně fungujícím vstupem, ale za ten rok jsem použila jak USB myš, drátovou i bezdrátovou, tak i PS2 myš.
Teď jsem nedávno udělala novou instalaci jak Win i Lin a po pár týdnech perfektně fungující myši se mi zase začíná pomalu škubat. Už fakt nevím co s tím, nenapadá vás něco, čím by to mohlo být?

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
Re: Škubající se myš
« Odpověď #1 kdy: 31 Prosince 2009, 13:06:16 »
A nemáš na stole trochu bordel? :D Já měl problémy s myší vždy způsobené jen tím, že jsem prase (promiň Prase  ::) ) a myš byla prostě špinavá. Ještě bych zkusil tu odrovnanou myš otestovat jinde - na jiném počítači - je-li to možné.
Xubuntu 12.04

Ala

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 31 Prosince 2009, 14:49:25 »
No tak to já jsem taky známé Prase ::) a navíc i ta souvislost s nainstalováním Ubuntu by tu byla (jako že od té doby se věnuji více PC a nemám čas uklízet :D), ale zřejmě to tím nebude. Donesla jsem myš k mamce a po hodině používání stále fungovala normálně. Ale tu první odrovnanou myš jsem taky kdysi testovala i na jiných počítačích a ta blbla všude.
A nejlepší na tom je, že teď po znovupřipojení na můj počítač mi myška zatím funguje. Ale jak říkám, tahle blbla zatím jen trochu, musím někde vyhrabat ty předešlé myši a zkusím je znovu otestovat.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 31 Prosince 2009, 14:58:41 »
A zkoušela jsi i jiného výrobce myši? Já zažil jednou zaseklou myš... a nejela a nejela.. dokud se neodstřihla od napájení. Pak byla dobrá :)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

ewans

« Odpověď #4 kdy: 03 Ledna 2010, 20:20:56 »
Já měl problém s přerušeníma na desce (IRQ) v Mandrivě, vždycky když jsem připojil do USB další věc kromě myši, tak se začla sekat a jezdila trhaně atp. pomohl teda restart až se jednoho dne myš odporoučela - dostal jsem na reklamaci novou a mezi tím jsem zničil další. Tak šla deska do kopru...
Ubuntu 12.10 na Lenovo R61.
Kubuntu 12.04 jako domácí desktop.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.