Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nastavení odchozí pošty v Evolution  (Přečteno 2260 krát)

Barborka

• Návštěvník
Nastavení odchozí pošty v Evolution
« kdy: 01 Ledna 2010, 12:49:09 »
Dobrý den, prosím o radu, kdo má připojení k internetu od O2. Nejde mi nastavit odchozí pošta. Mám emailovou schránku na Seznam.cz. POP3 jsem nastavila - POP3.seznam.cz a příchozí pošta funguje. Odchozí jsem nastavovala podle toho, co jsem si přečetla na Googlu, ve WIKI, v diskuzích (dělám to již 2 dny) a stále nejde odesílat maily. SMTP.seznam.cz, SMTP.iol.cz zkoušela jsem tyto oba a stále nic. Někde v diskuzích píšou, že se má SMTP nastavoval tam, kde je schránka, jinde zase, že tam kde je připojení k internetu. Tak už opravdu nevím. Mám Ubuntu 9.10. Děkuji Vám za každou radu, budu moc vděčná. Bára

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
Re: Nastavení odchozí pošty v Evolution
« Odpověď #1 kdy: 01 Ledna 2010, 13:08:47 »
Zkuste SMTP adresu poskytovatele, něco ve stylu smtp.poskytovatel.cz (taky mi to tak doma funguje). Kdyžtak ho kontaktujte a zeptejte se ho, jak to máte nastavit.
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

Peter33

• Návštěvník
Re: Nastavení odchozí pošty v Evolution
« Odpověď #2 kdy: 01 Ledna 2010, 17:14:42 »
V případě O2 (alespoň u ADSL určitě) lze použít odchozí server jak přímo O2, tak v případě Seznamu lze použít server smtp.seznam.cz, komunikace na jiné smtp servery neni ze strany O2 pokud vim blokována (někdy se stává, že poskytovatel blokuje cizí smtp kromě svého, proto je třeba použít server poskytovatele, ale u O2 neni s tím problém snad... ).
Takže 1. varianta odchozího serveru:
smtp.seznam.cz - je třeba nastavit, že server vyžaduje jméno a heslo / ověření / autentizace/ a jméno a heslo je stejné jako u POP3 serveru (login do Seznam účtu).

2. varianta: odesílání pošty přes server poskytovatele (O2) - bude fungovat jen při připojení přes O2 (nevhodné na notebooku třeba, kde měníte připojení k Internetu třeba).
server: smtp.o2isp.cz (ten mi alespon na ADSL funguje, u O2 maj často bordel v údajech) a je třeba taky zadat jméno a heslo - a to je stejné jako údaje do schránky od O2 (většina lidí ani neví, že ji má), ty přihlašovací údaje budou někde na stejném místě jako údaje do aplikace Moje Konto (dyž tak na http://www.mojekonto.cz/ využít funkci zapomenutého hesla)... U mobilních připojeních (mobil, cdma - vzduchem prostě) mi fungoval server smtp.etmail.cz - bez jména a hesla...

1. varianta - smtp.seznam.cz + jméno a heslo stejné jako u POP3 bude spolehlivější. Pokud to nepomůže, a Internet jinak funguje, zkontroloval bych, zda nemáte zapnuté šifrování, a pak už bych začal hledat problém asi v routeru, firewallu.... bychom se podivali, jestli spojení na smtp port serveru se nám třeba ručně povede... taky pokud by to nefungovalo, je fajn vědět, co to píše za chybu...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.