Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: lirc & Pinnacle PCTV Stero & Karmic [vyřešeno]  (Přečteno 2595 krát)

nezapamatovatelnejmeno

• Návštěvník
lirc & Pinnacle PCTV Stero & Karmic [vyřešeno]
« kdy: 05 Ledna 2010, 14:09:44 »
Prosím mohl by někdo poradit, jak zprovoznit lirc (viz. předmět)? Googlil jsem o 107,ale rady byly buď zastaralé, nebo neúplné, nebo jsem jim nerozumněl. Problém je už v nastavení hardware.conf - mohl by někdo poslat výpis, jak to má vypadat? Svázání s kontkrétními aplikace bych řešil snad už sám. Děkuji.
« Poslední změna: 13 Ledna 2010, 19:34:29 od kiklhorn »

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
Re: lirc & Pinnacle PCTV Stero & Karmic
« Odpověď #1 kdy: 05 Ledna 2010, 23:53:02 »
Zdravím
Já včera zpovoznil Termaltake Medialab podle totohle návodu

Každopádně pro ostatní zařízení musíš vybrat správný příjmač a správné dálkové ovládní. Hardware.conf jsem neměnil , editoval jsem jen /etc/lirc/lirc.conf kde musíš zadat do řádku Driver= správný ovladač. Jinak zkus ještě nainstalovat balík : gnome-lirc-properties to ti nainstaluje nějaké klikátko ale mě spíš udělalo víc škody než užitku
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

nezapamatovatelnejmeno

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Ledna 2010, 07:27:09 »
Děkuji za odpověď. Já mám problém právě s hardware.conf - při instalaci lirc zadám značku DO, ale buď vybírám špatně, nebo neúplné info, takže se mi lirc nenačte. Je tam nějaké PCTV Stereo PRO nebo tak nějak, a to načte ovladač pro DO přes USB, já mám sériový port. Na nějakých fórech jsem našel rady, ale zřejmě jen pro starší verze Ubuntu, protože hardware.conf mám delší, složitější, než to, co popisují rady. Jinými slovy asi nevím, jaký ovladač je třeba zadat. Bodla by rada od někoho, kdo má zkušenost s touto konkr. kartou a DO a asi by v mém případě bylo potřeba nějakého návodu pro blbce.

karlitos

• Stálý člen
  • **
    • homepage
« Odpověď #3 kdy: 06 Ledna 2010, 11:45:35 »
Takže jestli to chápu tak správně  nefunguje ani oříjmač ? Zobrazí něco
Kód: [Vybrat]
irw ?

nezapamatovatelnejmeno

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 06 Ledna 2010, 12:29:56 »
Ne. irw nereaguje, ani ten grafický program - teď nevím, jak se jmenuje - černá obrazovka s modrými pruhy :-) Jak říkám, myslím, že nemám zvolený správný ovladač, který se zadává při instalaci lirc. Zkoušel jsem i tu grafickou nadstavbu, ale ani to nepomohlo. Teď nejsem u svého PC, ale večer můžu poslat výpis z konfiguráků i odkazy na návody, podle kterých jsem to zkoušel. Děkuji za snahu.

nezapamatovatelnejmeno

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 06 Ledna 2010, 18:24:29 »
Tedy rekapitulace:
Při instalaci lirc se objeví okno, kde bych měl zvolit DO a přijímač. Pokud vyberu Pinnacle PCTV (pro), nacpe se mi do hardware.conf ovladač pro DO přes USB, což je špatně. Když tedy zadám "none" a pro přijímač také, hardware.conf je prázdné. Nejlépe si mi z toho, co jsem přečetl připadá návod na https://wiki.ubuntu.com/LircWithPinnaclePCTV?highlight=%28pinnacle%29, jenže těch parametrů pro nastavení je tam nějak málo.
Když zvolím pro přijímač "Serial Port (UART): Direct TV Receiver" (To je nějaký obecný ovladač pro COM, nebo název něčeho konkrétního?) - přijímač DO je opravdu v COM1, tedy /dev/ttyS0 - v hardware.conf je toto:

# /etc/lirc/hardware.conf
#
#Chosen Remote Control
REMOTE="None"
REMOTE_MODULES=""
REMOTE_DRIVER=""
REMOTE_DEVICE=""
REMOTE_SOCKET=""
REMOTE_LIRCD_CONF=""
REMOTE_LIRCD_ARGS=""

#Chosen IR Transmitter
TRANSMITTER="Serial Port (UART) : Direct TV Receiver"
TRANSMITTER_MODULES="lirc_dev lirc_serial"
TRANSMITTER_DRIVER=""
TRANSMITTER_DEVICE="/dev/lirc0"
TRANSMITTER_SOCKET=""
TRANSMITTER_LIRCD_CONF="directtv/general.conf"
TRANSMITTER_LIRCD_ARGS=""

#Enable lircd
START_LIRCD="true"

#Don't start lircmd even if there seems to be a good config file
#START_LIRCMD="false"

#Try to load appropriate kernel modules
LOAD_MODULES="true"

# Default configuration files for your hardware if any
LIRCMD_CONF=""

#Forcing noninteractive reconfiguration
#If lirc is to be reconfigured by an external application
#that doesn't have a debconf frontend available, the noninteractive
#frontend can be invoked and set to parse REMOTE and TRANSMITTER
#It will then populate all other variables without any user input
#If you would like to configure lirc via standard methods, be sure
#to leave this set to "false"
FORCE_NONINTERACTIVE_RECONFIGURATION="false"
START_LIRCMD=""

V tom návodu, který jsem zmínil výše je sice něco o úpravě DEVICE a DRIVER, ale vztahuje se to k REMOTE, nebo k TRANSMITTER? Jestliže k jednomu z toho, co napsat do druhého?

lircd.conf jsem si stáhl pomocí "http://lircconfig.commandir.com/".
Po zadání irw se neděje nic.

Zkusíte to se mnou ještě?

nezapamatovatelnejmeno

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 07 Ledna 2010, 20:28:11 »
Tak hotovo, povedlo se. Základní nastavení jsem udělal podle http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=979702 - je tam hlavně komplet hardware.info. Zbytek (lircrc, lirc, nastavení TV time...) už jsem nějak splichtil. Funguje. :)
Děkuji za snahu pomoci.

karlitos

• Stálý člen
  • **
    • homepage
« Odpověď #7 kdy: 08 Ledna 2010, 00:34:57 »
Tak to je fajn. Můžu se zeptat podle jakého návodu jsi dělal ten lircrc ? Po pravdě jsem to už leckde hledal a četl si i dokumentaci k LIRC , ale asi sem trubka , prostě nechápu ...
Jako hlavně nechápu jak si nastavit aby mi v Gnome chodilo ovládání hlasitosti přez pulse (dokonce jsem instaloval nějaký modul na lirc pro pulse) nebo jak udělat abych si mohl jedním tlačítkem přepínat programy (Alt+Tab). Co mám zadat jako název programu - když to nechci pro program ale přímo pro Gnome ?

Kdyby někdo věděl , budu moc šastný za jakoukoliv pomoc. Díky K

nezapamatovatelnejmeno

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 08 Ledna 2010, 08:24:11 »
Potřeboval jsem rozchodit DO pouze k TVtime, větší ambice jsem neměl. Jestli jsem to správně pochopil, chtěl bys ovládat přes DO i nemultimediální programy. To Ti neporadím, to, že se mi povedlo, co jsem chtěl, bylo jen zkoušením a hledáním na netu, vůbec detailům nerozumím. Lircr jsem si vytvořil podle návodu k TVtime. Večer Ti můžu poslat všechny návody, co jsem kde vyštrachal. Dost podrobně je lirc i se všemi konfiguračními soubory - a hlavně s příklady, je tam odkaz na ně - popsán tady: http://www.root.cz/clanky/lirc-dalkove-ovladani-pro-vas-linux/, navíc tam řeší i to přepínání programů pomocí modulů. Ale já jsem si to spíš skládal z různých střípků rozházených po netu. Co se týče zvuku, vůbec jsem do toho nevrtal.

nezapamatovatelnejmeno

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 09 Ledna 2010, 17:43:33 »
Nastavení lircrc (pro TVtime) i s příkladem: http://tvtime.sourceforge.net/lirc.html
Další příklad lircrc a lircd.conf: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=713682
Tyto rady mi pomohly nejvíc: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=979702

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.