Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: vnucujicí se pulseaudio  (Přečteno 1178 krát)

Mraky

• Aktivní člen
  • *
vnucujicí se pulseaudio
« kdy: 08 Ledna 2010, 15:50:18 »
Ahoj,tentokrát mi nejde o radu či pomoc,jen poukazuju nato co se může stát.
Před několika měsíci sem přeinstaloval na carmic koala.Defaultně byl zvukový server pulseaudio,který nefungoval.Takže sem ho příkazem odstranil,a nainstaloval alsu 0.9.1,kterou sem si stáhnul z netu.Asi měsíc bylo vše o.k.,pak ale při spuštění kaffeine pro sledování tv mi systém hlásil nějakou chybu s alsou,a že bude používat pulse audio.Toto udělal několikrát a pak už ne.Všechno se jevilo jako v pořádku.Včera sem ale chtěl volat přez Skype,a zjístil sem že mi nefunguje mikrofon,ve zvukovém nastavení bylo všechno nastaveno na pulseaudio a nešlo to změnit.Pak vypadl zvuk uplně.Chtěl sem to vrátit na alsu,tak sem odinstaloval zase pulseaudio(zase tam byl),přeinstaloval alsu ale nepomohlo to.Tak mě napadlo že když už se pulseaudio tak vnucuje,že ho zkusím nainstalovat,=>apt-get install pulseaudio,a poté zvuk šel,fungoval i mikrofon ve Skype.
Syslog1 vypsal:
Jan  7 16:55:15 radovan pulseaudio[3135]: alsa-source.c: ALSA nás probudila z důvodu čtení nových dat ze zařízení, ale ve skutečnosti nebylo co číst.
Jan  7 16:55:15 radovan pulseaudio[3135]: alsa-source.c: S největší pravděpodobností se jedná o chybu v ovladači ALSA "cx88_alsa". Nahlaste prosím tento problém vývojářům ALSA.
Jan  7 16:55:15 radovan pulseaudio[3135]: alsa-source.c: Probudilo nás nastavení POLLIN - nicméně následné snd_pcm_avail() vrátilo 0 či jinou hodnotu < min_avail.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.